حسین سالار قلبها

 



نوشته شده در دوشنبه 90 بهمن 17ساعت ساعت 1:21 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

خبرگزاری مهر: انقلاب، ایمان و شهادت نام دومین روز از دهه مبارک فجر است و چه زیبا این سه واژه به یکدیگر مدیون و مرهون بوده و هریک بر زیبائیهای دیگری می افزایند و یادآوری می کنند که در بهار آزادی چقدر جای شهدا خالیست.

به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب، ایمان و شهادت سه واژه ای است که به معنای تمام کلمه درخور و شایسته یکدیگر بوده و هرگز انقلابی جدا از ایمان پیروز نبوده و دوام نداشته و هیچ چیزی شیرین تر از شهد شهادت و جان نثاری برای حفظ ارزشها و آرمانهای انقلابی نخواهد بود.

در دومین روز از دهه فجر تجدید میثاق با آرمانهای آلاله های نظام مقدس جمهوری اسلامی که با خون پاک خود عزت و جاودانگی را برای میهن عزیزمان رقم زده و انقلاب اسلامی از خون سرخ آنها گلگون است، نشانی از زنده بودن نام و یاد آنها دردلها و پیمانی دوباره برای در خط آنها بودن است.

پرچم های مزار شهدا امروز مقتدرانه تر از همیشه به اهتزاز درآمده بودند، گوئی فریاد می زدند که اقتدار ایران اسلامی و پایبندی به نظام مقدس اسلامی پیام و مطالبه شهداست و برای ادای دین به آنها گل نیاز نیست بلکه همت و غیرت برای حفظ نظام و نهایت ولایت مداری لازم است.

امروز گلها در گلزار شهدا سر به زیر افکنده و خجل در برابر هیبت با عظمت گلهای خفته در گلزار شهدا بودند.

گل هائی که چه عارفانه برای دفاع از سرزمین خود پرپر شده و آزادی، عزت و اقتدار نظام امروز مدیون و مرهون خون سرخ آنهاست و چه بی اندازه جای آنها در سی وسومین بهار پیروزی خالیست.

امروز مدیران و مسئولان نهادهای مختلف استان البرز با حضور در مزار شهدای خفته در گلزار امامزاده محمد، با آرمانها و ارزشهای انقلابی شهیدان تجدید میثاق کردند و بار دیگر با شهدا عهد بستند که راهشان ادامه دارد و تا آخرین قطره خون از ارزشها و آرمانها و انقلاب اسلامی که ثمره خون پاک آنهاست دفاع خواهد شد.

 وقتی امروز در سر مزار شهدا فاتحه می خواندی و برای شادی روح آنها صلوات می فرستادی غمی بزرگ در دل احساس می کردی و  با خود می گفتی خوش به آنها که اینگونه رفتند و چه آرام و با عزت در جایگاه ابدی خود خفته اند و بد به حال ما که هر روز بار مسئولیتمان دو چندان و امتحانهایمان سخت تر می شود.

مدیران و مسئولان اداره کل تبلیغات اسلامی البرز و ادارات تابعه آن از کسانی بودند که امروز با حضور در امامزاده محمد، گلزار پاک شهدا را غبارروبی، عطر افشانی و گلباران کرده و با آرمانهای شهدا تجدید میثاق کردند.

حجت الاسلام سید عباس مسعودی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهداف حضور در گلزار شهدا گفت: امروز مردم ایران آزادی، عزت و اقتدار خود را مدیون شهدا هستند و هر چه داریم از برکت خون پاک آنها در ایران اسلامی است.

وی افزود: شهدای ما نمادی از ولایت مداری و اطاعت بی چون و چرا از ولایت هستند که برای حفظ نظام و دفاع از ارزشهای انقلابی جان خود را فدا کرده و سبکبال پر کشیدند.

مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی البرز گفت: حضور بر سر مزار این آلاله ها تجدید عهدی است با انها برای ادامه راهشان و گوشزدی خواهد بود برای همه جهانیان که ملت ایران همواره در صحنه حضور داشته و برای دفاع از ارزشها همواره آماده جانفشانی خواهند بود.

وی گفت: بی شک مطالبه شهدا ازما، ولایت مداری و دفاع از آنچه آنها برایش جانفشانی کردند یعنی حفظ و بقای نظام اسلامی در ایران بوده و حضور مردم در راهپیمائی 22 بهمن اعلام ادامه راه آنها و تحقق مطالبه آنها خواهد بود.



نوشته شده در دوشنبه 90 بهمن 17ساعت ساعت 1:15 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

چه کسی باور می کرد که روزی تک صدای حقیقت ایران اسلامی در خیابانهای آمریکا، آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی شنیده شود؟ چه کسی باور می کرد در آمریکا و در قلب شیطان تظاهراتی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران برگزار شود و عکس شهید مصطفی احمدی روشن در دست معترضان باشد؟
 

بولتن نیوز: «هان ای مسلمانان جهان و مستضعفان تحت سلطه ستمگران به پا خیزید و دست اتحاد به هم دهید و از اسلام و مقدرات خود دفاع کنید و از هیاهوی قدرتمندان نهراسید که این قرن به خواست خداوند قادر، قرن غلبه مستضعفان بر مستکبران و حق بر باطل است»  . 

متن فوق بخشی از پیام حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت حج سال 1360 شمسی است که در آن ملتهای مسلمان و مستضعفان جهان را مخاطب خود قرار دادند و چه زود این پیام به حقیقت پیوست. چه کسی باور می کرد که روزی تک صدای حقیقت ایران اسلامی در خیابانهای آمریکا، آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی شنیده شود؟ چه کسی باور می کرد در آمریکا و در قلب شیطان تظاهراتی در حمایت از جمهوری اسلامی ایران برگزار شود و عکس شهید مصطفی احمدی روشن در دست معترضان باشد؟

به گزارش بولتن نیوز به نقل از پایگاه ضد جنگ(آنتی وار)، روز شنبه در 48 شهر آمریکا از جمله نیویورک، شیکاگو ، سان فرانسیسکو، لس آنجلس، واشنگتن، بوستون ، فیلادلفیا و همچنین شهرهای کالگاری و ونکوور در غرب کانادا تظاهرات برگزار شد.    

در منهتن در مرکز نیویورک نزدیک به پانصد نفر در میدان تایمز اسکوئر و ساروا تا ساختمان نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد و کنسولگری اسرائیل تظاهرات کردند .

تظاهرکنندگان پارچه نوشته بزرگی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود: "نه جنگ، نه تحریم، نه دخالت، نه ترور".

دبرا سوئت مدیر سازمان "جهان بیش از این نمی تواند منتظر باشد" که یکی از شصت جنبش مسالمت آمیز و حقوقی است که برگزاری این تظاهرات را خواستار شده است گفت: آنچه که دولت ایران انجام می دهد به هیچ وجه اعلام جنگ در این کشور را توسط آمریکا توجیه نمی کند.  

این سازمانها در تجمع مسالمت آمیز خود اعلام کردند: جنگ آمریکا بر ضد ایران در هر صورت آغاز شده است.

آنها افزودند با توجه به تحریمهای اقتصادی شدیدی که بر ضد جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است به علاوه استقرار ناوهای هواپیمابر آمریکا نزدیک سواحل ایران نشان دهنده آغاز جنگ است

در آلمان هم حامیان ایران مقابل سفارت آمریکا در برلین تظاهرات کردند.

این تظاهرات در حالی برگزار می‌شود که لفاظی مقام‌های امریکایی و رژیم اسرائیل علیه ایران که همواره با تهدید به امکان استفاده از گزینه نظامی برای توقف برنامه صلح آمیز تهران همراه بوده است، رو به افزایش است.

تصمیم برای برگزاری تظاهرات در این روز پس از آن اتخاذ شد که شمار زیادی از سازمان‌های ضد جنگ امریکایی در همایش مشترک خود در 27 دی (17 ژانویه) بر سر این موضوع با یکدیگر به توافق رسیدند.

فعالان صلح امریکایی ضمن هشدار درباره پیامدهای هر گونه اقدام خصمانه علیه ایران می‌گویند مداخله نظامی به هر شکل، تهدیدی برای کل منطقه و صلح جهانی است.

از نکات جالب توجه در این تجمع، حمل تصاویری از شهید مصطفی احمدی روشن، آخرین شهید راه پیشرفت کشورمان در میدان تایمز نیویورک بود.

 

 

 

 

 

 




نوشته شده در دوشنبه 90 بهمن 17ساعت ساعت 12:56 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

به اندازه یک ابر دلم می‌گیرد وقتی یاد کلاس اول دبستان علیرضا می‌افتم با خودم می‌گویم یعنی او هم وقتی کلاس اول برود، زمانی که معلم می‌خواهد به او یاد بدهد که بنویسد "بابا"
بسم الله الرحمن الرحیم
به قول سهراب، به اندازه یک ابر دلم می‌گیرد وقتی یاد کلاس اول دبستان علیرضا می‌افتم با خودم می‌گویم یعنی او هم وقتی کلاس اول برود، زمانی که معلم می‌خواهد به او یاد بدهد که بنویسد " بابا "، او هم مثل پسر شهید اسدی، چند روزی تب و لرز می‌کند؟! او هم نمی‌تواند بابا را بخش کند؟!

با خودم گفتم حتما زمانی که کلمه "بابا" را یاد بگیرد به رسم کلاس اولی‌ها بر سرمزار پدر می‌رود و شیرینی پخش می‌کند و بعد تکیه می‌دهد به دیوار کنار قبر. رو به گنبد امامزاده می‌نشیند و به مادر می‌گوید از زبان او برای پدر نامه بنویسد. نامه‌ای از جنس همان نامه‌ای که سال‌ها پیش خانواده‌اش به رهبر نوشته‌بودند. نامه‌ای که نویسنده‌اش نه سرداراست و نه سهم‌خواه نظام، نه روشنفکر است و نه لندن‌نشین.
 
نامه‌ای که قلمش سمی نیست و حواسش به ترمزهایش است و به قولی لنت ترمزش آزبستی* نیست! نامه‌ای که هم سلام دارد و هم والسلام. نامه‌ای که یک آقازاده اصیل به پدرش می نویسد.


نوشته شده در یکشنبه 90 بهمن 16ساعت ساعت 12:25 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

بعضی مشخصات و نقاط مهم اسرائیل که باید مورد حمله قرار بگیرد

مردم اسرائیل باید از بین بروند

اسرائیل تنها کشور عمدتاً یهودی در جهان است بر پایه آخرین سرشماری، سازمان مرکزی آمار اسرائیل، این کشور در حدود هفت میلیون و 500 هزار تن جمعیت داشته‌است که در حدود پنج میلیون و 700 هزار نفر از ساختار جمعیتی آن را یهودیان تشکیل داده‌اند. و مابقی ساختار جمعیتی از مسلمان‌ها، مسیحیان، دروزها و سامریون تشکیل شده‌است. هم‌چنین بزرگ‌ترین بخش از اقلیت‌های قومی را شهروندان موسوم به عرب اسرائیلی تشکیل می‌دهند.

• ناحیه شمالی. جمعیت: 900/241/1. مرکز: ناصره

• ناحیه حیفا. جمعیت: 700/880. مرکز: حیفا

• ناحیه مرکزی. جمعیت: 000/770/1. مرکز: رمله

• ناحیه تل‌آویو. جمعیت: 900/770/1. مرکز: تل‌آویو

• ناحیه اورشلیم. جمعیت: 300/907. مکز: اورشلیم

• ناحیه جنوبی. جمعیت: 200/201/1. مرکز: بئرشبع

ساکنین تل آویو، اورشلیم و حیفا را حتی با موشک های شهاب 3 هم می توان مورد هدف قرار داد. تراکم و میزان جمعیت این سه نقطه که با کمترین فاصله از هم قرار دارند نزدیک 60% از مردم اسرائیل را تشکیل می دهد. لذا می توان با موشک سجیل زیرساختها من جمله تاسیسات نیروگاهی، سوختی، آب و فاضلاب، حمل و نقل و ارتباطات و در مرحله بعدی با موشک های شهاب3 و قدر و عاشورا فضای مسکونی شهر را تا انهدام قطعی مردم اسرائیل مورد حمله قرار داد.

انهدام زیرساخت های اسرائیل

انهدام زیرساخت های اسرائیل مانند ایستگاه های راه آهن، فرودگاه ها و تاسیسات هسته ای و اتمی با موشک های سجیل بایستی در دستور کار قرار بگیرد. ایران در ده سال قبل از این با موشک هایی که در دسترس داشت قادر به انجام این عملیات در عمق خاک اسرائیل بود.

انهدام پایگاه های اتمی اسرائیل

نیروگاه هسته ای «رافائل» نیز از قدیمی ترین نیروگاه های اسرائیل است. این نیروگاه مرکز اصلی مهندسی اتمی اسرائیل به شمار می رود. نیروگاه اتمی «عیلبون» دیگر نیروگاه اتمی اسرائیل است که در زیر زمین روستای «نبرین» قرار دارد. ساکنان این روستا سال 1948 مجبور به مهاجرت شدند. این نیروگاه انبار تسلیحات تاکتیکی هسته ای اسرائیل است. اسرائیل در کلاس موشک هایی با قابلیت حمل کلاهک اتمی، موشک میان برد و دوربرد زمین به زمین «اریحا» را که موشکی تاکتیکی است در آنجا نگه داری می کند. برد این موشک ها بین 500 تا 1480 کیلومتر است.

به گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، رون بن یشال تحلیلگر مسائل نظامی صهیونیستی گفته بود: "هیچ جایی در اسرائیل نیست که در تیررس موشک های ایران نباشد. رون بن یشال گفت: هرچند انبارهای موشکی اسرائیل از لحاظ کمی و کیفی پیشرفته هستند اما تعداد موشکهای موجود در آن که به 100 هزار فروند می رسد همواره در تیررس موشک های ایران است."

اهدافی مانند نیروگاه اتمی دیمونا واقع در مرکز تحقیقات هسته ای نقب از جمله این اهداف می باشند. دیمونا مهمترین نیروگاه هسته ای اسرائیل به شمار می رود که متشکل از 10 ساختمان با حدود سه هزار نفر دانشمند و کارشناس فنی است. کارخانه آزمایش پلوتونیوم اسرائیل نیز در آنجا قرار دارد.

سایت هسته ای اسرائیل برای تولید سوخت های با غنای بالای 90% برای کلاس های هسته ای موشکی و بمب های هسته ای می باشد. آزمایشگاه مشترک آمریکا و اسرائیل برای آزمایش عملیات سایبری بر علیه تاسیسات هسته ای ایران نیز در دیمونا می باشد.

استاکس نت؛ کرم اینترنتی (worm) است که با هدف تخریب و توقف فعالیت تاسیسات هسته ای نطنز در دیمونا آزمایش شده بود. اکستاکس نت جهت نفوذ در کامپیوترهای کنترل و مدیریت مبتنی بر تکنولوژی های شرکت زیمنس ساخته شد. این کرم اینترنتی توسط یک متخصص روس همکار در پروژه نیروگاه اتمی بوشهر با وسائل ذخیره ساز کامپیوتری به سرعت در تاسیسات هسته ای ایران منتشر شد که با هوشیاری و دفاع سایبری متخصصین ایرانی این حمله ناکام ماند.

با توجه به استراتژی مطرح شده اوباما در دوهفته گذشته که در آن استفاده از نیروهای زمینی همانند آنچه در افغانستان و عراق اتفاق افتاد جای خود را به حوزه های دیگری من جمله جنگ سایبری داده است. از این منظر و جهت است که بایستی هدف دیمونا در اولیت حمله ایران به اسرائیل قرار گیرد.

انهدام پایگاه های هوایی اسرائیل

اسرائیل دارای 12 فرودگاه می باشد که تنها سه فرودگاه آن مسافربری می باشد و مابقی پایگاههای نیروی هوایی رژیم صهیونیستی است. پایگاه هوایی SedotMikha محل استقرار موشک های بالستیک جریکو می باشد که در جنوب شرقی پایگاه هوایی Tel Nof محل استقرار هواپیماهای اف15 مجهز به تسلیحات هسته ای قرار دارد. پایگاه هوایی Ramon نیز هواپیماهای اف16 را نگهداری می کند.

انهدام شناورهای سطحی اسرائیل

انهدام نیروهای سطحی و زیر سطحی کشتی های پشتیبانی ارتش اسرائیل به سه روش امکان پذیر است :

1- توسط حملات موشکی در دریاهای تحت نفوذ جمهوری اسلامی

2- توسط گروه های عملیات ویژه در تمامی نقاط جهان

3- مین های دریایی که انواع مختلفی دارد و شامل نمونه های مغروق و کنترل از راه دور است. این سلاح می تواند توسط قایق ها و زیردریایی های ایرانی در آب های اطراف اسرائیل کار گذاشته شود و در صورت لزوم به کارگیری شود.

موشکهایی که می توان اسرائیل را از بین برد

پس از سالهای جنگ تحمیلی با توجه به شرایط موجود منطقه و نتایج حملات موشکی به اسرائیل و فناوری های در دسترس، مسئولان دفاعی کشور اصلی ترین بخش از راهبرد دفاعی کشور در امر بازدارنگی را بر توسعه موشک های بالستیک میانبرد و دور برد استوار کرده اند. تلاش برای افزایش برد، دقت و همچنین تأثیر گذاری و تنوع سرجنگی این موشکها در این روند توسعه مشهود است.

در این گزارش به معرفی مختصر موشک های میان برد و دور برد بالستیک کشور می پردازیم که توانایی رسیدن به محدوده غده سرطانی منطقه یعنی رژیم اشغالگر قدس و نابودی مطلق آن را دارند.

پس از آزمایش موشک شهاب 3 در سال 1377 و اعلام مشخصات آن از جمله برد در حدود 1300 کیلومتر، نگاه دشمنان به توانایی موشکی ایران تغییر کرده و کم کم آرامش از میان نظامیان و بعدها سیاسیون صهیونیست به آرزویی برآورده نشدنی تبدیل شد. زیرا ارائه نمونه های جدیدتر، دوربردتر و دقیق تر از خانواده موشکهای شهاب3 نشان دهنده رسیدن ایران به سطوح بالای فناوری موشکی داشت که نوید محصولات مخوف تری را در آینده می داد.

موشک شهاب3

شهاب3 در ادامه روند توسعه موشک های شهاب-1 و 2 و با رویکرد اعمال تغییرات طراحی در سامانه های مختلف بوجود آمد. شباهت های زیادی از نظر فن آوری بین شهاب 2 و 3 وجود دارد، اما شهاب3 پیشرفته تر بوده و از نظر الکترونیک با فن آوری جدید و رایانه هدایتی پیشرفته از نظر سخت افزار و نرم افزار در ساخت آن استفاده شده است. برد این موشک بیش از 1300 کیلومتر عنوان شد که به معنای توانایی رسیدن به سرزمین های اشغالی فلسطین در صورت شلیک از نواحی غربی کشور بود.

نمونه های مختلفی از شهاب3 تولید شده و به خدمت نیروهای مسلح کشور وارد شد که از نظر برد و زیرسامانه ها ارتقاء یافته اند اما همگی یک مرحله ای سوخت مایع بوده و از سامانه هدایت اینرسیایی برخوردارند. کلاهک آخرین نمونه های شهاب3 از نوع جدا شونده است که پس از رسیدن به قوس نزولی در ارتفاع مناسب از بدنه موشک جدا شده و به سمت هدف ادامه مسیر داده و باعث ناتوانی دشمن در انهدام آن می شود.

همچنین انواع مختلف کلاهک از جمله کلاهک بارانی روی این موشک قابل بکارگیری است. طول این نمونه ها حدود 16.5 تا 17 متر بوده و برد آنها تا 1800 کیلومتر در نمونه های نهایی عنوان شده است. جرم کلاهک آنها نیز تا 1000 کیلوگرم برآورد شده است. با توجه به اینکه کمترین فاصله از نواحی غربی ایران تا دورترین نقطه در سرزمین های اشغالی به 1200 کیلومتر نمی رسد خانواده شهاب3 تهدیدی کاملاً جدی برای هر متجاوز و دشمن محسوب می شود.

عاشورا

این موشک بر اساس موشک شهاب3 ساخته شده و از نوع سوخت مایع و دوربرد است. شکل ظاهری کلاهک این موشک مانند آخرین نمونه های شهاب سه دارای کاهش قطر در قسمت های بالاتر است. در این موشک از زیرسامانه های بومی استفاده شده و قابلیت حمل چند نوع سر جنگی از ویژگی های این موشک است. منابع داخلی برد این موشک را 2500 کیلومتر عنوان کرده اند هر چند که کارشناسان خارجی 25 تا 50 درصد برد بیشتری را برای آن متصور هستند. با توجه به نزدیک بودن ابعاد این موشک و شهاب3، استفاده از سامانه های پرتاب قبلی برای بکارگیری آن مقدور است. این برد برای هدف قرار دادن دورترین نقطه در فلسطین اشغالی از نیمه شرقی هم کشور کافی است.

قدر

موشک قدر1 که در سال 1386 معرفی شده در ادامه توسعه موشک های دوربرد سوخت مایع شهاب به تولید رسید و در واقع یکی از نمونه های خانواده شهاب محسوب می شود. برد این موشک تک مرحله ای در حدود 2000 کیلومتر عنوان شده و از ویژگی های آن زمان کوتاه تر آماده سازی آن در مقایسه با موشک های قبلی است. بدین تریب سرعت واکنش این موشک بالاتر است. نمونه هایی از این موشک مجهز به کلاهک خوشه ای نیز معرفی شده که کلاهک این موشک ها نیز از نوع جدا شوند است. نوع قدر F طولی برابر با 15.86 متر و بردی در حدود 1950 کیلومتر و هدایت اینرسیایی دارد.

سجیل

موشک سجیل نیز مانند قدر و عاشورا در نیمه دوم دهه 1380 خورشیدی معرفی شده و برخی آنرا برترین موشک بالستیک ایرانی می دانند. گواه این مدعا اعتراف کارشناسان خود دشمن در نبود مشابه خارجی برای سجیل است. سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران و به احتمال بسیار بالا خط شکن موشک های ایرانی در جهت محو اسرائیل از روی نقشه (در صورت نیاز به استفاده از عامل نظامی) خواهد بود. این به دلیل سامانه پرتاب متحرک با قابلیت حمل موشک آماده پرتاب است.

این موشک به دلیل استفاده از سوخت جامد به سرعت و ظرف چند دقیقه آماده پرتاب شده و پس از شلیک نیز پرتابگر آن به سرعت محل را ترک می کند. این ویژگی باعث کاهش احتمال نابودی موشک قبل از پرتاب می شود. همچنین به دلیل شتاب بسیار بالای سجیل امکان ردگیری آن برای دشمن در فازهای اولیه پرتاب بسیار کم و عملآً شانس دشمن برای انهدام سجیل در طی پرواز ناچیز است.

برد سجیل نیز 2000 کیلومتر عنوان و تاکنون در دو نمونه سجیل 1 و 2 معرفی شده که خود نشانگر تلاش صنایع مربوطه برای بهسازی آن است. این موشک از نوع دو مرحله ای بوده که پس از اتمام سوخت مرحله اول، این بخش از موشک جدا شده و مرحله دم روشن می شود. با اینکار بخشی از جرم بدنه که خالی شده و باز اضافه محسوب می شود از موشک جدا شده و به افزایش برد کمک می کند.

ایران در کمتر از 9 دقیقه اسرائیل را نابود می کند

سجیل جزو موشکهای از مجموعه موشک های بالستیک کشور است که با خروج از جو و طی مسیر در چنین ارتفاعی به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود 10 تا 12 ماخ(حدود3400 تا 4080 متر بر ثانیه) به سوی هدف سرازیر می شود که انهدام آنرا برای تمام سامانه های دفاع هوایی موجود ناممکن کرده است. این نکته نشانگر پیشرفت فناوری موشکی کشور در رسیدن به چنین دستاورد مهمی است. همچنین فناوری سوخت جامد مرکب که در این موشک استفاده شده علاوه بر ویژگی های رانشی مطلوب، عمر انبارداری بالایی را نیز برای این موشک به دنبال دارد.

سامانه هدایت موشک های بالستیکی که به آنها اشاره شد از نوع کنترل بردار رانش است که با استفاده از تیغه هایی در خروجی پیشران موشک اقدام به تغییر جهت گازهای خروجی از موشک کرده و جهت موشک را تصحیح می نمایند. این سامانه بسیار بهتر از سامانه های متکی به سطوح کنترلی بالک عمل کرده و یکی از عوامل دقت بالای موشکهای ایرانی، بهینه سازی این سامانه در کشور است.

4ویژگی مهم «سجیل 2» نسبت به شهاب 3

4ویژگی موشک زمین به زمین سجیل 2 به نسبت موشک شهاب 3 را می توان نوع سوخت، سرعت، دقت و سیستم ناوبری آن ذکر کرد.

ایجاد یک توان دفاعی موشکی از اواخر دهه 70 شمسی (اواخر دهه 90 میلادی) در دو مرحله و بعد از تاسیس سازمان هوافضا در وزارت دفاع کشورمان آغاز شد که نیروی موشکی با سوخت مایع و نیروی موشکی با سوخت جامد را دربر میگرفت.

ابتدا در زمینه سوخت مایع آغاز به مطالعه و تحقیق و تولید شد که نتیجه اولیه آن خط تولید موشکهای زمین به زمین با سوخت مایع بود و در این مرحله موشکهای شهاب و خصوصا شهاب 3، قدر و انواع دیگر تولید شدند.

چرا امکان استفاده از سیستمهای ضد موشکی علیه ایران وجود ندارد؟

موشک 23623 کیلوگرمی سجیل، در زمان 835 ثانیه(13 دقیقه و 55 ثانیه) به بیشینه برد خود می رسد. این موشک طولی در حدود 17.57 متر، 1.25 متر قطرو سر جنگی به جرم 500 کیلوگرم از نوع جدا شونده دارد که این دو ویژگی یعنی حجم کوچک هدف و سرعت باالای آن؛ احتمال موفقیت دشمن را در استفاده از سیستمهای ضد موشک خود به حداقل می رساند. سامانه های هدفگیری ناوبری و هدایت سجیل دقت بسیار بالایی را برای آن به ارمغان آورده اند که برای این موشک ارزش عملیاتی زیادی را ایجاد کرده است.

موشک سجیل 2 از سوخت جامد استفاده میکند که نسل جدیدتری از سوخت موشک به شمار میرود. همچنین این موشک از سرعت و دقت بیشتری در برخورد با هدف بهره برده و از عملکرد منحصر به فردی در سیستم ناوبری به نسبت دیگر موشکهای زمین به زمین ایران برخوردار است.

موشک های سوخت مایع با توجه به نیاز به شارژ شدن سوخت در مخازن پیش از پرتاب، زمان آماده سازی زیادی دارند. در این حالت امکان شناسایی موشک پیش از پرتاب وجود دارد. برای رفع این مشکل از سالها پیش سیلوهای زیرزمینی برای پرتاب موشک های بالستیک در نقاط مختلف کشور ساخته شده می توان موشک شارژ شده و آماده شلیک را تا چند ماه در آنها نگاه داشت.

با توجه به تعداد زیاد این سیلوها پس از رسیدن زمان تخلیه هر موشک، تعداد زیادی موشک دیگر در سایر سیلوها وجود دارند که آماده پرتاب هستند. بدین ترتیب از موشک های سوخت مایع کشور نیز می توان برای حمله اولیه به دشمن استفاده نمود.

تمامی موشک های بالستیک نامبرده از نظر سامانه های هدایت و برای کاهش بازتاب راداری بهسازی شده آماده شلیک به سوی دشمن هستند. از نظر تعداد به اذعان کارشناسان خارجی تعداد موشک های ایرانی شلیک شونده به اسرائیل در هر روز دهها فروند و برای چند ماه می تواند، باشد



نوشته شده در یکشنبه 90 بهمن 16ساعت ساعت 12:16 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

لزوم نابودی اسرائیل از دیدگاه امام خمینی(ره):

"امروز قبله اول مسلمین به دست اسرائیل، این غده سرطانی خاورمیانه افتاده است. امروز اسرائیل با تمام وسایل شیطانی تفرقه افکنی می‌کند. بر هر مسلمان لازم است که خود را علیه اسرائیل مجهز کند. من نزدیک به بیست سال است خطر صهیونیسم بین الملل را گوشزد نموده ام و امروز خطر آن را برای تمامی انقلابات آزادیبخش جهان و انقلاب اخیر اسلامی ایران کمتر از گذشته نمی دانم. قبلا هم تذکر داده‌ام، دولت غاصب اسرائیل، با هدف هایی که دارد برای اسلام و ممالک مسلمین خطر عظیم دارد و خوف آن است اگر مسلمین به آنها مهلت دهند، فرصت از دست برود و جلوگیری از آنها امکان پذیر نشود و چون احتمال خطر متوجه اساس اسلام است لازم است بر دول اسلامی بخصوص و بر سایر مسلمین عموما که رفع این ماده فساد را به هر نحو که امکان دارد بنمایند. تمام گرفتاری ما از این اسرائیل است ! اسرائیل هم از امریکاست ."

نکته های رهیافت پیش رو:

نکته 1- این مقاله در دو محور دلایل فقهی ضرورت حمله به اسرائیل و ابعاد تاکتیکی حمله نظامی ایران به اسرائیل تنظیم شده است و محورهای سیاسی و تبعات اقتصادی حمله نظامی ایران به اسرائیل در فرصت های بعدی منتشر خواهد شد.

نکته 2- حمله نظامی ایران به اسرائیل شامل 2 پرده و 8 گام است. در این طرح تنها گام اول از پرده اول از حمله نظامی ایران به اسرائیل بیان می شود و توضیح کامل 8 گام این حمله در زمان مقتضی منتشر خواهد شد.

نکته 3- این طرح تنها نظر شخصی نویسنده آن است و از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه ضمانتی بر پذیرفتن و اجرای آن وجود ندارد.

دلایل فقهی ضرورت حمله نظامی ایران به اسرائیل

وَقَاتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّـهِ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَکُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ? إِنَّ اللَّـهَ لَا یُحِبُّ الْمُعْتَدِینَ ?بقره190? وَاقْتُلُوهُمْ حَیْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَیْثُ أَخْرَجُوکُمْ ? وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ ? وَلَا تُقَاتِلُوهُمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّى? یُقَاتِلُوکُمْ فِیهِ ? فَإِن قَاتَلُوکُمْ فَاقْتُلُوهُمْ ? کَذَ?لِکَ جَزَاءُ الْکَافِرِینَ ?بقره191?

با کسانى که با شما آغاز کارزار مى‌کنند در راه خدا کارزار کنید، ولى ستمکار [و آغازگر] نباشید، چرا که خداوند ستمکاران را دوست ندارد (بقره 190)و هر جا که بر آنان دست یافتید بکشیدشان و آنان را از همانجا که شما را رانده‌اند برانید، و فتنه شرک بدتر از قتل است، و در مسجدالحرام با آنان کارزار نکنید، مگر آنکه آنان در آنجا با شما کارزار کنند، و چون کارزار کردند بکشیدشان که سزاى کافران چنین است‌ (بقره191)

جهاد

جهاد در لغت از «جَهد» به معنای مشقت و زحمت یا از «جُهد» به معنای وسع و طاقت است و در اصطلاح تلاش و زحمت در راه خداست. جهاد در تمامی ابعاد اقتصادی،سیاسی،فرهنگی و نظامی قابل تبیین است اما بکارگیری جهاد به تنهایی، جهاد نظامی را تبادر به ذهن می کند. جهاد نظامی به دو قسم ابتدایی و دفاعی تقسیم شده است.

جهاد ابتدایی

جهاد ابتدایی یکی از انواع جهاد است و تنها هنگامی موضوعیت پیدا می کند که کفار و مشرکان در برابر تبلیغ اسلام توسط مسلمین دست به اسلحه ببرند و در غیر اینصورت موضوع جهاد ابتدایی خود بخود منتفی می شود،از این رو از این نوع جهاد به جهاد عقیدتی نیز تعبیر شده است که برخی از غزوات پیامبر اسلام(ص) در زمره جهاد ابتدایی قرار دارد.

در حقیقت فلسفه جهاد ابتدایی مبارزه با کسانی است که با انتشار اسلام مبارزه می کنند و هدف آن رها کردن مردم از قید اسارت و بردگی فکری و اجتماعی و هدایت به اسلام است و بر خلاف برخی اقوال و تبلیغات سو این نوع از جهاد ارتباطی با کشورگشایی و گسترش اجباری اسلام ندارد بلکه برای واژگون کردن نظامات غلط و ظالمانه و دادن امکان مطالعه و بررسی آزادانه اسلام به مردم می باشد و هدف آن دفاع از توحید و دین الهی به عنوان یک حق فطری انسانی است.

جهاد ابتدایی لزوما نیازی به اذن معصوم ندارد

در خصوص امکان انجام جهاد ابتدایی در زمان غیبت امام معصوم و بدون اذن ایشان اختلافاتی بین فقها وجود دارد و برخی از فقها حضور معصوم یا منصوب امام معصوم را از الزامات جهاد ابتدایی می دانند و از طرف دیگر گروهی دیگر از فقها به لزوم حضور معصوم یا منصوب ایشان برای جهاد ابتدایی قایل نبوده و دستور فقیه جامع الشرایط را برای جهاد ابتدایی کافی می دانند.

از جمله فقهایی که قایل به جواز انجام جهاد ابتدایی در زمان غیبت بدون اذن امام معصوم و بر اساس فرمان فقیه جامع الشرایط هستند می توان به بزرگانی مانند شیخ مفید،شیخ ابوالصلاح تقی ابن نجم الدین حلبی از شاگردان سید مرتضی و شیخ طوسی و شیخ سلار ابن عبدالعزیز دیلمی اشاره کرد.

حتی فقیه بزرگوار صاحب جواهر که در باب عدم جواز جهاد ابتدایی در زمان غیبت قایل به وجود اجماع بین فقها است در نهایت می فرماید:ممکن است ما دراین اجماع خدشه کنیم که در زمان غیبت امام معصوم ولایت فقیه عمومیت دارد و در برگیرنده مورد جهاد هم هست، چنان که عموم ادله جهاد هم این را تایید می کند.

در همین زمینه امام خامنه ای نیز در پاسخ به استفتایی در خصوص امکان انجام جهاد ابتدایی به فرمان فقیه جامع الشرایط و در زمان غیبت امام معصوم فرموده اند :

"بعید نیست که حکم به جهاد ابتدایى توسط فقیه جامع‌الشرایطى که متصدّى ولایت امر مسلمین است، در صورتى که مصلحت آن را اقتضا کند، جایز باشد، بلکه این نظر اقوى است."

جهاد دفاعی

جهاد دفاعی نوع دیگر جهاد است که طی آن مسلمانان باید با دشمن مهاجمی که اساس و کیان اسلام را تهدید می‏کند و منافع مسلمین را به مخاطره انداخته است پیکار کرده و از اسلام و سرزمینهای اسلامی در برابر تهاجم دشمن که با هدف استیلا بر سرزمینهای اسلامی و ناموس و اموال مسلمانان و یا کشتن گروهی از مسلمانان طراحی شده است دفاع کنند.

امیرالمومنین نیز در همین باره در خطبه 27 نهج البلاغه می فرمایند: آگاه باشید من شب و روز،پنهان و آشکارا شما را به مبارزه این جمعیت (معاویه‏و پیروانش)دعوت کردم و گفتم پیش از آنکه با شما بجنگند با آنان نبرد کنید. به خدا قسم هیچ ملّتى در خانه اش مورد حمله قرار نگرفت مگر اینکه ذلیل شد.

به گفته مفسرین بر اساس فرمایش حضرت علی (علیه السلام) شروع به جنگ با دشمنانی که جنگیدن آنان با مسلمانان نزدیک است و حمله قریب الوقوع آنان به مسلمین قطعیت یافته واجب است که البته این جهاد با توجه به تعریف جهاد ابتدایی جز انواع آن قرار نمی گیرد.

حمله نظامی ایران به اسرائیل مصداق جهاد ابتدایی نیست.

با توجه به تعاریف ذکر شده از انواع جهاد و استناد به مفاهیم جهاد ابتدایی و جهاد دفاعی، حمله نظامی ایران به اسرائیل بر اساس دلایلی که ذیلا بیان خواهد شد از مصادیق جهاد ابتدایی نیست و جهاد دفاعی بشمار می رود، هر چند اگر آن را جهاد ابتدایی نیز بشمار آوریم مطابق با نظر بعضی از فقها و ولی فقیه حاضر که به آن اشاره شد در زمان غیبت و با اذن و فرمان ولی فقیه جامع الشرایط نیز می توان به انجام آن مبادرت کرد.

1- دفع هجوم اسرائیل به بلاد مسلمین

چنانکه گفته شد، هدف جهاد دفاعی دفع هجوم دشمنان به اسلام و مسلمین است و برخلاف جهاد ابتدایی که هدفش دعوت مشرکان به اسلام است و جز واجبات کفایی محسوب می شود،جهاد دفاعی واجب عینی است.

در همین خصوص امام خمینی(ره) در مساله 2826 توضیح المسائل می فرمایند:

"اگر دشمن بر بلاد مسلمانان و سرحدات آن هجوم نماید، واجب است بر جمیع مسلمانان دفاع از آن به هر وسیله‏اى که امکان داشته باشد از بذل جان و مال. و در این امر احتیاج به اذن حاکم شرع نیست."

نکته بسیار مهم در مورد تقسیمات مردم دنیا و ملتها برگرفته از آیات و روایات این است که در اسلام تقسیمات سیاسی کشورها و مرزهای موجود بین واحد های سیاسی موضوعیت ندارد و آنچه که حائز اهمیت است تقسیم ملل و سرزمینها بر اساس اعتقادات و ادیان به دو گروه کلی بلاد مسلمین و بلاد کفار است. در این صورت کل مسلمین و کشورهای اسلامی یک پیکر واحد بشمار رفته و دفاع از تمامیت ارضی مسلمانان در تمام دنیا بر تمام مسلمانان دنیا واجب است و هرگونه تعرض به بخشی از خاک یک ملت مسلمان به منزله تعرض و تجاوز به تمام مسلمانان تلقی شده و دفاع از مسلمان مظلوم بر دیگر مسلمانان ساکن در اقصی نقاط دنیا بر اساس احکام جهاد دفاعی واجب است.

حال با در نظر گرفتن تعرض و تجاوز دولت جعلی اسراییل به سرزمین فلسطین به عنوان بخشی از بلاد اسلامی و در برگیرنده قبله اول مسلمین ،دفاع از مسلمانان فلسیطن و از این بخش مقدس از بلاد اسلامی به هر وسیله‏اى که امکان داشته باشد واجب است که در این حالت حتی احتیاجی به اذن حاکم شرع هم نیست.

2- مقابله با استیلای اسرائیل بر بلاد فلسطین

صرف نظر از تعرض اسرائیل به سرزمین فلسطین و مسلمانان آن دیار چنانکه واضح است و سران این رژیم هیچگاه منکر آن نشده اند این رژیم جعلی سودای تسلط بر سایر سرزمینهای اسلامی همجوار را در سر می پروراند و در این راه هر روز در حال تدارک و زمینه چینی این تسلط از راههای مختلف است.

در همین خصوص امام خمینی در مساله 2827 توضیح المسائل می فرمایند:

"اگر مسلمانان بترسند که اجانب نقشه استیلا بر بلاد مسلمین را کشیده‏اند چه بدون واسطه یا به واسطه عمال خود از خارج یا داخل واجب است دفاع از ممالک اسلامى کنند به هر وسیله‏اى که امکان داشته باشد."

همچنین آن حضرت در تحریر الوسیله "خوف تسلط سیاسی" دشمن کافر بر حوزه اسلام و شهرهای آن را موجب واجب شدن دفاع می دانند.

هدف از جهاد ابتدایی؛ حمله به غیر مسلمانان برای مسلمان کردن آنان ذکر شده در حالی که هدف از حمله نظامی ایران به اسرائیل به دلیلی که نقشه استیلا بر بلاد مسلمین را کشیده‏ و تا آنرا اجرا کرده است اولا برای دفاع از مسلمانان فلسطین و ثانیا دفع ضرر احتمالی گسترش این تعرض است.

از این رو و با توجه به نکات مذکور در باب جهاد ابتدایی و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی و ضرر قطعی این رژیم جعلی برای اسلام و بلاد اسلامی حمله به اسرائیل از باب جهاد دفاعی بر تمام مسلمانان دنیا واجب عینی می باشد.

3- خوف از تسلط اسرائیل بر ممالک اسلامی

امام خمینی(ره) همواره مسلمانان را دعوت به هوشیاری می کردند و از تسلط اجانب بر مسلمین انذار داده اند. ایشان در مسأله 2828 می فرمایند :

"اگر در داخل ممالک اسلامى نقشه‏هایى از طرف اجانب کشیده شده باشد که خوف آن باشد که تسلط بر ممالک اسلامى پیدا کنند، واجب است بر مسلمانان که با هر وسیله‏اى که ممکن است، نقشه آنها را به هم بزنند، و جلوگیرى از توسعه نفوذ آنها کنند."

در جهاد ابتدایی حمله به "بلاد" غیر مسلمانان آمده است در حالی که اسرائیل فاقد بلاد و سرزمین است و در سرزمین اشغال شده فلسطین به سر می برد. اسرائیل در خاک مردم مسلمان فلسطین به مثابه غده سرطانی است که داخل یک مملکت اسلامى نقشه‏هایى کشیده شده است و خوف آن می رود که تسلط بر ممالک اسلامى پیدا کنند لذا واجب است بر مسلمانان که با هر وسیله‏اى که ممکن است، نقشه آنها را به هم بزنند، و جلوگیرى از توسعه نفوذ اسرائیل کنند.

ابعاد تاکتیکی حمله نظامی ایران به اسرائیل

اسرائیل برای حمله به ایران نیازمند اجازه، هماهنگی و کمک امریکا و غرب می‌باشد. ایران باید در زمان کنونی که غرب و امریکا در وضعیت انفعال قرار دارد اسرائیل را نابود نماید. به دلیل مشخصات منحصر به فرد دولت آقای دکتر احمدی‌نژاد و بیداری اسلامی کشورهای منطقه متاثر سیاست های نظام و دولت دهم جمهوری اسلامی ایران؛ حمله نظامی ایران به اسرائیل باید در زمان کنونی و تا قبل از سال 2014 پایان دولت دهم انجام شود.

لذا مبتنی بر دکترین دفاع پیش دستانه بایستی اسرائیل را طی ضربه اول و ضربه نهایی مورد حمله نظامی سنگین قرار داد. در گام اول از پرده اول حملات نظامی ایران به اسرائیل باید نقاط صفر زمینی اسرائیل مورد انهدام قطعی قرار گیرد. برای این منظور ایران می تواند از موشک های دور برد استفاده کند. از شرقی ترین نقطه ایران تا غربی ترین نقطه اسرائیل حدود 2600 کلیومتر می باشد. اهداف استراتژیک در عمق خاک اسرائیل با موشک های متعارف ایران قابل دسترسی است.

 



نوشته شده در یکشنبه 90 بهمن 16ساعت ساعت 12:12 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

خبر آغاز رزمایش «حامیان ولایت» در جنوب کشور، به سرعت بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان پیدا کرد. دراین میان، به ویژه سایت‌های خبری و خبرگزاری‌های غربی، توجه خاصی به این موضوع نشان داده و اخبار مربوط به آن را پوشش داده‌اند.
به گزارش مشرق به نقل از تابناک، خبر آغاز رزمایش «حامیان ولایت» در جنوب کشور، به سرعت بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان پیدا کرده است. دراین میان، به ویژه سایت‌های خبری و خبرگزاری‌های غربی، توجه خاصی به این موضوع نشان داده و اخبار مربوط به آن را پوشش داده‌اند.

در میان رسانه‌های گوناگون، «واشنگتن پست» با اعلام این خبر، نوشته است که این همایش در نزدیکی تنگه هرمز برگزار می‌شود که ایران نسبت به بستن آن در صورت ادامه تحریم‌های اروپا هشدار داده است. با این حال در این مطلب اشاره شده که ایران تاکنون هیچ گونه تلاشی نسبت به بستن تنگه هرمز نکرده است.

سایت روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز خبر این رزمایش را در مطلب مشابهی بازتاب داده و آن را با اظهارات اخیر مقام معظم رهبری، مبنی بر پاسخ قاطع در مقابل تهدیدهای آمریکا مرتبط دانسته است.

این سایت همچنین با اشاره به مطالب رسانه‌های رسمی ایران، این رزمایش را بخشی از مجموعه گسترده‌تری از رزمایش‌ها دانسته که توسط نیروهای نظامی ایران در جنوب کشور برگزار می‌شود.

در مطلبی که سایت «بی‌.بی‌.سی» درباره این رزمایش منتشر کرده، با بیان اینکه رزمایش مذکور از سلسله رزمایش‌های تخصصی نیروی زمینی سپاه پاسداران است، به رزمایش «شهدای وحدت» ـ که نزدیک یک ماه پیش در شرق کشور برگزار شد ـ و همچنین به رزمایش «ولایت 90» اشاره و هر سه این موارد را در یک راستا ارزیابی کرد.

آزمایش موشک‌های پیشرفته ساخت داخل در این رزمایش، از جمله دیگر مواردی است که مورد توجه «بی‌.بی‌.سی» قرار گرفته است.

افزون بر این موارد، خبرگزاری «فاکس نیوز» در مطلبی مفصل، به شرح و بررسی این رزمایش پرداخته و آن را «آخرین مورد نمایش قدرت سپاه پاسداران در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز» معرفی کرده است.

فاکس نیوز با بیان اینکه طرح‌های ایران مبنی بر انجام رزمایش در خلیج فارس، هفته‌هاست که در جریان است، اظهار داشت: با این حال، هشدارهای اخیر رهبر ایران در جدی شدن این ماجرا تأثیر داشته است. این خبرگزاری همچنین رزمایش یادشده را با افزایش حضور نیروی دریایی و ناوهای آمریکا در خلیج فارس مرتبط می‌داند.

در مجموع، مهمترین نکات مورد توجه رسانه‌های غربی درباره رزمایش حامیان ولایت را می‌توان توجه خاص به منطقه جغرافیایی برگزاری آن در نزدیکی تنگه هرمز، مرتبط دانستن آن با سخنان مقام معظم رهبری در روز گذشته، اشاره به برنامه‌های گسترده ایران برای برگزاری رزمایش و توسعه حضور نظامی در خلیج فارس و همچنین اشاره به این نکته دانست که ایران تاکنون برای بستن تنگه هرمز تلاشی انجام نداده است.

البته بیشتر این رسانه‌ها در مطالب خود با جهت‌گیری، سعی در القای این دارند که آنچه تاکنون ایران را از بستن تنگه هرمز بازداشته، تهدیدهای آمریکا و اروپا بوده است. این در حالی است که ایران همواره اعلام نموده، خود را حافظ و تأمین کننده امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز می‌داند و اصل اعتراض ایران این است که امنیت در این منطقه، باید به وسیله کشورهای منطقه تأمین شود.


نوشته شده در شنبه 90 بهمن 15ساعت ساعت 11:55 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

با توجه به اینکه ماهواره «رصد یک» نسبت به ماهواره ملی «امید» سبک‌تر بود، حدود 10 کیلومتر بالاتر از مدار ماهواره‌ای امید قرار گرفت. اما در مورد نوید، 1.85 برابر سنگین تر بودن آن نسبت به امید و 3.26 برابر نسبت به رصد، با افزایش 20 درصدی نیروی پیشران جبران شده است و در نتیجه سفیر نوید، آن را در مدار با حضیض 250 و اوج تا 375 کیلومتر قرار می دهد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، جدیدترین ماهواره تماماً ایرانی پرتاب شده به فضا، نوید علم و صنعت نام دارد که توسط دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است. پس از قرار دادن موفق ماهواره «امید» ساخت صاایران در 15 بهمن سال 87، ماهواره «رصد-1» ساخت دانشگاه صنعتی مالک اشتر در 25 خرداد سال 1390 در مدار قرار گرفت و در 14 بهمن 1390 یعنی حدود هفت ماه و نیم بعد نیز «نوید علم و صنعت» به فضا پرتاب شد و پیام یامهدی(عج) را ارسال کرد. نوید به عنوان یکی از ماهواره های ساخته شده در کشور و تماماً توسط نیروهای داخلی پس از گذراندن تمامی آزمایشات برای پرتاب تحویل داده شد.

ماهواره 27 کیلوگرمی امید تنها قابلیت ارسال و دریافت علائم را داشته و برای اولین گام همین میزان نیز کافی به نظر می رسید. در گام دوم ماهواره رصد با چندین فناوری جدید آماده پرتاب شد؛ سامانه پایدار کننده برای تثبیت وضعیت فیزیکی ماهواره در مدار، سلول های خورشیدی برای شارژ باتری ها و تأمین انرژی و شاید از همه مهمتر دوربین تصویربرداری با قدرت تفکیک 150 متر.

این ویژگی ها رصد را در سطحی متفاوت از امید قرار داده و همچنین نشان دهنده رشد جهشی در طراحی و ساخت ماهواره ها برای رسیدن به هدف نهایی بود که استفاده عملیاتی از تصاویر و سایر قابلیت های ماهواره است. با توجه به قابلیت شارژ باتری در رصد از باتری های سبک تری به کار رفت و با توجه به طراحی بهتر و استفاده از تجهیزات جدید و با وجود برخورداری از دوربین رصد تنها 15.3 کیلوگرم جرم داشت یعنی 43 درصد امید.

ماهواره نوید

هدف اساسی در تعریف و اجرای پروژه طراحی و ساخت ماهواره نوید دستیابی به یک ماهواره کوچک مبتنی بر ظرفیت ها و قابلیت های بومی در زمینه ماهواره است. ماهواره نوید علم و صنعت طی مدت 24 ماه با مدیریت یکپارچه سامانه ای (سیستمی) سازمان فضایی ایران و با همکاری دانشمندان و جوانان ایران اسلامی در دانشگاه صنعتی علم و صنعت طراحی و ساخته شده است. پرتاب این ماهواره با استفاده از ماهواره بر سفیر نوید از کلاس ماهواره بر سفیر 1-B که در سازمان هوافضای وزارت دفاع توسعه یافته است انجام شد.

به گزارش مشرق، در ساخت ماهواره ملی نوید یا NAVID-ST که از رده(کلاس) ماهواره های میکرو است، از استاندارد جهانی ECSS تبعیت شده و در واقع ماهواره ای سنجش از دور محسوب می شود. تأمین انرژی آن نیز توسط صفحات سلول خورشیدی نصب شده بر روی اضلاع جانبی بدنه ماهواره در کنار باتری و بهره‌گیری از تنظیم‌کننده‌ها و مبدل‌های ولتاژ صورت می‌گیرد.

مأموریت ماهواره نوید، تصویربرداری از زمین با تفکیک 750 متر مبتنی بر روش جاروبی(push broom) و به صورت تک باند و ارسال تصاویر و اطلاعات پایشی سامانه در مدار LEO به ایستگاه های زمینی است. البته در موارد نیز گفته شده قدرت تفکیک مکانی تصاویر این ماهواره 400 متر است. به طور کلی کاربرد تصاویر دریافتی از این ماهواره در زمینه‌ هایی چون جو و علوم هواشناسی از جمله خصوصیات ابرها، بارندگی، رطوبت‌ و دمای هوا، مواد شیمایی جو، بادها، دینامیک جو و تراکم بخار و ابرها و در نتیجه کاربرد در پیش بینی شرایط آب و هوا، تعیین خطوط ساحلی، نظارت بر منابع ماهیگیری، آب‌های ناشی از برف و یخ، آب‌های اقیانوس‌ها، گردبادها، طوفان‌ها و جزر و مد دریاها، برآورد سطح جنگلها، شناسایی آتش سوزی جنگلها و بررسی آثار بلایای طبیعی چون سیل، خشکسالی، زمین‌لرزه و نیز بررسی آلودگی محیط زیست است. به طور کلی سنجش از راه دور و تصویربرداری، ارتباط مخابراتی وانتقال داده و انتشار پیام (Broadcasting) ازجمله ماموریت های ماهواره ملی نوید علم وصنعت است.

ماهواره بومی نوید حدوداً هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین می چرخد و دوربین نصب شده روی آن که از شفافیت تصویری مناسبی برخوردار است به گرفتن عکس از مناطق مد نظر و ارسال آن به ایستگاه های زمینی اقدام می کند.

ماهواره نوید در مقایسه با ماهواره های قبلی پرتاب شده از فناوریی کنترل وضعیت جدیدتری بهره مند بوده و نحوه تأمین پایداری آن از روش چرخان است.

ماهواره ایرانی نوید 50 کیلوگرم جرم دارد و برای تزریق در مدار بیضوی با ارتفاع 250 تا 375 کیلومتر طراحی شده است که دارای طول عمر مداری دو ماه بوده و در هر شبانه روز 6 بار از آسمان ایران عبور می کند و در محدوده دید ایستگاه های زمینی قرار می گیرد. این ماهواره از نوع مکعبی با اضلاعی به طول 50 سانتیمتر بوده و در مدار بیضوی شکل با شیب مداری 55 درجه حرکت می کند.

ماهواره نوید علم و صنعت دارای زیرسامانه های تأمین توان، تعیین و کنترل وضعیت با استفاده از حسگرها و عملگرهای دینامیکی است به طوریکه در این ماهواره حسگرهایی چون حسگر خورشیدی، مغناطیسی و عملگر مغناطیسی نصب شده است. نمونه برداری از دمای 27 تا 30 نقطه ماهواره و ارسال آن به زمین از جمله مأموریت های این ماهواره کاملاً بومی است.

این ماهواره همچنین دارای زیرسامانه الکترونیک که شامل رایانه مرکزی، فرماندهی، بخش تله متری و دارای رایانه روی برد و قابلیت صدور فرمان از ایستگاه های زمینی است.



 
هر چند طول عمر تجهیزاتی این ماهواره یک و نیم سال است اما به دلیل آثار مخرب سایش روی بدنه و اجزای ماهواره به دلیل تماس با جو که در سرعتی بیش از 7500 متر بر ثانیه دائماً در حال روی دادن است ماهواره در مدت حدود دو ماه از بین رفته و در نهایت زیر سامانه‌ها ‌آسیب می‌بینند و بدین ترتیت عمر عملیاتی آن به دلیل استقرار در مدار نزدیک به زمین محدود به حدود دو ماه می شود.

از جمله دستاوردهای پروژه ملی نوید علم وصنعت  می توان به ساخت اولین ماهواره دانشجویی به صورت کاملا بومی با قابلیت تصویربرداری وبرقراری ارتباط مخابراتی وانتقال داده، کسب دانش وتجربه علمی وعملی در زمینه طراحی ، ساخت وتست زیر سیستم های مختلف ماهواره، بهره گیری از دانش اساتید ودانشجویان رشته های مختلف دانشگاهی در عرصه فناوری فضایی، تحکیم بستر ارتباطی بین دانشگاه وصنایع داخلی در حوزه فناوری های فضایی، ایجاد ،توسعه وبومی سازی فرآیند مهندسی سیستم ومدیریت پروژه های فضایی، کسب دانش فنی وتجربه در زمینه برقراری مخابراتی بین تجهیزات ایستگاه زمینی وتجهیزات ماهواره، طراحی نرم افزارهای مونیتورینگ وکنترل ماهواره، طراحی نرم افزارهای پردازش، فریم بندی، کدینگ ورمز گذاری داده های تله متری وتله کامند ماهواره، طراحی وساخت سازه ماهواره متناسب با نیازمندهای ماموریت مبتنی بر فناوری های نوین اشاره کرد.

توانمندی های ایجاد شده در راستای انجام پروژه ماهواره ملی نوید علم وصنعت نیز شامل طراحی وساخت الکترونیک روی برد ماهواره، طراحی وساخت فرستنده وگیرنده ماهواره، طراحی وساخت ایستگاه های TT&C ماهواره، طراحی وساخت دوربین محموله تصویربرداری، طراحی وساخت سیستم توان ماهواره، طراحی وساخت عملگرها وحسگرهای سیستم تعیین وکنترل وضعیت ماهواره، طراحی وساخت سازه های فضایی با استحکام کافی و وزن کم است.
 
ماهواره بر سفیر نوید

ماهواره بر سفیر نوید از رده سفیر1-بی بوده و از قدرت پیشران بالایی در مقایسه با ماهواره برهای پیشین سفیر که در پرتاب امید و رصد استفاده شده اند، برخوردار است و 20 درصد به قدرت پیشران آن افزوده شده. تفاوتهایی نیز در ظاهر این ماهواره بر با نمونه های قبلی مشاهده می شود از جمله در بخش جدایش مرحله دوم آن. به طور کلی سفیر، ماهواره بری دو مرحله ای است و با سرعت بیش از 8100 متر بر ثانیه محموله خود را به فضا می برد.

در مرحله اول پس از اتمام کار پیشران(موتور) مرحله اول، جدایش مرحله اول به انجام می رسد. در این مرحله پیشران های کوچکی که در جلوی مرحله اول قرار داشته و خلاف جهت حرکت نیرو وارد می کنند فعال شده و سرعت بخش اول را کاهش می دهند که احتمال برخود بخش های اول و دوم پس از جدایش به صفر برسد. به این پیشران ها موتورهای تُرمزی نیز گفته می شود. در این مرحله بعد از جدایش مرحله اول و قبل از جدایش ماهواره، پوشش بیرونی آن (‌فیرینگ) از ماهواره بر جدا شده و پس از رسیدن به موقعیت مطلوب مداری و سرعت مناسب، ماهواره از مرحله دوم ماهواره بر جدا شده و در مدار قرار می گیرد.


به گزارش مشرق، در جدایش اول که در ارتفاع حدود 120 تا 150 کیلومتری اتفاق می افتد نزدیک به 85 درصد جرم ماهواره بر جدا شده و کار انتقال ماهواره به مدار را مرحله دوم ماهواره بر انجام می دهد. از آنجا که هر چه وزن ماهواره سبک‌تر باشد امکان قرارگیری آن توسط ماهواره بر سفیر در مدار بالاتر بیشتر است، با توجه به اینکه ماهواره «رصد یک» نسبت به ماهواره ملی «امید» سبک‌تر بود، حدود 10 کیلومتر بالاتر از مدار ماهواره‌ای امید قرار گرفت. اما در مورد نوید، 1.85 برابر سنگین تر بودن آن نسبت به امید و 3.26 برابر نسبت به رصد با افزایش 20 درصدی نیروی پیشران جبران شده است و در نتیجه سفیر نوید، آن را در مدار با حضیض 250 و اوج تا 375 کیلومتر قرار می دهد.

ایستگاه های زمینی

برای رهگیری ماهواره بر در حین عملکرد متوالی موتور مرحله اول و دوم و نیز در زمان استقرار ماهواره در مدار زمین از چند ایستگاه زمینی که در نقاط مختلف کشور قرار گرفته است استفاده می شود. ماهواره نوید توسط 5 ایستگاه زمینی کنترل می شود. ایستگاه های کنترل در شهر های ماهدشت کرج، تبریز، قشم، بوشهر و مشهد مقدس استقرار یافته و همه ایستگاه ها قابلیت ارسال فرمان و دریافت داده های سلامت ماهواره به همراه تصاویر را دارند. ارتباط ماهواره با ایستگاه زمینی از طریق سه فرستنده و گیرنده در باندهای VHF و UHF برقرار است.

پس از پرتاب نوید که در ساعت 3 و 33 دقیقه بامداد جمعه 14 بهمن انجام شد سیگنال رنجینگ این ماهواره در ایستگاه قشم دریافت گردید. این امر به معنای قرارگیری صحیح ماهواره و صحت عملکرد و ردگیری آن تلقی می شود. در ادامه این مأموریت پس از ایجاد ارتباط و کنترل وضعیت ماهواره عکس هایی با رزولوشن بهتر از این ماهواره دریافت می شود.

طراحی و ساخت ایستگاه های مورد استفاده در داخل کشور به دست متخصصان ایرانی صورت پذیرفته و این ایستگاه ها شامل ایستگاه رهگیری، ایستگاه تله متری و فرمان و نیز ایستگاه مرکزی است.

ایستگاه رهگیری وظیفه رهگیری ماهواره بر سفیر در کل مسیر پرتاب و رهگیری ماهواره و دریافت اطلاعات مداری در زمان استقرار ماهواره در مدار را عهده دارد. ایستگاه تله متری و فرمان با استفاده از اطلاعات دریافتی از ایستگاه های رهگیری ماهواره را رهگیری می کند و وظیفه دریافت اطلاعات تله متری از ماهواره و ارسال فرامین به ماهواره را به انجام می رساند و ایستگاه مرکزی با استفاده از اطلاعات دریافتی وظیفه هدایت و کنترل ماهواره و ماهواره بر و همچنین کنترل تله متری و فرمان ماهواره را بر عهده دارد.

ساختار ایستگاه های زمینی به گونه ای طراحی و پیاده سازی شده که بیشترین دسترسی به ماهواره را برای دریافت اطلاعات و ارسال فرامین کنترل فراهم کرده است.

* در آینده منتظر چه باشیم؟

سازمان صنایع هوا فضا به عنوان متولی قراردادن ماهواره ها در مدار بعد از پرتاب موفق ماهواره های امید و رصد به فضا در سومین تجربه موفق پیاپی خود با قرار دادن ماهواره نوید در مدار زمین فناوری پرتاب انواع ماهواره را  به فضا در کشور نهادینه کرد.

فناوری فضایی چرخه کاملی از مراحل طراحی، ساخت، آزمایش و فرستادن ماهواره، طراحی و ساخت سکوهای پرتاب و ایستگاه های کنترل، ایستگاه های ثابت و سیار دریافت اطلاعات از ماهواره ها و همچنین طراحی، ساخت و آزمایش موشک های حامل ماهواره است که این چرخه در کشورمان کامل شده و با اتکا به توانایی های داخلی تاکنون با موفق ترین نتایج در مقایسه با کشورهای دیگر عضو باشگاه فضایی محقق شده است.

البته برای پرتاب ماهواره ها و محموله های سنگین تر، نیاز است که پرتاب ها در زوایه میل مداری مناسب خود صورت گیرد و بر این اساس لازم است از پایگاه پرتاب جدیدی استفاده شود. زاویه میل مداری، زاویه صفحه ای که ماهواره در آن می چرخد با صفحه ای که خط استوا در آن قرار دارد است. بدین ترتیب هم اکنون برای پرتاب محموله در یک زاویه میل خاص محدودیت وجود دارد زیرا بخش های مختلف ماهواره بر که در طول مسیر از آن جدا می شود باید بر روی زمین و در نقاط غیر مسکونی فرود بیایند.

هر سه ماهواره امید، رصد و نوید در زوایه میل مداری 55 درجه پرتاب شده اند و این به دلیل محدودیت ما در پرتاب ماهواره بوده و امروز این موضوع باید توسعه یابد. بطور مثال برای پرتاب ماهواره های سنجشی نیاز است پرتاب ها در زاویه 98 درجه و در نتیجه از پایگاه های جدیدی اجرا شود.

به عقیده کارشناسان محل جدید پرتاب که از آن با نوان پایگاه ملی پرتاب ماهواره یاد می شود باید در منطقه عمومی جنوب شرق کشور و در نزدیکی دریای عمان و اقیانوس هند ایجاد شود تا بخش های جدا شده از ماهواره برها در اقیانوس فرود بیاید که در این صورت خطری مناطق شهری را تهدید نخواهد کرد.

همچنین طراحی و ساخت ماهواره برهای جدید با قابلیت های بیشتر از جمله توانایی حمل و قرار دهی چند ماهواره در هر پرتاب سرعت برنامه فضایی کشورمان رشد فزاینده ای خواهد یافت.

اثبات مجدد توانایی کشورمان در قرار دادن ماهواره در مدار به عنوان دستاورد ماهواره نوید و ماهواره بر سفیر نوید زمینه را برای ورود به بازار جهانی خدمات فضایی با بهره گیری از پرتاب ماهواره ها و استفاده بیشینه از توانمندی های داخلی در توسعه علوم و فناوری های فضایی فراهم می کند.

ذکر این نکته نیز ضروری است که اعمال برخی سلایق و فقدان طرح های جدید در انعکاس اخبار این دستاورد مهم توسط نهادهای مسئول در این امر، شیرینی آنرا در ایام دهه فجر به مراتب کمتر از حد واقعی آن کرد، امید آنکه یا تغییر مدیریتی اتفاق افتد و یا تحول ذهنیتی...


نوشته شده در شنبه 90 بهمن 15ساعت ساعت 11:53 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

 
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (3 فوریه/ 14 بهمن)، در خجسته ایام دهه مبارک فجر و در طلیعه روز فناوری فضایی، فرزندان رشید ملت ایران در سازمان صنایع هوافضا موفق شدند ماهواره نوید علم و صنعت که به صورت کاملا بومی توسط دانشگاه علم و صنعت ساخته شده بود را با شعار جاویدان الله اکبر و رمز مقدس یا مهدی ادرکنی توسط ماهواره بر جدید سفیر نوید به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار دهند.
سردار احمدی وحیدی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: سازمان صنایع هوافضا بعد از پرتاب موفق ماهواره های امید و رصد به فضا در سومین تجربه موفق پیاپی خود با قرار دادن ماهواره نوید علم صنعت در مدار زمین، فناوری پرتاب انواع ماهواره به فضا را در کشور نهادینه کرد.
وزیر دفاع در تشریح این دستاورد فضایی گفت: پرتاب ماهواره نوید علم و صنعت، نویدبخش مشارکت فعال دانشگاه ها در توسعه امور فضایی و مقدمه نهادینه شدن این مهم در مراکز علمی و دانشگاهی کشور در چهارچوب بهره برداری صلح آمیز از فضا است.

 


وزیر دفاع، در تشریح نحوه عملکرد ماهواره بر جدید سفیر نوید گفت: ماهواره سفیر نوید در مدت مأموریت پس از پرتاب، مراحل سه گانه ای را طی می کند. در مرحله اول پس از اتمام کار موتور مرحله اول، جدایش مرحله اول انجام شده و مرحله دوم به حرکت ادامه می دهد. در مرحله دوم، بعد از جدایش مرحله اول و قبل از جدایش ماهواره، پوشش بیرونی آن (فیرینگ) از ماهواره ب جدا شده و زمینه را جهت قرار گرفتن ماهواره در مدار مهیا کند.
و در مرحله سوم، با رسیدن سرعت لحظه ای ماهواره بر به حد مورد نیاز در آخرین مرحله جدایش ماهواره صورت گرفته و ماهواره در مدار مورد نظر قرار می گیرد.
وزیر دفاع در ادامه گفت: برای ره گیری ماهواره بر در حین عملکرد متوالی موتور مرحله اول و دوم و نیز در زمان استقرار ماهواره در مدار زمین از چند ایستگاه زمینی که در نقاط مختلف کشور قرار گرفته استفاده می شود.
وی افزود: طراحی و ساخت ایستگاه های مورد استفاده در داخل کشور و به دست متخصصان ایرانی صورت پذیرفته است. این ایستگاه ها شامل ایستگاه ره گیری، ایستگاه تله متری و فرمان و ایستگاه مرکزی می باشد.
براساس گزارش مهر، سردار وحیدی با بیان اینکه، ایستگاه ره گیری وظیفه ره گیری ماهواره بر سفیر در کل مسیر پرتاب و ره گیری ماهواره و دریافت اطلاعات مداری در زمان استقرار ماهواره در مدار را عهده دار می باشد، گفت: ایستگاه تله متری و فرمان با استفاده از اطلاعات دریافتی از ایستگاه های ره گیری ماهواره را ره گیری نموده و وظیفه دریافت اطلاعات تله متری از ماهواره و ارسال فرامین به ماهواره را به انجام می رساند و ایستگاه مرکزی با استفاده از اطلاعات دریافتی وظیفه هدایت و کنترل ماهواره و ماهواره بر و همچنین کنترل تله متری و فرمان ماهواره را بر عهده دارد.



نوشته شده در شنبه 90 بهمن 15ساعت ساعت 12:12 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر



نوشته شده در جمعه 90 بهمن 14ساعت ساعت 11:48 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin