حسین سالار قلبها
رویارویی با حمله دشمن به چزابه
دشمن در جمع بندی اطلاعات حاصله خود، بویژه توسط ماهوارههای آمریکایی، به ایننتیجه رسیده بود که ایران بزودی در منطقه «دزفول- شوش» عملیات بزرگی انجام خواهد داد. از اینرو استحکامات و تمرکز شدید نیرو را در شوش ایجاد کرد و میادین مین را وسعت داد. همچنین10 تیپ مستقل به همراه چند تیپ «جیش الشعبی» بر دو لشکر تقویت شدهاش در منطقه افزود و برای پیشدستی در تاریخ17 بهمن ماه 1360، حمله خود را با شدیدترین آتش توپخانه و بمبارانهای بیوقفه هوایی شروع کرد.
این حمله عراق 13 روز به درازا کشید و دشمن بیمحابا مهمات و تجهیزات خود را صرف نبرد در چزابه کرد، اما با مقاومت سرسختانه نیروهای ایرانی رو به رو شد.
در مقابل نیروهای خودی با انجام عملیات «مولای متقیان» معروف به جنگ چزابه با رمز «یا علی(7) ادرکنی» به فرماندهی سردار حسن باقری در یکم اسفند ماه 1360 با چهار گردان که فرماندهی یکی از گردانها را خود شهید باقری بعهده گرفته بود، انجام شد و تلاشهای دشمن عقیم ماند. این عملیات دو هفته به طول انجامید و خسارات قابل توجهی به یگانهای تقویت شده ارتش صدام وارد آمد.
تنها ثمر حمله عراق به چزابه این بود که عملیات سراسری و گسترده «فتح المبین» یک ماه به تعویق افتاد. ارتش عراق در عملیات شکست حصرآبادان اعلام کرده بود که80 تن و در عملیات «طریق القدس»34 نفر کشته داده است، ولی در نبرد چزابه شمار تلفات انسانی خود را200 نفر اعلام نمود. این تفاوت آمار، شمار تلفات فراوان عراق در چزابه را میرساند. علیرغم این ادعا، دشمن در این عملیات4600 کشته، زخمی و اسیر داشت.
نام عملیات: مولای متقیان - (7) جنگ چزابه
زمان اجرا: دوازدهم اسفندماه 1360
مدت اجرا: دو هفته
تلفات دشمن: 4600 کشته، زخمی و اسیر
مکان اجرا: منطقه عملیاتی شوش دانیال - محور جنوبی جنگ
ارگانهای عملکننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: دفع پاتک سنگین دشمن در منطقه چزابه و توقف حمله و پیشروی آنها
.jpg)

با شروع جنگ تحمیلی به تقاضای خودش راهی خطه جنوب شد و در اولین خط دفاعی مقابل عراقیها در منطقه دارخوین مدت نه ماه، با تجهیزات جنگی و امکانات تدارکاتی بسیار کم استقامت کرد و دلاورانی قدرتمند تربیت نمود. در سال 1360 پس از آزادسازی بستان تیپ امام حسین (ع) را رسمیت داد که بعدها با درخشش او و نیروهایش در رشادتها و جانفشانیها، به لشگر امام حسین (ع) ارتقا یافت. حسین شخصاً به شناسایی میرفت و تدبیر فرماندهیاش مبنی بر اصل غافلگیری و محاصره بود حتی در عملیات والفجر 3 و 4 خود او شب تا صبح عملیات در خاکریزش شرکت داشت و در تمامی عملیاتها پیشقدم بود. حسین قرآن را با صدای بسیار خوب تلاوت میکرد و با مفاهیم آن مأنوس بود. او علاوه بر داشتن تدبیر نظامی، شجاعت کمنظیری داشت. معتقد به نظم و ترتیب در امور و رعایت انضباط نظامی بود و در آموزش نظامی و تربیت نیروهای کارآمد اهتمام میورزید. حساسیت فوقالعاده و دقت زیادی در مصرف بیتالمال و اجرای دستورات الهی داشت.
از سال 1358 تا لحظه آخر حضورش در صحنه مبارزه تنها ایام مرخصی کاملش هنگام زیارت خانه خدا بود. (شهریور ماه سال 1365) در سایر موارد هر سال یکبار به مرخصی میآمد و پس از دیدار با خانواده شهدا و معلولین، با یاران باوفایش در گلستان شهدا به خلوت مینشست و در اسرع وقت به جبهه باز میگشت. در طول مدت حضورش در جبهه 30 ترکش میهمان پیکر او شد و در عملیات خیبر دست راستش را به خدا هدیه کرد. اما او با آنکه یک دست نداشت برای تامین و تدارکات رزمندگان در خط مقدم تلاش فراوان مینمود. در عملیات کربلای 5 زمانی که در اوج آتش توپخانه دشمن، رساندن غذا به رزمندگان با مشکل مواجه شد حاج حسین خود پیگیر این امر گردید و انفجار خمپارهای این سردار بزرگ را در روز جمعه 8/12/1365 به سربازان شهید لشگر امام حسین (ع) پیوند داد و روح عاشورایی او به ندبه شهادت، زائر کربلا گشت و بنا به سفارش خودش در قطعه شهدا و در میان یاران بسیجیاش میهمان خاک شد.
سخنان مقام معظم رهبری در مورد شهید
بسم الله الرحمن الرحیم
سردار رشید اسلام و پرچمدار جهاد و شهادت، برادر شهید، حاج حسین خرازی به لقاء الله شتافت و به ذخیره ای از ایمان و تقوا و جهاد و تلاش شبانه روزی برای خدا و نبردی بی امان با دشمنان خدا، در آسمان شهادت پرواز کرد و بر آسمان رحمت الهی فرود آمد. او که در طول 6 سال جنگ قله هایی از شرف و افتخار را فتح کرده بود اینک به قله رفیع شهادت دست یافته است و او که هل من ناصر ینصرنی زمان را با همه وجود لبیک گفته بود اکنون به زیارت مولایش امام حسین (ع) نایل آمده است و او که در جمع یاران لشگر سرافراز امام حسین (ع) عاشقانه به سوی دیار محبوب میتاخت، پیش از دیگر یاران، به منزل رسیده و به فوز دیدار نایل آمده است. آری، او پاداش جهاد صادقانه خود رااکنون گرفته و با نوشیدن جام شهادت سبکبال، در جمع شهدا و صالحین درآمده است. زندگی و سرنوشت این شهید عزیز و هزاران نفس طیبهای که در این وادی قدم زدهاند، صفحه درخشندهای ازتاریخ این ملت است. ملتی که در راه اجرای احکام خدا و حاکمیت دین خدا و دفاع از مستضعفین و نبرد با مستکبرین، عزیزترین سرمایه خود را نثار میکند و جوانان سرافرازش پشت پا به همه دلبستگیهای مادی زده پای در میدان فداکاری نهاده و با همه توان مبارزه میکنند و جان بر سر این کار میگذارند. چنین ملتی بر همه موانع فائق خواهد آمد و همه دشمنان را به زانو در خواهد آورد. ما پس از هشت سال دفاع مقدس همه جانبه و 6 سال تحمل جنگ تحمیلی، نشانههای این فرجام مبارک را مشاهده میکنیم و یقینا نصرت الهی در انتظار این ملت مؤمن در مبارزه ایثارگر است...سید علی خامنهای10/12/1365
سخن و وصیتنامه شهید
خطاب به فرماندهان و رزمندگان اسلام:
- ما لشگر امام حسینیم، حسین وار هم باید بجنگیم، اگر بخواهیم قبر شش گوشه امام حسین (ع) را در آغوش بگیریم کلامی و دعایی جز این نباید داشته باشیم: «اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد.»
- اگر در پیروزیها خودمان را دخیل بدانیم این حجاب است برای ما، این شاید انکار خداست.
- اگر برای خدا جنگ میکنید احتیاج ندارد به من و دیگری گزارش کنید. گزارش را نگه دارید برای قیامت. اگر کار برای خداست گفتنش برای چه؟
- در مشکلات است که انسانها آزمایش میشوند. صبر پیشه کنید که دنیا فانی است و ما معتقد به معاد هستیم.
- هر چه که میکشیم و هر چه که بر سرمان میآید از نافرمانی خداست و همه ریشه در عدم رعایت حلال و حرام خدا دارد.
- سهلانگاری و سستی در اعمال عبادی تاثیر نامطلوبی در پیروزیها دارد.
- همه ما مکلفیم و وظیفه داریم با وجود همه نارساییها بنا به فرمان رهبری، جنگ را به همین شدت و با منتهای قدرت ادامه بدهیم زیرا ما بنا بر احساس وظیفه شرعی میجنگیم نه به قصد پیروزی تنها.
- مطبوعات ما جنگ را درشت مینویسد، درست نمینویسد.
- مسأله من تنها جنگ است و در همانجا هم مسأله من حل میشود.
- همواره سعیمان این باشد که خاطره شهدا را در ذهنمان زنده نگه داریم و شهدا را به عنوان یک الگو در نظر داشته باشیم که شهدا راهشان راه انبیاست و پاسداران واقعی هستند که در این راه شهید شدند.
- من علاقمندم که با بیآلایشی تمام، همیشه در میان بسیجیها باشم و به درد دل آنها برسم.
وصیت نامه اول:
... از مردم میخواهم که پشتیبان ولایت فقیه باشند، راه شهدای ما راه حق است، اول میخواهم که آنها مرا بخشیده و شفاعت مرا در روز جزا کنند و از خدا میخواهم که ادامهدهنده راه آنها باشم. آنهایی که با بودنشان و زندگیشان به ما درس ایثار دادند. با جهادشان درس مقاومت و با رفتنشان درس عشق به ما آموختند. از مسئولین عزیز و مردم حزبالهی میخواهم که در مقابل آن افرادی که نتوانستند از طریق عقیده، مردم را از انقلاب دور و منحرف کنند و الان در کشور دست به مبارزه دیگری از طریق اشاعه فساد و فحشا و بیحجابی زدهاند در مقابل آنها ایستادگی کنید و با جدیت هر چه تمامتر جلو این فسادها را بگیرید.
وصیت نامه دوم :
استغفرالله، خدایا امان از تاریکی و تنگی و فشار قبر و سوال نکیر و منکر در روز محشر و قیامت، به فریادم برس. خدایا دلشکسته و مضطرم، صاحب پیروزی و موفقیت تو را میدانم و بس. و بر تو توکل دارم. خدایا تا زمان عملیات، فاصله زیادی نیست، خدایا به قول امام خمینی [ره] تو فرمانده کل قوا هستی، خودت رزمندگان را پیروز گردان، شر مدام کافر را از سر مسلمین بکن. خدایا! از مال دنیا چیزی جز بدهکاری و گناه ندارم. خدایا! تو خود توبه مرا قبول کن و از فیض عظمای شهادت نصیب و بهرهمندم ساز و از تو طلب مغفرت و عفو دارم ... میدانم در امر بیت المال امانتدار خوبی نبودم و ممکن است زیادهروی کرده باشم، خلاصه برایم رد مظالم کنید و آمرزش بخواهید.
والسلام
حسین خرازی - 1/10/1365
خاطراتی از شهید حسین خرازی
جنگ را فراموش نکنی
حسین خرازی تصمیم به ازدواج گرفته بود و برای عمل به این سنت نبوی از مادر من مدد جست، او با مزاح به مادرم گفته بود که: «من فقط 50 هزار تومان پول دارم و میخواهم با همین پول خانه و ماشین بخرم و زن هم بگیرم!» بالاخره مادرم پس از جستجوی بسیار، دختری مؤمنه را برایش در نظر گرفت و جلسه خواستگاری وی برقرار شد و آن دو به توافق رسیدند. او که ایام زندگیاش را دائماً در جبهه سپری کرده بود اینک بانویی پارسا را به همسری برمیگزید. مراسم عقد آنها در حضور رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) برگزار شد. لباس دامادی او پیراهن سبز سپاه بود. دوستانش به میمنت آن شب فرخنده یک قبضه تیربار گرنیوف را به همراه 30 فشنگ، کادو کرده و به وی هدیه دادند و بر روی آن چنین نوشتند: «جنگ را فراموش نکنی!» فردا صبح حسین تیربار را به پادگان بازگرداند و به اسلحهخانه تحویل داد و با تکیه بر وجود شیرزنی که شریک زندگی او شده بود به جبهه بازگشت.
راوی:همرزم شهید
عشق عاقل
در عملیات خیبر، دشمن منطقه را با انواع و اقسام جنگ افزارها و بمبهای شیمیایی مورد حمله قرار داده بود. حسین در اوج درگیری به محلی رسید که دشمن آتش بسیار زیادی روی آن نقطه میریخت. او به یاری رزمندگان شتافت که ناگهان خمپارهای در کنارش به فریاد نشست و او را از جا کند و با ورود جراحتی عمیق بر پیکر خستهاش، دست راست او قطع گردید. در آن غوغای وانفسا، همهمهای بر پا شد. «خرازی مجروح شده! امیدی بر زنده ماندنش نیست.» همه چیز مهیا گردید و پیکر زخم خورده او به بیمارستان یزد انتقال یافت. پس از بهبودی، رازی را برای مادرش بازگو کرد که هرگز به کس دیگری نگفت: «حالم هر لحظه وخیمتر میشد تا اینکه یک شب، بین خواب و بیداری، یکی از ملائک مقرب درگاه الهی به سراغم آمد و پرسید: «حسین! آیا آماده رفتن هستی، یا قصد زنده ماندن داری؟» من گفتم: «فعلاً میل ماندن دارم تا با آخرین توان، به مبارزه در راه دین خدا ادامه دهم.» به همین جهت او تا لحظه آخر، عنان اختیار بر گرفت و هرگز از وظیفهاش غافل نماند.
راوی:مادر شهید
دعوت پرفیض
حسین دو روز قبل از شهادتش گفت: «خودم را برای شهید شدن کاملاً آماده کردهام.» او که روحی متلاطم از عشق خدمت به سربازان اسلام داشت وقتی متوجه شد ماشین غذای رزمندگان خط مقدم در بین راه مورد اصابت گلوله دشمن قرار گرفته است به شدت ناراحت شد و با بیسیم از مسئولین تدارکات خواست تا هر چه زودتر، ماشین دیگری بفرستند و نتیجه را به او اطلاع دهند. پس از گذشت چند ساعتی ماشین جلوی سنگر ایستاد و حاج حسین در حالی که دشمن منطقه را گلوله باران میکرد برای بررسی وضعیت ماشین از سنگر خارج شد. یکی از تخریبچیها در حال مصاحفه با او میخواست پیشانیاش را ببوسد که ناگهان قامت چون سرو حسین بر زمین افتاد. اصلاً باورم نمیشد حتی متوجه خمپارهای که آنجا در کنارمان به زمین خورد، نشدم. بلافاصله سر را بلند کردم. ترکشهای موثر و درشتی به سر و گردن او اصابت کرده بود. هشتم اسفند سال 1365 بود و حاج حسین از زمین به سوی آسمان پرکشید و پیشانی او جایگاه بوسه عرشیان گشت
منبع:کتاب سیمای سرداران شهید
آخرین دیدار
در مدت جنگ من و پسرم 2 همرزم بودیم. حسین فرمانده لشگر بود و من اغلب به امور تدارکاتی و امدادگری میپرداختم. اول اسفند سال 1365 به بیمارستان شهید بقایی اهواز آمد و در حالی که با همان یک دست رانندگی میکرد در حین گشت داخل شهر، شروع به صحبت کرد: «بابا من از شما خیلی ممنونم چون همه از شما راضی هستند به خصوص رییس بیمارستان، مرحبا بابا، سرافرازم کردی.» من که سربازی در خدمت اسلام بودم گفتم: «هر چه انجام دادهام وظیفهای در راه نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده، کار من در مقابل این خدمت و فداکاری که تو انجام میدهی، هیچ است و اصلاً قابل مقایسه نیست.» این آخرین دیدار ما بود و سالهاست که مشام جان من از عطر خوش صحبتهای حسین در آن روز معطر است
راوی:پدر شهید
راننده قایق
یک روز قرار بود تعدادی از نیروهای لشگر امام حسین (ع) با قایق به آن سوی اروند بروند. حاج حسین به قصد بازدید از وضع نیروهای آن سوی آب، تنهایی و به طور ناشناس در میان یکی از قایقها نشست و منتظر دیگران بود. چند نفر بسیجی جوان که او را نمیشناختند سوار شده، به او گفتند: «برادر خدا خیرت بدهد ممکن است خواهش کنیم ما را زودتر به آن طرف آب برسانی که خیلی کار داریم.» حاج حسین بدون اینکه چیزی بگوید پشت سکان نشست، موتور را حرکت داد. کمی جلوتر بدون اینکه صورتش را برگرداند سر صحبت را باز کرد و گفت: «الان که من و شما توی این قایق نشستهایم و عرق میریزیم، فکر نمیکنید فرمانده لشگر کجاست و چه کار میکند؟» با آنکه جوابی نشنید، ادامه داد: «من مطمئنم او با یک زیرپوش، راحت داخل دفترش جلوی کولر نشسته و مشغول نوشیدن یک نوشابه تگری است! فکر میکنید غیر از این است؟» قیافه بسیجی بغل دستی او تغییر کرد و با نگاه اعتراضآمیزی گفت: «اخوی حرف خودت را بزن». حاج حسین به این زودیها حاضر به عقبنشینی نبود و ادامه داد. بسیجی هم حرفش را تکرار کرد تا اینکه عصبانی شد و گفت: «اخوی به تو گفتم که حرف خودت را بزن، حواست جمع باشه که بیش از این پشت سر فرمانده لشگر ما صحبت نکنی اگر یک کلمه دیگر غیبت کنی، دست و پایت را میگیرم و از همین جا وسط آب پرتت میکنم.» و حاج حسین چیزی نگفت. او میخواست در میان بسیجی باشد و از درد دلشان با خبر شود و اینچنین خود را به دست قضاوت سپرد
راوی :حسن شریعتی
حضور در جبهه
قلب جبهههای غرب و جنوب از ابتدا در حضور عاشقانه او میتپید و جبهه مجذوب تکاپوی خالصانهاش، برگی زرین از آغاز تا انتها را نقش داد.
... وقتی از این کانال که سنگرهای دشمن را به یکدیگر پیوند می داده اند بگذری ، به « فرمانده » خواهی رسید ، به علمدار .
اورا از آستین خالی دست راستش خواهی شناخت . چه می گویم چهره ریز نقش و خنده های دلنشینش نشانه ی بهتری است. مواظب باش ، آن همه متواضع است که او را در میان همراهانش گم می کنی . اگر کسی او را نمی شناخت ، هرگز باور نمی کرد که با فرمانده لشکر مقدس امام حسین (ع) رو به رو است .
ما اهل دنیا ، از فرمانده لشکر ، همان تصویری را داریم که در فیلم های سینمایی دیده ایم . اما فرمانده های سپاه اسلام ، امروز همه آن معیار ها را در هم ریخته اند.
حاج حسین را ببین ، او را از آستین خالی دست راستش بشناس . جوانی خوشرو ، مهربان و صمیمی ، با اندامی نسبتا لاغر و سخت متواضع. آنان که درباره او سخن گفته اند بر دو خصلت بیش از خصائل وی تاکید کرده اند: شجاعت و تدبیر .
حضور حاج حسین در نزدیکی خط مقدم درگیری، بسیار شگفت انگیز بود . اما می دانستیم او کسی نیست که بیهوده دل به دریا بزند. عالم محضر خداست و حاج حسین کسی نبود که لحظه ای از این حضور ، غفلت داشته باشد . اخذ تدبیر درست ، مستلزم دسترسی به اطلاعات درست است. وقتی خبردار شدیم که دشمن با تمام نیرو ، اقدام به پاتک کرده ، سرّ وجود او را در خط مقدم دریافتیم.
در چنین روزی در سال 1364 ه ش ، شبه جزیره فاو عراق به تصرف رزمندگان پر توان اسلام در آمد .
فاو در جریان عملیات والفجر هشت به تصرف رزمندگان پرتوان اسلام در آمد .
پس از آن یگانهای نیروی زمینی سپاه با پشتیبانی آتش طرح ریزی شده ، تهاجم خود را در محور های مور نظر آغاز و مبادرت به شکستن خط کردند .در این عملیات رزمندگان اسلام توانستند از آبهای خروشان اروند رود بگذرند و دشمن را با حملات برق آسای خود مضحمل کنند.
استراتژی تنبیه متجاوز در عملیات والفجر هشت که یکی از بی نظیر ترین عملیات های آبی خاکی در عالم نظامی گری است ، به وجه بارزی نمود پیدا می کند .
در این عملیات با عبور باور نکردنی رزمندگان اسلام از اروند رود دو هدف تاثیر گذار بر موازنه جنگ یعنی تصرف منطقه مهم فاو و انهدام دشمن به دست آمد. همچنین تسلط بر اروند رود ، بستن راه عراق به خلیج فارس و هم مرزی با کویت از جمله نتایج این عملیات بود که نظام بین الملل را به شدت نگران کرد . پس از این عملیات بود که مک فارلین به تهران آمد . سرانجام پس از هفتاد و پنج روز نبرد در فاو با پیروزی رزمنذدگان اسلام پایان یافت .
در این عملیات هشتصد کیلومتر مربع اززمین های دشمن آزاد شد و بیش از پنجاه هزار نفر از نیروهای آن کشته و زخمی شده و نزدیک به سه هزار نفر به اسارت نیروهای خودی در آمدند .
انهدام وسایل و تجهیزات دشمن نیز در این عملیات قابل ملاحظه بود به گونه ای که بیش از ششصد دستگاه تانک و نفر بر ، پانصد دستگاه خود رو ، 150 قبضه توپ ، 45 فروند هواپیما ، ده فروند بالگردان و سه فروند ناوچه منهدم شد
از نوشته شهید «ابوالقاسم محسن درویش»
داغ مادران و پدران شهید داده را تازه نکنید!
وقتی شما این وصیتنامه را می خوانید که من از میان شما رفته ام و به دنیایی می روم که برای همه این هست و مرگ حق است و امیدوارم در راهی که رفته ام مورد قبول خداوند باشد و این راه را من با آگاهی کامل انتخاب کرده ام و از شما خانواده ام می خواهم که صبر را پیشه کنید و گریه و زاری نکنید که دشمن شاد بشود؛ چون ما دشمن داریم و دشمن از دیدن شیون و زاری شما شاد می شود. از شما می خواهم که برای بقیه مردم درسی باشید و خدا را شکر کنید که فرزندتان را در راه خدا داده اید و با شیون گریه داغ مادران و پدران شهید داده را تازه نکنید. شهید «ابوالقاسم محسن درویش»، سال 1335متولد شد و در 10/2/1361در جبهه جنوب به شهادت رسید.
آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه مشهد در حرم مطهر امام رضا (ع)، گفت: افرادی باید با انتخاب شما مردم به مجلس شورای اسلامی راه یابند که علاوه بر داشتن تخصص لازم، سینه چاک ولایت و ولایتمدار واقعی باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد مزدور دشمن در راستای اهداف معاندان چنین زمزمه می کنند که ما متخصص ولایی در کشور نداریم، گفت: بعد از 33 سال از پیروزی انقلاب متخصصین جوان در مسیر دانش بنیان این نظام رشد کرده و اساتید، دانشمندان و فناوران پرورش یافتند لذا متخصص ولایت مدار در کشور بسیار داریم.
امام جمعه مشهد اظهار داشت: در شرایطی که ما در کشور متخصص و دانشمند در عرصه های مختلف از جمله فناوری هسته ای کم نداریم، "رژیم منحوس اسراییل" احمدی روشن را که متخصصی ولایت مدار و دلداده رهبر و ولایت بود به شهادت رساند.
وی گفت: آنچه موجب حضور حداکثری مردم در صحنه های دفاع از آرمانهای نظام شد، ولایت مداری و تبعیت آنان از منویات ولی فقیه بوده و هست و در این انتخابات هم مردم باید با افزایش سطح بصیرت و آگاهی خود افرادی ولایتمدار انتخاب کنند.
نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری حضور گسترده ملت ایران و از جمله مردم مشهد در راهپیمایی 22 بهمن در شرایط بارش برف و باران را یاد آور شد و آن را مصداق بارز دفاع از آرمانهای نظام و تاکید دوباره بر عمق بصیرت آنان در دفاع از ارزشهای انقلاب دانست.
وی افزود: شرکت باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن شعار بود و ارزش و عظمت هر شعاری در شعور آن است و شعور این مراسم حضور حداکثری در انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری است.
خطیب نماز جمعه مشهد گفت: دشمنان از حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن بسیار متعجب شده بودند و شرکت حداکثری در انتخابات به عنوان شعور این آیین باید آنها را بهت زده کند.
دعا، سخن بی واسطه و بی پرده با خداست که در تمام ادیان بر اهمیت و تأثیر آن تأکید شده است. حتی پیامبران الهی به درگاه پروردگار بی نیاز دعا می کردند و به مردم می آموختند که دست نیایش خویش را وسیله تقرب به خداوند قرار دهند.
دعا برای امام زمان(عج) به عنوان یکی از بزرگ ترین عبادات، همواره مورد سفارش بزرگان دینی ما بوده و هست، اما دعا نیز همچون دیگر آموزه های ناب دینی، در معرض آفت ها، عوام زدگی ها و انحرافات است و از این رو، همواره از آداب نیایش سخن گفته شده و شیوه درست دعا، آموزش داده شده است. همان اندازه که دعا وسیله تقرب به خداوند است، می تواند ابزار دوری از خداوند و گمراهی باشد.
در همین راستا، خبرگزاری شبستان در گفت و گوی اختصاصی با حجت الاسلام و المسلمین جواد جعفری، معاون پژوهشی پژوهشکده مهدویت و عضو هیأت علمی مؤسسه آینده روشن به طرح پرسش هایی درباره آداب دعا برای امام زمان(عج) و آثار آن پرداخته است.
خداوند وعده داده است که امام زمان(عج) را برای قیام آخرالزمان حفظ می کند. اگر وعده خداوند قطعی است، دعا برای امام زمان(عج) چه مفهومی دارد؟
اولا باید توجه کرد که دعا برای امام زمان(عج)، جنبه های مختلفی دارد. از سفارشات دین اسلام، دعا برای ظهور آن حضرت و فرج در کار مسلمانان است، پس همیشه این طور نیست که برای سلامتی و حفظ امام زمان(عج) دعا کنیم.
اما نکته دوم این است که خداوند وعده داده است امام زمان(عج) را نگه دارد و این کار را می کند، ولی این به معنای آسیب نرسیدن به ایشان نیست. ایشان بدن مادی دارند، ممکن است سرما بخورند، بیمار شوند، از حادثه ای غمگین شوند و ... . خدا وعده نداده است که این اتفاقات برای امام نمی افتند.
امام زمان(عج) نیز مانند دیگر پیامبران الهی و معصومین(ع) ممکن است دچار بیماری یا ناراحتی شوند و دعا برای سلامتی ایشان، دعا برای دوری ایشان از همه این حوادث است. پس دعا برای سلامتی امام زمان(عج)، کارکرد های مختلفی دارد.
عده ای معتقدند دعا برای امام زمان(عج)، تأثیرات زیادی بر خود دعا کننده دارد. آیا بنا بر روایات اسلامی، چنین باوری درست است؟
بله، یکی دیگر از جنبه های دعا برای امام زمان(عج)، عرض ارادت به ایشان است. اگر دعای ما برای امام زمان(عج) هیچ فایده ای نداشته باشد، برای خود ما فایده های زیادی دارد. ما با دعا برای امام زمان(عج)، توجهات و عنایات ایشان را به سمت خود جلب می کنیم.
دعای ما برای ایشان، طلب خیر و استغفار برای خود ماست. در حقیقت، دعا برای حضرت حجت(عج)، پیامد های دو طرفه دارد که بیش از آن که امام زمان(عج) از دعای ما بهره ببرند، خود ما از دعای بر ایشان و از دعای ایشان برای ما بهره می بریم.
آیا امام زمان(عج) نیز برای ما دعا می کنند؟ طبق روایات اسلامی، امام زمان(عج) چه زمان هایی برای ما دعا می کنند و دعای ایشان برای ما چیست؟
در توقیع امام زمان(عج) به شیخ مفید آمده است "إنا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم و لو لا ذلک لنزل بکم اللأوا و أصطلمکم الأعدا؛ ما از رعایت حال شما کوتاهی نمی کنیم و یاد شما را از خاطر نمی بریم که اگر جز این بود، از هر سو گرفتاری برشما فرود می آمد و دشمنان، شما را از بین می بردند".
پس آن حضرت همواره در یاد ما هستند و گر نه بلایای آسمان و زمین بر سر ما می ریختند. سید بن طاووس نقل می کند که در سرداب مقدس امام زمان(عج) در شهر سامرا، صدای امام زمان(عج) را شنیدند که برای شیعیان دعا و از خداوند طلب موفقیت می کردند.
در روایتی آمده است که امام زمان(عج) فرمودند: من روزی صد بار برای شیعیان خویش دعا می کنم. بنا بر ان چه گفته شد، حضرت حجت(عج) همیشه برای ما دعاگو هستند و برای رفع گرفتاری ها و بلایا و نیز موفقیت شیعیان خویش دعا می کنند.
بهترین دعای ما برای امام زمان(عج) چه دعایی می تواند باشد؟
بهترین دعا برای امام زمان(عج) دعا برای فرج ایشان است و جالب آن که در توقیع امام زمان(عج) به "اسحاق بن یعقوب" آمده است: "أکثروا الدعاء بتعجیل الفرج فإن ذلک فرجکم؛ برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید، زیرا موجب فرج و گشایش شماست".
خود حضرت خواسته اند و خود ایشان فرموده اند که این گونه دعا کنید که خاصیت آن، گشایش کارهاست. البته دعای "أللهم کن لولیک..." نیز به ویژه در شب قدر بسیار مورد سفارش قرار گرفته است. شب قدر از شب هایی است که توصیه فراوانی شده است که در آن شب برای سلامتی امام زمان(عج) دعا کنیم.
متن سوالات و پاسخهای حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده، بر اساس نظرات مقام معظم رهبری به شرح زیر است :
1- با توجه به اینکه انتخابات نقش مهمی در زندگی ما دارد آیا شرکت در انتخابات واجب است ؟
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده: به نظر حضرت آقا برای کسانی که شرایط را دارند و امکان شرکت در انتخابات برای آنها وجود دارد؛ واجب است.
2- به چه کسانی باید رای بدهیم آیا آزادیم که به هرکسی رای بدهیم یا باید به مسائلی توجه داشته باشیم؟
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده در پاسخ به این سوال گفت: افرادی که شورای نگهبان صلاحیت آنها را تایید کردند صلاحیت نمایندگی را دارند اما به حکم عقل، بین صالح و اصلح، اصلح باید انتخاب شود.
3- صحبت کردن در مورد کاندیدای انتخاباتی تهمت و غیبت محسوب می شود یا خیر؟
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده: صحبت کردن به معنای مشاوره و استفاده از فکر دیگران یا مشاوره دادن به دیگرانی که می خواهند رای بدهند در حدی که در انتخاب آن فرد تاثیر دارد غیبت و تهمت محسوب نمی شود اما آن مواردی که تاثیری ندارد و ربطی ندارد به این موضوع غیبت است و گاهی هم ممکن است تهمت باشد
بنابراین افراد مراعات کنند اگر در مورد نامزدها هم صحبت می کنند صحبتهای نامربوط نباشد یعنی مربوط به خود نامزد باشد ثانیا مربوط به موضوع انتخاب باشد یعنی فردی که می خواهد وکیل مردم شود و از مسائل دیگر که گاهی جزء اسرار زندگی افراد هست از بیان آنها بپرهیزند که گاهی غیبت و گاهی هم تهمت و جزو گناهان کبیره است و درج درسایت هم همین حکم را دارد بنابراین مقلدان مراعات کنند.
4- نامزدهایی که برای انتخابات شدن شام می دهند یا هزینههای آنچنانی می کنند آیا مصداق اسراف دارد ؟
حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده: بعضی از موارد ممکن است اسراف هم باشد؛ گاهی مواقع اسراف نیست اطعام است. افراد باید متوجه این نکته باشند که اطعام جزء شرایط منتخب نیست باید ببینیم خود فرد آیا صلاحیت دارد یا ندارد صلاحیت به همان معنای اصلحی که گفته شد باید دید اصلح است یا خیر.
5- استفاده از بیت المال برای تبلیغات انتخاباتی چه حکمی دارد؟
حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده: استفاده از بیت المال چه برای تبلیغات انتخاباتی و یا غیر انتخاباتی حتی برای تبلیغات دینی کلاً باید برحسب قوانین باشد یعنی مقرراتی برای مصرف بیت المال و اموال دولتی مشخص شده است و خلاف آن هم شرعا حرام است و موجب ضمان هم است. کسی که خرج کند ضامن است و باید جبران کند و به این معنا نیست که خرج می کنیم بعدا هزینه آن را می پردازیم نه، اصل کار خلاف است.
6- مقام معظم رهبری شرکت در انتخابات را واجب دانستند انتخابات اصلح را هم واجب دانستند در بحث انتخاب اصلح شروط دیگری هم هست؟ بعضی می گویند در انتخاب اصلح مقبول جامعه هم مطرح است آیا انتخاب اصلح قیدی دارد یا خود انتخاب اصلح از دید فرد مهم است ولو اینکه هیچ کس به آن رای ندهد؟
بنابرگزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده: مقبول جامعه بودن یا نبودن از همان رای مردم مشخص می شود. که آیا مقبول هست یا خیر . شهرت افراد دلیل اصلح بودن ایشان نمی شود ممکن است کسی مشهور باشد ولی اصلح نباشد یا یک کسی مشهور نباشد ولی اصلح باشد سعی کنید به اصلح رای بدهید ولو انکه آن فرد شهرتی بین مردم نداشته باشد
نایبرییس مجلس شورای اسلامی در همایش حامیان ولایت با اشاره به یکی از آیات قرآن پیرامون امانت در اختیار بشر گفت: دستور خداوند در قرآن این است که امانت را به دست افرادی شایسته بسپاریم و برای هر کار و مسئولیتی افرادی ذیصلاح را شناسایی کنیم و آن مسئولیت را به دست اهلاش بسپاریم.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر کاری که به دست هر کسی نباید سپرد، تصریح کرد: ریشه مشکلات انسان در همین سخت است که کارها به دست اهلاش سپرده نمیشود. امروز زمام قدرت سیاسی در دنیا به دست افراد زیادهخواه و آلوده به مطامع سیاسی است و صاحبان قدرت برای رسیدن به خواسته خود با مصالح بشریت بازی میکنند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد اظهار کرد: امروز ستم بر بشریت نتیجه حاکمیت افراد ناصالح بر زمین است، افراد ناصالحی که کمترین صلاحیت را در جایگاهها و مسئولیتها ندارند اما با حمایت اردوگاه غرب به جایگاه رسیدند و با حمایت آنها بالاترین جنایات را مرتکب میشوند.
وی با اشاره به جنگ نابرابر ایران و عراق خاطرنشان کرد: این جنگ نابرابر ثمره حکمرانان ناصالح بود که موجودی بیهویت به نام صدام را حمایت کردند و امروز این موضوع مجددا در افغانستان و عراق صحنههای هولناکی را خلق میکند، برای آنکه مسئولیتها امروز در دست اهلاش قرار نگرفته است.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر در قلب جهان اسلام رژیم صهیونیستی را خلق و میلیونها فلسطینی را آواره میکنند و هزاران نفر بیگناه را قتلعام میکنند برای آن است که حکمرانان امروز جهان از کمترین صلاحیت برای اداره کره خاکی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 یادآور شد: آنچه در سال 57 رخ داد آن بود که ملت ایران در سایه بینش عمیق سیاسی نظام وابسته به استکبار را فرو ریختند و این مسئولیت را به دست فقیه آگاه، مدیر، مدبر و مؤمن زمان سپردند.
وی گفت: پیروزی انقلاب در سه دهه ثمره سپردن مسئولیت به دست اهل اوست. در نوک این هرم شخصیتی قرار گرفته است که در سایه فقاهت، عدالت و تدبیر از صلاحیت لازم برای اداره جامعه اسلامی برخوردار است. تمام دستاوردهای انقلاب اسلامی در سایه همین بهترین شخصیت و شناخت بهترینها به دست آمده است.
وی افزود: رییس قوه مجریه دارای مسئولیت ویژه و نقش کلیدی دارد. همچنین ستاد قانونگذاری دارای جایگاه ویژهای در نظم و هدایت حرکت اجرایی کشور دارد. اگر مسئولیتها به دست اهلاش سپرده شود کشور با سرعت و با نگاه به مصالح مردم و اسلام در بهترین و نزدیکترین مسیر حرکت میکند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ابراز کرد: در سایه پیروزی انقلاب تجربه مردمسالاری به عنوان تجربه موفق در دنیا مطرح شده است و قوای سهگانه به دست ملت ایران شکل میگیرند، این رفتار زمینه اقتدار جمهوری اسلامی ایران را فراهم میکند.
وی با اشاره به شکلگیری دبیرخانه بینالمجالس اسلامی و مجمع جهانی اسلامی در تهران اظهار کرد: دلایل شکل گرفتن این نهادها در تهران بدین جهت است که پارلمان و مجلس شورای اسلامی ایران از جایگاه فاخری برخوردار است و این جایگاه برآمده از مشارکت مردم است.
وی گفت: برای دفاع از نظریه مردمسالاری دینی ما از یک پایگاه مقتدر و دیدگاه مبتنی بر واقعیتهای سیاسی و اجتماعی برخوردار هستیم و ایران به عنوان پرچمدار جایگاه پارلمان اسلامی در دنیای اسلام و قاره آسیا نقش ایفا میکند، این جایگاه ثمره حضور و مشارکت مردم است.
وی افزود: اگر مردم با حضور گسترده بالای 60 درصد در پای صندوقهای رأی مجلس شورای اسلامی قرار نمیگرفتند و یا با آرای بالای 80 درصد در ریاستجمهوری در پای صندوقهای ریاستجمهوری حضور نمییافتند این اقتدار سیاسی به دست نمیآمد.
وی ادامه داد: ایران پرچمدار مردمسالاری در قاره آمریکا و آسیا است، در سایه مشارکت روزافزون هر روز بر این اقتدار افزوده میشود. همچنین با انتخاب بهترینها در مجلس هشتم نسبت به مجلس هفتم و در مجلس نهم نسبت به مجلس هشتم باید سطح کارآیی مجلس و نظام افزوده شود.
وی با اشاره به ملاک ارتقا و واگذاری مسئولیتها در قرآن اظهار کرد: ملاک کارآمدی در دو واژه کلیدی نهفته است که حضرت یوسف (ع) در این جایگاه شناخته میشود.
وی گفت: برای اقتدار ملتها باید اقتصاد کشور را تقویت کرد. مسئولیت مجلس نهم برنامهریزی جدی برای رسیدن به پیشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب و تحول در عرصه اقتصادی است و مردم نقش مهمی در این زمینه در انتخاب بهترینها ایفا میکنند.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای شناخت بهترینها باید با سرعت حرکت کنیم تا ایران به قدرتی بزرگ در دنیای اسلام و جهان فردا تبدیل شود.
حجتالاسلام ابوترابیفرد تصریح کرد: در انتخابها باید افراد متعهد پاسدار ارزشها انتخاب شوند، این افراد باید پاسدار بیتالمال، حیثیت و شرف ملی باشند و در کنار این موضوع نیز عالم و دارای قدرت مدیریت و ظرفیت ارایه راهحل برای مشکلات باشند.
وی گفت: امروز ما کاروان علم را به حرکت درآوردهایم و با استفاده از ظرفیتهای بالفعل که انقلاب اسلامی آن را شکل داد و ظرفیتهای بالقوه که خداوند در وجود ما قرار داد باید ایران را به بزرگترین قدرت منطقه تبدیل کنیم.
گفتنی است، همایش حامیان ولایت امروز بعدازظهر پنجشنبه چهارم اسفند در حسینیه فاطمیون واقع در خیابان مجاهدین اسلام برگزار شد.

آیت الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران با اشاره به حرکت اهانتآمیز آمریکاییها به ساحت مقدس قرآن کریم اظهار داشت: بر اساس گزارشهای رسیده، آمریکاییها قرآنیهایی را که از زندانیان مسلمان جمع آوری کرده بودند به آتش کشیدند که این جنایتی هولناک بود و قلب تمامی مسلمانان جهان را به آتش کشید.
وی افزود: علیرغم عذرخواهی اوباما و رئیس پایگاه آمریکایی بگرام باید گفت که این عذرخواهی صوری است و دنیا باید بداند دولت آمریکا ضداسلام است و این حرکت نه سهوی و اشتباهی بوده بلکه کاملا تعمدی صورت گرفته است. زیرا اینها از مسلمانان کینه دارند.
آیت الله خاتمی واکنش مسلمانان افغانی را در رابطه با این حرکت و هتک حرمت قرآن کریم بسیار غیرتمندانه توصیف کرد و افزود: واکنش مسلمانان افغانستان به این حرکت بسیار غیرتمندانه و مصداق بارز غیرت و شجاعت بود.
وی اظهار داشت: غم جانکاه اینجاست که سران کشورهای اسلامی که خود را خادم لحرمین شریفین می دانند و به قتل عام مسلمانان در بحرین دست میزنند با کسانی که چنین اقدام شنیعی را انجام دادند صمیمی و دوست هستند و این اقدام آنها نیز مصداق بارز خیانت به مسلمانان است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه، اقدام شایسته نظام اسلامی را در بستن شیرهای نفت به روی بعضی از کشورهای مغرور اروپایی را بسیار شایسته خواند و افزود: کشورهای اروپایی خواستار تحریم نفتی ایران به منظور ایجاد بحران در کشور بودند که این بحران شکننده برای خودشان شکل گرفت و اکنون شاهد هستیم که قیمت نفت روز به روز در حال افزایش است.
وی ادامه داد: کارشناسان بر این باورند که قیمت نفت به بیش از این میزان خواهد رسید و در واقع میتوان گفت در چاهی که برای ما درست کردند خود افتادند.
وی تصریح کرد: هشدار داده بودم که اروپا با طناب پوسیده آمریکا به چاه نرود و در این سرمای زمستانی که حدود 500 کشته نیز برای اروپاییها دربر داشته است موضعی خصمانه وضع نکند و جا دارد به انسانهای منصفی که فریاد اعتراض علیه سرمایهداری در اروپا و غرب سر میدهند بگوییم که باید بر علیه سران خود نیز اعتراض کند.
آیت الله خاتمی پیرامون مسئله انتخابات نیز اظهار داشت: دشمن تمام توان خود و تمام رسانهها و تبلیغات خود را در راستای عدم شرکت مردم در انتخابات بسیج کردند اما به فضل خداوند این دوره حضور مردم باشکوهتر از 8دوره پیشین مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
وی افزود: حضور مردم پای صندوقهای رأی هم واجب عقلی و هم واجب شرعی است؛ واجب عقلی زیرا تقویت نظام اسلامی و تقویت اسلام ناب محمدی در گرو شرکت مردم در انتخابات است و بر اساس آیه 62 سوره نور و 58 سوره نساء این امر به عنوان یک واجب شرعی مطرح میشود.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: خداوند در آیه 62 سوره نور خطاب به مؤمنین میفرماید در امور جامع همراه با پیامبر باشند که این امر جامع میتواند جهاد یا نماز جمعه باشد و من با همین ملاکها میگویم انتخابات کنونی ما نیز امری جامع است و مؤمنان در این زمینه نباید از ولی خود جدا شوند.
وی اظهار داشت: در آیه 62 سوره نور رسول به عنوان شخصیتی حقوقی مطرح است و در شرایط فعلی نیز ولی فقیه و نایب حضرت حجت به این عنوان مطرح می شود.
آیت الله خاتمی در ادامه به آیه 58 سوره نسا نیز اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه دستور میدهد که امانات را به اهلش بازگردانید که در این زمینه رهبری بالاترین مسئولیت را دارد و از رهبری به عنوان امانت یاد شده است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی که تحقیقا در رأس امور است یک نهاد و نمادی از مردمسالاری دینی است و کسی حق ندارد حضور مجلس که همان حضور مردم در رأس امور است را رد کند یا منکر شود و مردم نیز موظفند بر اساس این آیه امانت را به امانتدار شایستهای بسپارند.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به اینکه در نظام اسلامی مجلس توسط رأی مردم تعیین میشود، اظهار داشت: مردم باید مجلسی بسازند که در آن افرادی اصلح تصمیمات شایستهای اتخاذ کنند و به تعبیر مقام معظم رهبری اصل انتخابات تکلیفی الهی است اما انتخاب اصلح نیز تکلیف الهی محسوب میشود.
وی افزود: نماینده اصلح باید دارای بینش اسلامی، شجاعت، قدرت بر انجام وظایف داشته باشد و به کانونهای قدرت و ثروت نیز متصل نباشد.
آیت الله خاتمی تولی و تبری، ولایتمداری و قانونمداری را از دیگر ویژگیهای یک کاندیدای اصلح عنوان کرد و گفت: کاندیداها باید توجه داشته باشند که در بستر نظام اسلامی و از این جایگاه به مجلس راه مییابند و در این مسیر نباید با تخریب نظام رأی آورده و به اهداف خود برسند و اگر کسی با تخریب نظام در صدد جمع آوری رأی باشد قطعا بلوف زده است.
وی افزود: کاندیداها از امام و رهبری استفاده ابزاری نکنند زیرا این دو سرمایه همه مردم هستند بلکه کاندیداها باید برای تبلیغ توانمندیهای خود را ارائه میدهند و در یک کلام میتوان گفت کاندیداها نباید از ولایت استفاده ابزاری کنند که در صورت چنین رخدادی مصداق بارزی از بداخلاقی است.
خطیب موقت تهران پرهیز از غلو را یکی دیگر از مسائلی عنوان کرد که در جهت پرهیز از بداخلاقیهای انتخاباتی باید توسط کاندیداها رعایت شود و گفت: گاهی توسط کاندیداها مسائلی مطرح میشود و آنها برای خود مسئولیتهایی عنوان میکنند که کاملا اغواکننده و نادرست است. همچنین باید اشاره کرد که پس از پایان رقابت انتخاباتی رفاقت معیار مهمی است که باید توسط کاندیداها رعایت شود.
وی خاطرنشان کرد: همه کاندیداها باید در برابر قانون تمکین کنند و باید بدانند اگر برای خدا واردشوند پیروز هستند ضمن اینکه پیروز واقعی در این انتخابات ملت بزرگ ایران است که 12 اسفندماه حماسه دیگری می آفرینند.
آیت الله خاتمی به نظرسنجیهای صورت گرفته در سراسر کشور نیز اشاره کرد و گفت: در نظرسنجیهای واقع بینانه که در سراسر کشور صورت پذیرفته نشان میدهد که حضور مردم در صحنه انتخابات بسیار باشکوه و از جنس حضور در 22 بهمن است.
خطیب موقت نمازجمعه تهران تصریح کرد: روسیاهی برای ذغالهای تحریمی است که خواستند انتخابات تحریم شود اما خود دور ماندند.
آیت الله خاتمی خاطرنشان کرد: رد صلاحیت شدگان باید بدانند که بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری اگر کسی در یک عرصه رد صلاحیت شد، این به معنای رد صلاحیت کلی فرد نیست بلکه در این حوزه صالح نبوده است و رد صلاحیت شدگان نیز باید با تمکین قانون نزد مردم محترم بمانند.

By Ashoora.ir & Night Skin