حسین سالار قلبها

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای چه زیبا با زبان شعر ظهور مولای خویش حضرت مهدی(عج) را درخواست می‌کنند: «خورشید من برآی که وقت دمیدن است».

به گزارش فارس، جمعه متعلق به امام زمان(عج) است، به همین مناسبت شعری که حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در وصف اباصالح‌ المهدی عجل‌ الله تعالی فرجه‌ الشریف سروده‌اند در پی می‌آید:

دل را ز بی خودی سر از خود رمیدن است

جان را هوای از قفس تن پریدن است

از بیم مرگ نیست که سرداده‌ام فغان

بانگ جرس زشوق به منزل رسیدن است

دستم نمی‌رسد که دل از سینه برکنم

باری علاج شکر گریبان دریدن است

شامم سیه‌تر است ز گیسوی سرکشت

خورشید من برآی که وقت دمیدن است

سوی تو ای خلاصه گلزار زندگی

مرغ نگه در آرزوی پرکشیدن است

بگرفته آب و رنگ زفیض حضور تو

هرگل در این چمن که سزاوار دیدن است

با اهل درد شرح غم خود نمی کنم

تقدیر قصه دل من ناشنیدن است

آن را که لب به جام هوس گشت آشنا

روزی «امین» سزا لب حسرت گزیدن است


نوشته شده در جمعه 90 بهمن 21ساعت ساعت 7:4 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

  1.  


نوشته شده در جمعه 90 بهمن 21ساعت ساعت 6:59 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

در شهریور ماه سال 1357 بود. هم زمان با گرمی آفتاب، خشم آتشفشان مردم گرم تر از گذشته شده بود. دولت برای مهار خشم مردم از تمام توان خود استفاده کرده بود و در شهر اعلام حکومت نظامی کرده بود.

زمین همیشه سخت محصول می دهد، باید با دست خودت وجب به وجب آن را بکاوی و تیمارش کنی تا با تو راه بیاید و لقمه نانی کف دست تو بگذارد.

شاید همین دلیل کافی باشد تا بچه های روستا سرسخت تر بار بیایند و کاری و عرصه رزم نیز تنها مردان کاری و سرسخت را می طلبد.

 

***

در سال هایی که ایران در تب و تاب گسستن از زنجیرهای استعمار می سوخت تا بتواند، گنجینه خود را از دستان استکبار بیرون بکشد، در قریه ای به نام سعید آباد در نزدیکی گلپایگان فرزندی به دنیا آمد که پدرش نام وی را اسماعیل نهاد.

محمد اسماعیل همانند سایر فرزندان روستا دوش به دوش پدر بر زمین شیار خورده روستا تلاش می کرد، اما نگاه وی به بلندی ها پر می کشید و تحصیل را از یاد نبرد. با تمام توانی که داشت درس می خواند، تا امید پدرش باشد.

اما روستا تا کلاس ششم ابتدایی بیشتر در اختیار نداشت و برای درس خواندن باید به شهر می رفت و شهر هم گران بود و از آنجایی که هم نمی خواست سربار پدرش باشد، ارتش جایگاه مردان سر سخت وآهنین است ، را به عنوان محل خدمت انتخاب کرد.

او ابتدا راه آموزشگاه درجه داری ارتش را در پیش گرفت و با طی کردن مراحل آموزشی دوره مقدماتی به عنوان راننده در دژبانی ستاد ارتش مشغول به کار شد اما گویا احساسی وجود او را رنج می داد. همان حسی که هیچ گاه اجازه نمی داد در مقابل ظلم و جور سر خم کند.

هیچ گاه نمی توانست خود را با اختلاف طبقاتی و محیط پر از ظلم ارتش شاهنشاهی هماهنگ کند، احساسی که بسیاری را با خود هم دل می دید، پس زبان به اعتراض گشود و همان اعتراض کافی بود تا به خلع درجه محکوم شود.

 

***

از زمانی که وارد ارتش شد، به این نتیجه رسید که باید ادامه تحصیل دهد و در شرایطی که هم زمان نباید اجازه می داد تا خدشه ای به وظیفه اش وی در ارتش وارد شود.

در کنار این وی کانون خانواده خود را نیز تشکیل داده بود و در کنار همسر خود این بار نقش پدری را خود بر عهده گرفته بود و پسر خود را با شیره جانش می پروراند.

اما او هنوز منتظر بود و در دل خود انتظار حادثه ای را می کشید، ظلم سنگین شده بود و طوفان در آستانه وزیدن بود و موج جرات طوفان شدن را می یافت.

   

***

در شهریور ماه سال 1357 بود. اما هم زمان با گرمی آفتاب، خشم آتشفشان مردم گرم تر از گذشته شده بود.

دولت برای مهار خشم مردم از تمام توان خود استفاده کرده بود و در شهر اعلام حکومت نظامی کرده بود.

اما حتی حکومت نظامی نیز مردم را نمی ترساند و این بار میدان ژاله(شهدا) میعادگاه خشم مردم انقلابی شده بود.

اما دژخیمان رژیم که هیچ گاه نمی توانستند حضور مردم را به چشم ببیند، با تمام توان کوشیدند تا با یک سرکوب خونین همه چیز را تمام کننند و کشتار با دستور از بالا آعاز شد. ناگهان خیابان ها همه رنگ خون گرفت و در این میانه شهید غزنوی که تازه از منزل خود خارج شده بود و از سمت خیابان نظام آباد شمالی به سمت میدان سبلان در حرکت بود با این صحنه مواجه شد.

ناگهان به عنوان یک ارتشی احساس کرد که باید به کمک هم وطنان خود بشتابد، پس به کمک زخمی ها شتافت. تمام تلاش خود را می کرد تا بتواند با اتمام قدرت از تلفات بیشتر جلوگیری کند. اما گلوله دژخیم به وی هم امان نداد و گلوله سینه قلب شهید غزنوی را در هم شکافت.

 

***

مردمی که شاهد تیر خوردن شهید غزنوی بودند، بلافاصله وی را به مسجدی در همان حوالی به نام مسجد امام رضا (ع) رساندند. اما برای هر کمکی دیر شده بود و روح شهید غزنوی به آسمان پر کشید.

 

*** 

با شهادت یک ارتشی شوک بی سابقه ای به رژیم پهلوی وارد شد. در حالی که رژیم احساس می کرد نظامیان را تمام قد در کنار خود خواهد داشت، اما حالا آن ها را در مقابل خود می دید.

از این رو تلاش کرد تا شهادت شهید غزنوی را یک مسئله کاملا اتفاقی عنوان کند و از نظامیان بخواهد تا بیشتر مراقب خود باشند. اما حقیقت را هیچ گاه نمی توان کتمان کرد.

 

***

پیکر شهید غزنوی برای تشیع جنازه به شهرستان گلپایگان منتقل شد و مردم این شهر استقبال وسیعی از پیکر این شهید به عمل آوردند به گونه ای که این مراسم بی نظیر تبدیل به قوه محرکه ای برای مبارزه با رژیم پهلوی بود.

خون شهید غزنوی و دیگر شهیدان انقلابی ارتش ثمره ای شد برای حضور بیشتر مردم در صحنه و همانگونه که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند، به درستی که خون شهیدان 17 شهریور درخت انقلاب را آبیاری کرد.



نوشته شده در جمعه 90 بهمن 21ساعت ساعت 6:56 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

شهید مجتبی محمدی دارانی از معلمان متعهد تهران بود که در سن 18 سالگی عازم جبهه های حق علیه باطل شد و در عملیات خیبر به درجه رفیع شهادت نائیل شد. این معلم شهید در وصیتنامه خود توصیه هایی به دانش آموزان کرده است.

 رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص مروجان فرهنگ ایثار و شهادت می فرمایند: زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا اجری کمتر از شهادت ندارد. هرچند که این سخن رهبری کمتر در رسانه های کشور دیده می شود ولی به راستی شهدا و خانواده شهدا حقی عظیم بر تمامی ایرانیان دارند. آنهایی که ازتمام هستی و زندگی خود عاشقانه و صادقانه گذشتند تا هیچگاه اسلام و ایران اسلامی به دست نا اهلان نیفتند.

شهید مجتبی محمدی دارانی

شهید مجتبی محمدی دارانیدر سال 1344 در خانواده ای مذهبی در تهران دیده به جهان گشود.به گفته خواهر شهید مجتبی از همانکودکی دارای استعدادی خارق العاده بود. ازدوران تحصیلاتش از ابتدایی تا مقطع دبیرستان و دیپلم همیشه شاگرد ممتاز کلاس و مدرسه بود و برای اثبات این استعداد می توانید پرونده تحصیلی این شهید را در مدرسه سحاب تهران مشاهده کنید.

شهید مجتبی محمدی دارانی پس از پایان تحصیلات متوسطه و اخذ مدرک دیپلمدر استخدام آموزش و پرورش مدرسه میثم واقع در منطقه مجیدیه تهرانبه عنوان مربی تربیتی مشغول به کار شد. صدای دلنشین تلاوت قرآن شهید محمدی پس از سالها هنوز به یاد دانش آموزان مدرسه میثم مانده است و تقدیرنامه هایی که بر دیوار خانه اش نصب شده است.

مجتبی مردادماه 1362 عضو سپاه پاسداران شد و در 18 بهمن ماه 1362 به جبهه اعزام شد و سرانجام در 11 اسفندماه سال 1362حین انجام بزرگترین عملیات تاریخ 8 سال دفاع مقدس در عملیات خیبر در کربلای طلائیه خون پاکش بر زمین ریخت و با غلتیدن در خون خویش اسلام را با شهادت خود زنده نمود.

پیکر مطهر این شهید والامقام پس از 13 سال دوری از وطن در خردادماه سال 1375 از جزیره مجنون واقع در خاک عراق
به میهن اسلامی بازگشت.

وصیتنامه شهید به دانش آموزان

در بخشی از وصیتنامه این شهید آمده است: دانش آموزان عزیز و برادران کوچک من بدانید که اهمیت درس خواندن و تعلیم کمتر از رفتن به جبهه و فعالیت در سنگر رزم با دشمنان دین و قرآن نیست. زیرا با داشتن فرهنگی کاملا اسلامی میتوانیم سد محکمی در برابر دشمنان اسلام برپا کنیم.

عزیزانم به نماز(مخصوصا جماعت) بیشتر اهمیت بدهید و با قرآن بیشتر آشنایی پیدا کنید و برای قرآن احترام خاصی قائل شوید زیرا که قران کتاب سعادت و دستور زندگی راستین و کتاب سیاست و هدایت میباشد.

دوست دارم اگر جنازه ام را نیافتید که هیچ ولی اگر جنازه ام به دستتان رسید به پیروی از علامه مجلسی در ورقی از 40 نفر مسلمان با ایمان در مورد اینکه من شخصی با ایمان و مسلمان بوده ام امضاء بگیرید و در کفنم بگذارید.
 

یکماه نماز و روزه قضا دارم که یا برایم بخوانید و یا بدهید تا شخص دیگری برایم بخواند.
خواهر بزرگم! از من نواری خواسته بودید که از صدای خودم پر شده باشد این نوار بین نوارهای خودم میباشد. امیدوارم از من راضی باشید.

لباسهای ورزشی مرا به برادرم اکبر بدهید و به او و تمامی دوستان ورزشکارم از قول من بگوئید که سعی کنند ورزشهایشان هم برای خدا باشد.

از همه شما التماس دعا دارم
 
میروم مادر که اینک کربلا میخواندم از دیار دور یار آشنا میخواندم
 
خداحافظ امام و رزمندگان
 
مجتبی محمدی دارانی
 
اندیمشک ـ پادگان دوکوهه


نوشته شده در جمعه 90 بهمن 21ساعت ساعت 6:54 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

 



نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:35 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

17 ربیع الاول عام‌الفیل درتاریخ به روایتی سالروز ولادت حضرت محمد(ص) آخرین فرستاده خداوند و خاتم انبیاء الهی برای هدایت بشریت به سوی سعادت در روی زمین است.

 زندگی حضرت محمد (ص) از صدر اسلام مورد توجه و اهتمام مسلمانان قرار داشته است اما در میان این روایت‌ها از زندگی پربار رسول خدا خطبه‌ای از امام حسین(ع) امام سوم شیعیان و نوه پیامبراکرم(ص) وارد شده که تعابیر بسیار زیبایی درباره شخصیت رسول خدا دارند.

آن حضرت در توصیف شخصیت رسول خدا و ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی جد بزرگوارشان چنین می‌فرمایند:

« از دایى خود، هند بن ابى هاله تمیمى ـ که توصیف گر بود ـ درباره آراستگی‌هاى پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله پرسش کردم و گفتم: سخن گفتن او را براى من توصیف کن. او گفت: پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله ، پیوسته غمگین بود و هماره در اندیشه، آسودگى نداشت و بدون نیاز، سخن نمى‏گفت.

سکوتش طولانى بود، از آغاز تا پایان سخن، دهانش را کاملاً باز نمى‏کرد و سخنانى فراگیر مى‏فرمود، کلامش، فصل بود که در آن نه فزونى دیده مى‏شد و نه کاستى.

نرم‌خو بود و از خشکى و جسارت برکنار، نعمت را هر چند ناچیز، بزرگ مى‏داشت و چیزى از آن را نمى‏نکوهید، تغییر ذائقه دهندگان را نه مى‏نکوهید و نه مى‏ستود، دنیا و آن چه در آن است، او را به چشم نمى‏آورد. چون چیزى مانع حق مى‏گشت، هیچ چیز یاراى خشم او را نداشت تا آن که حق را یارى کند.او براى خود خشمگین نمى‏شد و براى خود چیرگى نمى‏خواست، هرگاه اشاره مى‏کرد.

با تمام کَفَش اشاره مى‏کرد و هرگاه شگفت زده مى‏شد، دست خود را مى‏گرداند و هرگاه سخن مى‏گفت، دست خود را به یکدیگر مى‏پیوست و شست دست چپش را به گودى کف دست راستش مى‏زد و هرگاه خشمگین مى‏شد، رویش را بر مى‏گرداند و چهره‏اش را بر مى‏تافت و هرگاه شاد مى‏شد دیدگان خود را مى‏هلید، بیشتر خنده او لبخند بود و هرگاه لبخند مى‏زد دندانهایش چونان دانه‏هاى تگرگ خودنمایى مى‏کرد



نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:32 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

حضرت صادق ( ع ) مانند پدران بزرگوار خود در کلیه صفات نیکو و سجایای اخلاقی سرآمد روزگار بود. دارای قلبی روشن به نور الهی و در احسان و انفاق به نیازمندان همانند اجداد خود بود، کسی که 12 سال ابتدای زندگی خود را در کنار جدش امام سجاد(ع) و 19 سال در مکتب پدر بزرگوارش امام محمد باقر(ع) علم و معرفت را تلمذ کرد و در 34 سال دوران امامت خویش، مکتب جعفری را پایه‌ریزی کرده و موجب بازسازی و زنده نگهداشتن شریعت محمدی(ص) شد.

 در شب میلاد امام جعفر صادق(ع) که مقارن با میلاد جد بزرگوارشان حضرت محمد(ص) است، ضمن تبریک این روز به تمامی مسلمانان جهان، در چهار بخش « امام صادق ( ع )» ، « عصر امام صادق ( ع )» ، « جنبش علمی» و « خلق و خوی حضرت صادق ( ع )» به زندگی این امام ششم شیعیان اشاره می‌کنیم.

امام صادق ( ع )

حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رئیس مذهب جعفری (شیعه) در روز 17 ربیع الاول سال 83هجری چشم به جهان گشود. پدرش امام محمد باقر ( ع ) و مادرش "ام فروه " دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر می‌باشد. کنیه آن حضرت : "ابو عبدالله " و لقبش "صادق " است.

حضرت صادق تا سن 12سالگی معاصر جد گرامیش حضرت سجاد بود و مسلما تربیت اولیه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام ( ع ) از خرمن دانش جدش خوشه چینی کرده است. پس از رحلت امام چهارم مدت 19سال نیز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر( ع ) زندگی کرد و با این ترتیب 31سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود که هر یک از آنان در زمان خویش حجت خدا بودند و از مبدأ فیض کسب نور می‌نمودند گذرانید. بنابراین صرف نظر از جنبه الهی و افاضات رحمانی که هر امامی آن را دارا می‌باشد، بهره‌مندی از محضر پدر و جد بزرگوارش موجب شد که آن حضرت با استعداد ذاتی و شم علمی و ذکاوت بسیار، به حد کمال علم و ادب رسید و در عصر خود بزرگترین قهرمان علم و دانش شد.

پس از درگذشت پدر بزرگوارش 34سال نیز دوره امامت او بود که در این مدت "مکتب جعفری " را پایه ریزی فرمود و موجب بازسازی و زنده نگهداشتن شریعت محمدی(ص) شد. زندگی پر بار امام جعفر صادق ( ع ) مصادف بود با خلافت پنج نفر از بنی امیه ( هشام بن عبدالملک - ولید بن یزید - یزید بن ولید - ابراهیم بن ولید - مروان حمار ) که هر یک به نحوی موجب تألم و تأثر و کدورت روح بلند امام معصوم(ع) را فراهم می‌کردند و دو نفر از خلفای عباسی ( سفاح و منصور ) نیز در زمان امام ( ع ) مسند خلافت را تصاحب کردند و نشان دادند که در بیداد و ستم بر امویان پیشی گرفته‌اند، چنانکه امام صادق ( ع ) در 10سال آخر عمر شریفش در ناامنی و ناراحتی بیشتری بسر می‌برد.

عصر امام صادق ( ع )

عصر امام صادق ( ع ) یکی از طوفانی‌ترین ادوار تاریخ اسلام است که از یک سو اغتشاش‌ها و انقلابهای پیاپی گروههای مختلف، بویژه از طرف خونخواهان امام حسین ( ع ) رخ می‌داد، که انقلاب "ابو سلمه " در کوفه و "ابو مسلم " در خراسان و ایران از مهمترین آنها بوده است و همین انقلاب سرانجام حکومت شوم بنی امیه را برانداخت و مردم را از یوغ ستم و بیدادشان رها ساخت. لیکن سرانجام بنی عباس با تردستی و توطئه، بناحق از انقلاب بهره گرفته و حکومت و خلافت را تصاحب کردند. دوره انتقال حکومت هزار ماهه بنی امیه به بنی عباس طوفانی ترین و پر هرج و مرج ترین دورانی بود که زندگی امام صادق ( ع ) را فراگرفته بود و از دیگر سو عصر آن حضرت ، عصر برخورد مکتبها و ایده ئولوژیها و عصر تضاد افکار فلسفی و کلامی مختلف بود، که از برخورد ملتهای اسلام با مردم کشورهای فتح شده و نیز روابط مراکز اسلامی با دنیای خارج، به وجود آمده و در مسلمانان نیز شور و هیجانی برای فهمیدن و پژوهش پدید آورده بود. عصری که کوچکترین کم کاری یا عدم بیداری و تحرک پاسدار راستین اسلام ، یعنی امام ( ع ) ، موجب نابودی دین و پوسیدگی تعلیمات حیات بخش اسلام ، هم از درون و هم از بیرون می شد. اینجا بود که امام ( ع ) دشواری فراوان در پیش و مسؤولیت عظیم بر دوش داشت.

پیشوای ششم در گیر و دار چنین بحرانی می بایست از یک سو به فکر نجات افکار توده مسلمان از الحاد و بی دینی و کفر و نیز مانع انحراف اصول و معارف اسلامی از مسیر راستین باشد، و از توجیهات غلط و وارونه دستورات دین به وسیله خلفای وقت جلوگیری کند. علاوه بر این، با نقشه‌ای دقیق و ماهرانه، شیعه را از اضمحلال و نابودی برهاند، شیعه‌ای که در خفقان و شکنجه حکومت پیشین، آخرین رمق‌ها را می‌گذراند و آخرین نفرات خویش را قربانی می داد و رجال و مردان با ارزش شیعه یا مخفی بودند و یا در کر و فر و زرق و برق حکومت غاصب ستمگر ذوب شده بودند و جرأت ابراز شخصیت نداشتند، حکومت جدید هم در کشتار و بی عدالتی دست کمی از آنها نداشت و وضع به حدی خفقان آور و ناگوار و خطرناک بود که همگی یاران امام ( ع ) را در معرض خطر مرگ قرار می داد ، چنانکه زبده هایشان جزو لیست سیاه مرگ بودند. "جابر جعفی " یکی از یاران ویژه امام است که از طرف آن حضرت برای انجام دادن امری به سوی کوفه می رفت. در بین راه قاصد تیز پای امام به او رسید و گفت : امام ( ع ) می گوید : خودت را به دیوانگی بزن ، همین دستور او را از مرگ نجات داد و حاکم کوفه که فرمان محرمانه ترور را از طرف خلیفه داشت از قتلش به خاطر دیوانگی منصرف شد.

جابر جعفی که از اصحاب سر امام باقر ( ع ) نیز می باشد، می‌گوید: امام باقر ( ع ) هفتاد هزار بیت حدیث به من آموخت که به کسی نگفتم و نخواهم گفت ... او روزی به حضرت عرض کرد مطالبی از اسرار به من گفته ای که سینه‌ام تاب تحمل آن را ندارد و محرمی ندارم تا به او بگویم و نزدیک است دیوانه شوم. امام فرمود" به کوه و صحرا برو و چاهی بکن و سر در دهانه چاه بگذار و در خلوت چاه بگو : حدثنی محمد بن علی بکذا وکذا ... ، ( یعنی امام باقر ( ع ) به من فلان مطلب را گفت ، یا روایت کرد )" .

آری ، شیعه می‌رفت که نابود شود، یعنی اسلام راستین به رنگ خلفا درآید و به صورت اسلام بنی امیه‌ای یا بنی عباسی خودنمایی کند. در چنین شرایط دشواری ، امام دامن همت به کمر زد و به احیا و بازسازی معارف اسلامی پرداخت و مکتب علمی عظیمی به وجود آورد که محصول و بازده آن، چهار هزار شاگرد متخصص ( همانند هشام ، محمد بن مسلم و ... ) در رشته های گوناگون علوم بودند و اینان در سراسر کشور پهناور اسلامی آن روز پخش شدند. هر یک از اینان از طرفی خود ، بازگوکننده منطق امام که همان منطق اسلام است و پاسدار میراث دینی و علمی و نگهدارنده تشیع راستین بودند و از طرف دیگر مدافع و مانع نفوذ افکار ضد اسلامی و ویرانگر در میان مسلمانان نیز بودند.

تأسیس چنین مکتب فکری و این سان نوسازی و احیاگری تعلیمات اسلامی ، سبب شد که امام صادق ( ع ) به عنوان رئیس مذهب جعفری ( تشیع ) مشهور شود. لیکن طولی نکشید که بنی عباس پس از تحکیم پایه های حکومت و نفوذ خود ، همان شیوه ستم و فشار بنی امیه را پیش گرفتند و حتی از آنان هم گوی سبقت را ربودند . امام صادق ( ع ) که همواره مبارزی نستوه و خستگی ناپذیر و انقلابیی بنیادی در میدان فکر و عمل بوده ، کاری که امام حسین ( ع ) به صورت قیام خونین انجام داد ، وی قیام خود را در لباس تدریس و تأسیس مکتب و انسان سازی انجام داد و جهادی راستین کرد.

جنبش علمی

اختلافات سیاسی بین امویان و عباسیان و تقسیم شدن اسلام به فرقه های مختلف و ظهور عقاید مادی و نفوذ فلسفه یونان در کشورهای اسلامی ، موجب پیدایش یک نهضت علمی شد. نهضتی که پایه های آن بر حقایق مسلم استوار بود. چنین نهضتی لازم بود تا هم حقایق دینی را از میان خرافات و موهومات و احادیث جعلی بیرون کشد و هم در برابر زندیقها و مادیها با نیروی منطق و قدرت استدلال مقاومت کند و آرای سست آنها را محکوم سازد . گفتگوهای علمی و مناظرات آن حضرت با افراد دهری و مادی مانند "ابن ابی العوجاء" و "ابو شاکر دیصانی " و حتی "ابن مقفع " معروف است.

به وجود آمدن چنین نهضت علمی در محیط آشفته و تاریک آن عصر ، کار هر کسی نبود ، فقط کسی شایسته این مقام بزرگ بود که مأموریت الهی داشته باشد و از جانب خداوند پشتیبانی شود ، تا بتواند به نیروی الهام و پاکی نفس و تقوا وجود خود را به مبدأ غیب ارتباط دهد ، حقایق علمی را از دریای بیکران علم الهی به دست آورد و در دسترس استفاده گوهرشناسان حقیقت قرار دهد. تنها وجود گرامی حضرت صادق ( ع ) می‌توانست چنین مقامی داشته باشد، تنها امام صادق ( ع ) بود که با کناره گیری از سیاست و جنجالهای سیاسی از آغاز امامت در نشر معارف اسلام و گسترش قوانین و احادیث راستین دین مبین و تبلیغ احکام و تعلیم و تربیت مسلمانان کمر همت بر میان بست.

زمان امام صادق ( ع ) در حقیقت عصر طلایی دانش و ترویج احکام و تربیت شاگردانی بود که هر یک مشعل نورانی علم را به گوشه و کنار بردند و در "خودشناسی " و "خداشناسی " مانند استاد بزرگ و امام بزرگوار خود در هدایت مردم کوشیدند . در همین دوران درخشان - در برابر فلسفه یونان - کلام و حکمت اسلامی رشد کرد و فلاسفه و حکمای بزرگی در اسلام پرورش یافتند . همزمان با نهضت علمی و پیشرفت دانش بوسیله حضرت صادق ( ع ) در مدینه ، منصور خلیفه عباسی که از راه کینه و حسد ، به فکر ایجاد مکتب دیگری افتاد که هم بتواند در برابر مکتب جعفری استقلال علمی داشته باشد و هم مردم را سرگرم نماید و از خوشه چینی از محضر امام ( ع ) بازدارد . بدین جهت منصور مدرسه ای در محله "کرخ " بغداد تأسیس کرد. منصور در این مدرسه از وجود ابو حنیفه در مسائل فقهی استفاده نمود و کتب علمی و فلسفی را هم دستور داد از هند و یونان آوردند و ترجمه نمودند و نیز مالک را - که رئیس فرقه مالکی است - بر مسند فقه نشاند، ولی این مکتبها نتوانستند وظیفه ارشاد خود را چنانکه باید انجام دهند.

امام صادق ( ع ) مسائل فقهی و علمی و کلامی را که پراکنده بود، به صورت منظم درآورد و در هر رشته از علوم و فنون شاگردان زیادی تربیت فرمود که باعث گسترش معارف اسلامی در جهان شد. دانش گستری امام ( ع ) در رشته های مختلف فقه ، فلسفه و کلام ، علوم طبیعی و ... آغاز شد. فقه جعفری همان فقه محمدی یا دستورهای دینی است که از سوی خدا به پیغمبر بزرگوارش از طریق قرآن و وحی رسیده است . بر خلاف سایر فرقه ها که بر مبنای عقیده و رأی و نظر خود مطالبی را کم یا زیاد می کردند، فقه جعفری توضیح و بیان همان اصول و فروعی بود که در مکتب اسلام از آغاز مطرح بوده است.

ابو حنیفه رئیس فرقه حنفی درباره امام صادق ( ع ) گفت : من فقیه تر از جعفرالصادق کسی را ندیده ام و نمی شناسم . فتوای بزرگترین فقیه جهان تسنن شیخ محمد شلتوت رئیس دانشگاه الازهر مصر که با کمال صراحت عمل به فقه جعفری را مانند مذاهب دیگر اهل سنت جایز دانست - در روزگار ما - خود اعترافی است بر استواری فقه جعفری و حتی برتری آن بر مذاهب دیگر . و اینها نتیجه کار و عمل آن روز امام صادق ( ع ) است . در رشته فلسفه و حکمت حضرت صادق ( ع ) همیشه با اصحاب و حتی کسانی که از دین و اعتقاد به خدا دور بودند مناظراتی داشته است . نمونه ای از بیانات امام ( ع ) که در اثبات وجود خداوند حکیم است ، به یکی از شاگردان واصحاب خود به نام "مفضل بن عمر" فرمود که در کتابی به نام "توحید مفضل " هم اکنون در دست است.

مناظرات امام صادق ( ع ) با طبیب هندی که موضوع کتاب "اهلیلجه " است نیز نکات حکمت آموز بسیاری دارد که گوشه ای از دریای بیکران علم امام صادق ( ع ) است . برای شناسایی استاد معمولا دو راه داریم ، یکی شناختن آثار و کلمات او ، دوم شناختن شاگردان و تربیت شدگان مکتبش . کلمات و آثار و احادیث زیادی از حضرت صادق ( ع ) نقل شده است که ما حتی قطره ای از دریا را نمی توانیم به دست دهیم مگر "نمی از یمی " . اما شاگردان آن حضرت هم بیش از چهار هزار بوده اند ، یکی از آنها "جابر بن حیان " است . جابر از مردم خراسان بود . پدرش در طوس به داروفروشی مشغول بود که به وسیله طرفداران بنی امیه به قتل رسید . جابر بن حیان پس از قتل پدرش به مدینه آمد . ابتدا در نزد امام محمد باقر ( ع ) و سپس در نزد امام صادق ( ع ) شاگردی کرد .

حضرت صادق ( ع ) بر اثر توطئه‌های منصور عباسی در سال 148هجری مسموم و در قبرستان بقیع در مدینه مدفون شد. عمر شریفش در این هنگام 65 سال بود. از جهت اینکه عمر بیشتری نصیب ایشان شده است به "شیخ الائمه " موسوم است. حضرت امام صادق ( ع ) هفت پسر و سه دختر داشت. پس از حضرت صادق ( ع ) مقام امامت بنا به امر خدا به امام موسی کاظم ( ع ) منتقل شد. دیگر از فرزندان آن حضرت اسمعیل است که بزرگترین فرزند امام بوده و پیش از وفات حضرت صادق ( ع ) از دنیا رفته است . طایفه اسماعیلیه به امامت وی قائلند.

خلق و خوی حضرت صادق ( ع )

حضرت صادق ( ع ) مانند پدران بزرگوار خود در کلیه صفات نیکو و سجایای اخلاقی سرآمد روزگار بود. حضرت صادق ( ع ) دارای قلبی روشن به نور الهی و در احسان و انفاق به نیازمندان مانند اجداد خود بود . دارای حکمت و علم وسیع و نفوذ کلام و قدرت بیان بود. با کمال تواضع و در عین حال با نهایت مناعت طبع کارهای خود را شخصا انجام می‌داد و در برابر آفتاب سوزان حجاز بیل به دست گرفته، در مزرعه خود کشاورزی می‌کرد و می‌فرمود" اگر در این حال پروردگار خود را ملاقات کنم خوشوقت خواهم بود، زیرا به کد یمین و عرق جبین آذوقه و معیشت خود و خانواده‌ام را تأمین می نمایم".

ابن خلکان می‌نویسد: امام صادق ( ع ) یکی از ائمه دوازده گانه مذهب امامیه و از سادات اهل بیت رسالت است. از این جهت به وی صادق می‌گفتند که هر چه می‌گفت راست و درست بود و فضیلت او مشهورتر از آن است که گفته شود. مالک می‌گوید: با حضرت صادق ( ع ) سفری به حج رفتم ، چون شترش به محل احرام رسید، امام صادق ( ع ) حالش تغییر کرد ، نزدیک بود از مرکب بیفتد و هر چه می خواست لبیک بگوید ، صدا در گلویش گیر می کرد. به او گفتم : ای پسر پیغمبر، ناچار باید بگویی لبیک ، در جوابم فرمود : چگونه جسارت کنم و بگویم لبیک، می ترسم خداوند در جوابم بگوید: لا لبیک ولا سعدیک.



نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:30 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید



نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:22 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

 

 

 

 

 



نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:13 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در آستانه راهپیمایی 22 بهمن با حضور رسانه‌های داخلی و بین المللی برنامه‌های ویژه شب 22 بهمن و روز 22 بهمن را اعلام کرد.
 فارس: اصغر آب خضر قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در آستانه راهپیمایی 22 بهمن با حضور رسانه‌های داخلی و بین المللی برنامه‌های ویژه شب 22 بهمن و روز 22 بهمن را اعلام کرد.

* مراسم گلبانک تکبیر و فریاد «الله‌اکبر»

وی گفت: مردم ایران اسلامی در شامگاه 21 بهمن با یاد تکبیرهای بهمن 1357 نوای روحانی و دل‌انگیز گل بانک تکبیر را راس ساعت 9 شب در آسمان میهن عزیزمان طنین‌انداز می‌کنند. همچنین بانک «الله‌اکبر» از مأذنه‌های مساجد و شبکه‌های مختلف صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش خواهد شد.

* مراسم نورافشانی

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ادامه داد: همزنان با طنین گلبانک تکبیر، آسمان 4300 شهر و روستاهای کشور و همزمان در 22 نقطه شهر تهران، در شامگاه 21 بهمن به شکرانه سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، نوربارانو نورافشانی می‌شود.

*برنامه‌ها و تمهیدات مراسم یوم‌الله 22 بهمن در تهران و سراسر کشور

آب خضر در ادامه سخنان خود بیان داشت: 22 بهمن، خروش و حماسه مردم ایران در راهپیمایی باشکوه سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تهران و همزمان در بیش ار 1000 بخش، شهر و شهرستان و 4000 روستای کشور در دفتر خاطرات جهانیان ثبت خواهد شد.

وی گفت: در این روز باشکوه شاهد خواهیم بود که همزمان با خیابان‌های تهران و مسیرهای منتهی به میدان آزادی، میادین اصلی و مسیرهای اعلام شده تمامی شهر‌ها از سواحل جنوبی کشور در حوزه خلیج همیشه فارس تا شمالیترین شهرهای کشور و از نقاط مرزی سیستان و بلوچستان تا مناطق غرب کشور، همه یک صدا «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» را فریاد خواهند زد.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برنامه‌های 22 بهمن را به شرح ذیل برشمرد:

1- همزمان در 1000 بخش، شهر و شهرستان و 4000 روستای کشور، در تهران نیز مردم عزیز از ساعت 9 صبح از مسیرهای ده‌گانه به سوی میدان ازادی حرکت خواهند کرد.

2- حضور خانواده معظم شهدا، پدران، مادران، همسران و فرزندان شهیدان به ویژه شهدای عرصه علم و فناوری، همراه با تصاویر زیبای شهیدان، زینت‌بخش مسیرهای راهپیمایی خواهد بود.

3- حضور گسترده جانبازان ویلچری به ویژه عزیزان شیمیایی و قطع نخاع اعلام نموده‌اند که با وجود مشکلات و وخامت احوال، برای حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی و آرمان شهدا و امام راحل، با حضور در راهپیمایی 22 بهمن، با ولایت و رهبری بیعتی دوباره خواهندداشت.

4- حضور نوجوانان، جوانان و نسل سومی‌ها نشان دهنده رویش‌های انقلاب در 22 بهمن پرشور‌تر از گذشته خواهد بود.

5- بیش از 500 غرفه فرهنگی، هنری، خبری، امدادی و رفاهی در مسیر راهپیمایی توسط تشکل‌های مردمی، سازمان‌ها و نهاد‌ها در تهران و برپایی 18000 غرفه در مسیرهای راهپیمایی سراسر کشور در نظر گرفته شده است.

6- غرفه‌هایی ایستگاه سالمندان و ارائه خدمات پزشکی به آنان توسط جمعیت هلال احمر پیش‌بینی شده است.

7- به مناسبت عید 22 بهمن، سرویس‌دهی رایگان مترو، شرکت واحد اتوبوسرانی و بخش‌هایی از شرکت تاکسیرانی از ساعت 6 صبح به ویژه از میادین اصلی جهت رفت و آمد مردم به سمت مسیرهای راهپیمایی انجام می‌شود.

8- برگزاری نمایشگاه‌های خیابانی عکس، ‌کتاب و اقلام فرهنگی مربوط به انقلاب در 32 غرفه باعنوان (حضور همه ما) اختصاص به فرهنگ اقوام و آداب و رسوم مردم و اسناد اسلامی استان‌های کشور و غرفه ویژه اقلیت‌های دینی و غرفه‌های بیداری اسلامی، زینت‌بخش مسیرهای راهپیمایی امسال خواهد بود.

9- استقرار گروه‌های سرود و رزم‌نواز برای اجرای سرودهای انقلاب و استقرار گروه‌های کودک و نوجوان تلویزیونی و اجرای برنامه‌های زنده از دیگر تمهیدات مسیرهای راهپیمایی است.

10- بیش از 200 خبرنگار خارجی و 1500 خبرنگار داخلی - عکاس و عوامل تصویربرداری و خبری (در تهران) و اکثر شبکه‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی از جمله 300 گروه خبری و تمام شبکه‌های برون‌مرزی و جام‌جم در تهران و تمام استانهای کشور در مسیرهای راهپیمایی، مراسم 22 بهمن را به صورت مستقیم پوشش خبری - تصویری خواهند داد.

آب خضر در ادامه گفت: همچنین بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی کشورهای دیگر از جمله شبکه تلویزیونی فوجی و آساهی ژاپن، شبکه zdf (زد دی اف) آلمان و (سی بی‌ اس) cbs آمریکا نیز آمادگی پخش مستقیم برنامه را داشته‌اند و با استقرار در میدان آزادی خبررسانی خواهند کرد.

وی در ادامه، توزیع پرچم جمهوری اسلامی، تصاویر امام و رهبری و پوس‌تر و تراکت و اقلام تبلیغاتی دست‌ساز نوجوانان توسط تشکل‌های مردمی و نهاد‌ها و سازما‌ن‌ها زینت‌بخش مراسم امسال خواهد بود، استقرار سیستم صوتی بیش از 12 کیلومتر در مسیرهای راهپیمایی و میدان آزادی و ارائه خدمات صوت به راهپیمایان، آمادگی ارائه خدمات دستگاههای مختلف از عوامل محترم راهنمایی و رانندگی، ناجا، هلال احمر، شهرداری، آتش‌نشانی سازمان آب و برق و اورژانس و عوامل انتظامی و امنیتی و انتقال خون را از برنامه‌های دیگر روز 22 بهمن برشمرد.

 وی افزود: براساس هماهنگی انجام شده با بیمه مرکزی و بیمه ایران، تمام راهپیمایان 22 بهمن که در مسیرهای اصلی و فرعی راهپیمایی حضور دارند، بیمه حوادث خواهند بود. همچنین غرفه‌های برگزاری مسابقه ساخت آدمک‌های استکبار همچون سال‌های قبل، امسال نیز اختصاص به آدمک‌های استکباری و موضوع کشورهای بیداری اسلامی و دیکتاتورهای سرنگون شده آنان خواهد داشت.

آب خضر اضافه کرد: ایستگاههای هلال احمر، اورژانس تهران و فوریت‌های پزشکی، سازمان انتقال خون، خدمات درمانی به راهپیمایان عزیز ارائه می‌کنند. همچنین ستاد گمشدگان در مسیر راهپیمایی و 15 مرکز مشخص شده فعال هستند.

وی گفت: نمازهای جماعت پس از برگزاری مراسم در محل‌های تعیین شده و مساجد، مدارس و ادارات مسیرهای راهپیمایی برپا خواهد شد.

آب خضر افزود: یکی از جلوه‌های ویژه، برپایی 8 غرفه فرهنگی توسط شهرداری تهران است که غرفه‌های شادی و نقاشی و جنگ شادی را برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده و غرفه (قرآن بخوانید - جایزه بگیرید) را فعال خواهد کرد.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان داشت: ترسیم بزرگ‌ترین نقاشی انقلاب با حضور بیش از 1000 نقاش جوان در جشنواره شمسه و حضور 150 هنرمند تئا‌تر و اجرای نمایش خیابانی در قالب 22 گروه نمایشی از دیگر فعالیت‌های این غرفه‌ها خواهد بود.

آب خضر بیان داشت: در مسیر راهپیمایی 22 بهمن یکهزار هنرمند عکاس به ثبت افتخارات و بالندگی‌های مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند.

وی گفت: اجرای برنامه همسرایی 600. 000 نوجوان و جوان دانش‌آموز بسیجی در مراسم راهپیمایی یوم‌الله 22 بهمن و در قالب گروههای سرود 1357 نفری در مراکز استانی و شهرستانی. همایش جوانان ورزشکار و اسکیت‌سوار با اجرای حرکات نمایشی در طول مسیر راهپیمایی روز 22 بهمن و اعزام گروههای هنری برای برگزاری جشن‌های پیروزی انقلاب در روز 22 بهمن به 40 کشور جهان با توجه به شناخته شدن روز 22 بهمن به عنوان روز ملی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، یکهزار نفر از هنرمندان کشور درقالب گروههای هنری به منظور برگزاری جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی که با محوریت برنامه‌های فرهنگی به 40 کشور اعزام شده‌اند از برنامه‌های دگر در این روز است.

وی گفت: اساتید و هنرمندان دانشگاه سوره به مناسبت راهپیمایی 22 بهمن ایستگاههای فرهنگی و هنری در مقابل درب دانشگاه در خیابان آزادی برپا خواهند کد.

 قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: «رونمایی و نمایش ماکت پهپاد جاسوسی آمریکا در راهپیمایی 22 بهمن‌ماه» در میدان آزادی بنا به درخواست‌های مکرر اقشار مختلف مردم برای نمایش هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا ماکت پهپاد جاسوسی 170RQ که در آذرماه سال جاری پس از تجاوز به عمق 250 کیلومتری میهن اسلامی با الطاف خداوندی مقهور جنگ الکترونیک حیر‌ت‌آور رزمندگان اسلام شد و با عملیات کنترل و هدایت خارق العاده بر زمین نشانده شد در معرض نمایش قرار گیرد.

آب خضر افزود: نمایش هواپیمای پهپاد آمریکا در راهپیمایی 22 بهمن و جشن پیروزی انقلاب اسلامی، داغ آمریکا و دیگر دشمنان ملت ایران را تازه خواهد کرد و شادی و نشاط مردم عزیز کشورمان را به دنبال خواهد داشت.


نوشته شده در پنج شنبه 90 بهمن 20ساعت ساعت 11:1 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin