سفارش تبلیغ
صبا ویژن
























حسین سالار قلبها

گواهی می‌دهم که بهشت و دوزخ حق است، و روز رستاخیز روز استواری میزان عدل الهی حتماً می‌آید. مردگان سر از گور برمی‌دارند و در محضر عدل خدا سر بلند می‌کنند. /

علیرضا پیکاری سیان

  ******************

می‌اندیشم که چقدر باعظمت است و چقدر زیبا. قدرت خالق است و آفریننده ما، پس او که ما را یک بار آفرید به فرموده خود در قرآن دگربار بعد از مرگ ما را از نو زنده می‌کند و زندگی دیگری را برای ما مهیا می‌سازد. آری بدین ترتیب این زندگی و این عالم تماماً امتحان و آزمایش خداوندی است؛ آزمایشی عظیم برای مخلوقی که خدا او را جانشین خود در زمین قرار داده است. آزمایشی که سرنوشت ما را در ‌آن جهان گویاست. آری، باید در این دنیا ره‌توشه جمع کرد تا برای آن جهان (آخرت) راحت بود. /

محمد حیدری درمنی

    *************

 مکتب ما، مکتب انتظار است؛ مکتبی که نقش اعتماد به معاد همواره پیروانش را به بازگشت به سوی خدا می‌خواند، و این رجعت یعنی به نور حیات رسیدن، یعنی اوج گرفتن و از پستیها کنده شدن، یعنی بندهای وابستگی دنیا را از دست وپ ا باز کردن، یعنی یکپارچه شور و عشق و شهید راه خدا شدن. این بینش و اعتقاد و انتظار است که اسلام را زنده نگه داشته است گویی رمز پویایی و شکوفایی اسلام از این است. /

حسینعلی اصلانی

    ***********

 از زمانی که خود را شناختم، و با خدای بزرگ و دین و پیغمبر وامام آشنا شدم، خود را همواره نکوهش و سرزنش نموده‌ام و غبطه خورده‌ام، که چرا زودتر از این با چنین آیین از همه جهت شکوفای استعدادها و تواناییهای آدمیان، که برای تمام جهات زندگی، چه در دوره جنینی و چه در دوره‌های پیری، از  بی‌اهمیت‌ترین آنها قانون و مقررات دارد، و در واقع برای بهبود وضع مادی و معنوی و خداگونه کردن انسانها آمده، و غنی‌ترین، عادلترین، عمیقترین، واضحترین، شکافنده‌ترین، دقیقترین، شیرین‌ترین، لطیف‌ترین، آزادترین و حتی ساده‌ترین مطالب و دانستنیها ـ چیزهای درک کردنی و دانشهای دست یافته و دست نیافته و شناخته شده و نشده ـ را با زبانی که دارای مشخصات ذکر شده می‌باشد، با منطقی ثابت و نامتزلزل و علمی و همه کس فهم و جاودان و تحریف نشده و بکر، آشنا نشدم و از او فیض نبردم. اما، از آن ساعات و اوقاتی که صرف شناختن اسلام، ‌این ایدئولوژی همواره آبیاری شده از خون شهیدان زمان کردم، بسیار خوشحال و راضی هستم؛ و گرچه من تازه در ابتدای این مسیر تکاملی تدریجی قرا رگرفته ام و هرگز هم به آخر این راه دراز نخواهم رسید، اما هرگز از او سیر نمی‌شوم و هر چه در او فرو می‌روم تشنه‌تر و کنجکاوتر می‌گردم./

 محمد پرسته

    **************

هدف از خلقت انسان این بوده است که آزمایشی گذاشته شود بین مردم. این آزمایش چیست؟ این آزمایش عبارت است از اینکه انسان را تحت لوای پرچمی به نام دین قرار داده‌اند و این دین روشن‌کننده راه انسان به سوی خداست. اینکه آزمایش از اینجا شروع می‌شود،‌ در دین مقدس اسلام قوانینی در تمامی جوانب و اوامر زندگانی وضع شده است؛ و اینکه این دین کاملترین دینهاست، پس یک انسان ابتدا باید به دنبال کاملترین دین برود ـ که ما مسلمانان کاملترین دین را داریم. پس ما باید به قوانین آن هم که فرستاده خداست عمل کنیم، که در اول اصول دین می‌باشد و سپس فروع دین وغیره./

مرتضی علی

    **************

 من ارزشها را در غرب دیدم و صورت دیگر آن را در شرق، و اکنون اصالت ارزشهای واقعی انسانی اسلام را با تمام وجودم احساس می‌کنم و به آن عشق می‌ورزم. چه نیک فرمود حضرت محمد(ص) که شیعیان علی(ع) رستگارند؛ و چه زیبا، ‌عاشقان علی که همچون مولایشان از علاقه مادری به طفل به مرگ نزدیکترند./

محسن رنگرز

    ****************

اسلام سوای اعمال ماست. همچنان که مرواریدی به دست بی‌خردی ارزش خود را از دست نمی‌دهد، اسلام نیز به جهت سوء اعمال ما ارزش خود را هرگز از دست نخواهد داد. چگونه ممکن است دینی که سرمنشأ اعتقاد و اعتماد به آن از یگانه سرچشمه حیات یعنی وجود خدا آغاز می‌گردد بی‌بها و کارساز در زندگی نباشد. علت اصلی عدم تغییر و تحول جدی در زندگی فرد فرد ما مسلمانها در مقابل علم به این معانی و علم به احکام و قوانین اعتقادی اسلام، کاستی اعمالمان می‌باشد. ما همه می‌دانیم جهان را صاحبی است خدای نام، و همه چیز به مشیت اوست و به سوی او باز می‌گردد و ... اما در مقابل این اعتقاد، ایمان علم را نیافته‌ایم./

الطفات شرافتی 

     ************     

اسلام حافظ و پشتیبان مستضعفین و بیچارگان است، و دین اسلام راهنمای بشر است. و ما آنقدر این راه را ادامه می‌دهیم تا ریشه ظلم و ستم را برکنیم و به ابرقدرتها بفهمانیم که با قرآن و اسلام و اسلامیمان نمی‌توانند مقابله کنند، ‌چون رهبرش روح خدا نایب بر حق امام زمان می‌باشد. /  

زیادعلی حیدری

  *****************

شناخت راه مهم است، ولی مهمتر از آن سیر کردن در آن راه است که مبادا لغزشی از انسان سر نزند و به خاطر یک خطا تمام اعمال او به نابودی کشیده شود. برای اینکه انسان این راه را بدون لغزش به انتها برساند خداوند برای انسان پیامبران را قرار داد و بعد از آنها ائمه اطهار(ع) را؛ و در این زمان رهبر و مرشدمان امام زمان(عج) است./

حسن محبی



نوشته شده در چهارشنبه 91 فروردین 2ساعت ساعت 2:29 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

 
با نیروهای مسلح در 365روز/ظفر، بصیر،سجیل برای دفاع از ایران آماده اند ا
سال 90 در حالی به پایان رسید که کشورمان در زمینه ساخت تجهیزات نظامی و فضایی ودفاعی روزهای به یاد ماندنی و مهمی را سپری کرد و در این زمینه دستاوردهای بزرگی به دست آورد.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، سال 90 در حالی به پایان رسید که کشورمان در زمینه ساخت تجهیزات مهم نظامی و فضایی روزهای به یاد ماندنی و مهمی را سپری کرد و نشان داد که با تکیه به دانش بومی و دستاوردهای داخلی می‌تواند در هر زمینه‌ای نسبت به رقبای خارجی خود پیشرو و پیروز باشد.
پرتاپ سفینه‌های مختلف به فضا، ساخت موشک‌های دوربرد، ساخت تجهیزات نظامی و غیره تنها نمونه کوچکی از کارهای بزرگ وزارت دفاع در کشور است که جهانیان با شنیدن و دیدن این دستاوردها با قدرت نظامی ایران آشنا شده وهمچنین استکبار و دشمنان اسلام نیز با دیدن قدرت نظامی ایران در عرصه آب و خاک و دریا و آسمان و فضا لب به اعتراف گشوده و متوجه قدرت نظامی و دفاعی ایران می‌شوند و با دیدن تنها گوشه‌ای از قدرت ایران لزره به تن مستکبران و ابرقدرت‌های توخالی جهان افتاده است.
دانشمندان جوان عرصه دفاع و نظام با ساخت تسلیحات نظامی، دفاعی و فضایی نشان داده اند که با اتکا به قدرت ایمان و اندیشه می توانند در برابر تهدیدات، ترورها و تحریم ها ایستادگی کرده و هر روز دستاوردهای جدید نظامی را به منثه ظهور بگذارند.
ایران پیشرو در ساخت تجهیزات نظامی
ساخت تجهیزات نظامی جدید و مدرن از جمله دستاوردهای وزارت دفاع در سال جاری بود. در ایام سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بود که با حضور سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، 21 سامانه، محصول و پروژه تحقیقاتی الکترونیکی، اپتیکی و مخابراتی افتتاح و تحویل‌ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شد.
در آن ایام افتتاح 9 خط تولید، شامل سامانه‌های هدایت پیشرفته لیزری یک نوع توپ، سیستم‌های هدایت یک نوع موشک ضد زره، هشدار دهنده پدافند لیزری جهت حفاظت از نقاط حساس و مهم کشور، سه نوع رادار پیشرفته و یک نوع لامپ پرقدرت مایکروویو بودیم. همچنین 8 نوع محصول دیگر شامل دوربین‌های حرارتی، سامانه‌های لیزری، رادارهای مراقبتی و پدافند هوایی و سامانه‌های ناوبری و ارتباطات الکترونیکی جهت شناورهای سطحی و زیرسطحی تحویل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گردید. بنابر این با تولید این محصولات توانمندی و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در این حوزه‌ها به نحو چشمگیری افزایش یافته و می یابد.
ظفر، بصیر، سجیل برای دفاع از ایران آماده اند
ظفر، بصیر، سجیل، فاتح و غیره تنها یک نام نیست، بلکه تجهیزاتی هستند آهنین که در دل هر متجاوز فرو خواهد رفت و نمی گذارند حتی یک وجب از خاک پاک ایران به دست نا پاکان بی افتد.
بصیر تنها نمونه ای از مهمات هوشمندی است که در سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع رونمایی شد. این مهمات که به صورت لیزری هدایت می‌شود برای نخستین بار در کشور توسط متخصصین کارآمد سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شده و قادر است اهداف مهمی همچون پل ها، تانک ها، ادوات جنگی مراکز فرماندهی و اهداف متحرک را با دقت بسیار بالا و به طور دقیق مورد اصابت قرار داده و منهدم نماید.
همچنین موشک ظفر یک موشک ضدکشتی، کوتاه‌برد و راداری است که قادر می باشد اهداف کوچک و متوسط را با دقت بسیار بالا هدف قرار داده و منهدم کند.
قابلیت نصب بر روی انواع شناورهای سبک و تندرو، وزن کم با قابلیت ضد جنگ الکترونیک بالا و قدرت تخریب فوق‌العاده از جمله ویژگی های سامانه موشک کروز ظفر است که این سامانه صد در صد بومی و بدست توانمند متخصصین زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضا طراحی و ساخته شده است.
با این حال، اینها تنها نمونه و گوشه‌ای از امکانات نظامی و دفاعی ایران در برابر متجاوزان و دشمنان است که هر روزی که دشمن هوای حمله نظامی به این مرز وبوم را کند برای جلوگیری از آن‌ها استفاده خواهد شد. هرچند این تجهیزات در رزمایش های مختلفی که توسط نیروهای مسلح اجرا شده امتحان خود را پس داده اند و در حال حاضر نیز آماده دفاع از کشور هستند.
آمریکا در جنگ الکترونیک مغلوب ایران شد
از دیگر دستاوردهای عظیم و بزرگ وزارت دفاع و نیروهای مسلح ایران در سال جاری تصرف هواپیمای جاسوسی و بدون سرنشین آمریکایی بود که در مرزهای شرقی ایران به دست جوانان این مرزو بوم به زمین نشست و این پهباد در انجام ماموریتش شکست خورد.
بهمن ماه سال جاری بود که یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکایی به نام آرکیو - 170" (RQ170 ) از مرزهای شرقی کشور وارد خاک ایران شد و در جنگ الکترونیکی جوانان ایرانی توانستند آن را به زمین بنشانند و در اختیار بگیرند.
با این حال امیدواریم در سال آینده نیز با دستاوردهای مهم و جدیدی در زمینه های مختلف دفاعی و علمی توسط شیرمردان نیروهای مسلح کشورمان آشنا شویم و بیش از پیش قدرت دفاعی، علمی و نظامی کشور را به جهانیان بشناسانیم.



نوشته شده در چهارشنبه 91 فروردین 2ساعت ساعت 2:13 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

خبرگزاری فارس: شهید رودباری اهل تقوا بود

 

برادر شهیدسید یونس حسینی‌رودباری امروز به مناسبت سالروز شهادت روحانی سید یونس حسینی رودباری نخستین شهید انقلاب اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رودبار اظهار داشت: شهید سید یونس در بین اعضای خانواده به عبادت توجه ویژه‌ای داشت.

سیدامجد حسینی‌رودباری افزود: این شهید گرانقدر از کودکی به قرائت قرآن روی آورد و توانست با کمک روحانی سید رحمان حسینی‌قزوینی که در ماه رمضان به منبر می‌رفت به فراگیری قرآن و نوحه‌سرایی بپردازد و در این راه پیشرفت چشمگیری داشت.

وی با بیان اینکه هوش و استعداد سید یونس سبب شد تا آقا سید رحمان او را تشویق کند به حوزه علمیه برود و  درس طلبگی بخواند، ابراز داشت: سید یونس برای فراگیری علوم حوزوی ابتدا به حوزه علمیه قزوین رفت و پس از مدتی به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و بعد به حوزه علمیه مشهد رفت.

حسینی‌رودباری ادامه داد: پس از مدتی شهید یونس به حوزه علمیه قم بازگشت که مصادف با حوادث سال 1342 بود و در نهایت ایشان توسط نیروهای رژیم پهلوی دچار جراحات بسیار شدیدی شدند و پس از یک روز به درجه رفیع شهادت رسیده و نخستین شهید انقلاب اسلامی نام گرفت.

وی، خاطرنشان کرد: شهید سید یونس حدود هفت سال در مدرسه فیضیه قم زیر نظر استادان بزرگی مانند حضرت امام خمینی (ره) به کسب مراتب معنوی و تحصیل علوم دینی پرداخت و چندین بار توسط ساواک دستگیر، زندانی و شکنجه شد.

وی تصریح کرد: پس از مجروح شدن سید یونس فردی به نام حاج آقا قدس که از دوستان سید یونس بود، با کمک چند نفر دیگر سید را از قم به رودبار آوردند اما جراحات سید به قدری زیاد بود که تلاش پزشکان برای درمان ایشان به نتیجه نرسید و سید یونس در روستای آغوزبن به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

برادر شهید سیدیونس حسینی‌رودباری اضافه کرد: پس از شهادت، خانواده ما به دیدار امام خمینی (ره) رفتند و امام را مانند پدرم در حال گریه دیدند و در این لحظه امام فرمودند (این گریه مال شما نیست، این گریه برای من است که بهترین عزیزم را از دست دادم، من، سید یونس رودباری را از فرزندانم بیشتر دوست داشتم) و این جملات امام (ره) هرگز از یادمان نمی‌رود.



نوشته شده در چهارشنبه 91 فروردین 2ساعت ساعت 2:5 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

سرزمین مجاهدتها و رشادتهای رزمندگان بی ادعای هشت سال دفاع مقدس محلی برای تجدید بیعت با آرمانهای بلند بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدا شده است که همواره مورد استقبال عموم مردم و جوانان است.

 

 



نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 12:1 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر

بهار با تمام زیبایی هایش از راه رسید و چه زیبا زمزمه می کنند در رکوع و سجود خود ذره ذره کائنات "یا مقلب القلوب و الابصار حول حالنا الی احسن الحال " را...

 آهسته آهسته از راه رسید، طنین گام هایش به گوش می رسد، نگاه کن هر گوشه از شهر تکاپویی برپاست... عروس فصل ها با زیبایی مبهوت کننده خرامان خرامان به میهمانی دشت ها و بوستانها رسید. "بهار" آمد.

 بهار با تمام زیبایی هایش از راه رسید و چه زیبا زمزمه می کنند در رکوع و سجود خود ذره ذره کائنات "یا مقلب القلوب و الابصار حول حالنا الی احسن الحال " را...

آهسته آهسته از راه رسید، طنین گام هایش به گوش می رسد، نگاه کن هر گوشه از شهر تکاپویی برپاست.. عروس فصل ها با زیبایی مبهوت کننده خرامان خرامان به میهمانی دشت ها و بوستانها آمده.

دستها به تمنای مهربانی اش در قنوت

روزها دگرگون شده و حالها در آستانه تحول است، چشمها در انتظارند و دستها در تمنای مهربانی اش در قنوت.

بهار آمد، شستگی و طراوت شقایق ها و نسترن ها را با نسیمی دل انگیز به جشن بهاران برد و چکاوک ها آواز خوان رویش دوباره زمین شدند.

زمین نفسی دوباره تازه کرد

زمین نفسی تازه کرد و زمان زایش دوباره را به نظاره نشست، آفتاب انوار روح بخشش را با تن پوششی از شکوفه ها به جهان هدیه داد و ابرها با سخاوتمندی دیده بر صحرا گشودند.

بهار آمد، آمد تا باور کنیم ، سردی ها و سختی ها ماندگار نیستند و زمستان با تمام ابهتش در برابر حیات دوباره زانو به زمین می ساید، بهار آمد تا بیاموزیم گرما بخشیدن و نو شدن دوباره را... آمد تا تلنگری دوباره بر زنگارهای قلبمان بزنیم و بخشش را به خانه دل دعوت کنیم.

بهار آمد تا فراموش نکنیم در تکاپوی تمام روزمرگی ها تنها دوست داشتن ها و دیدارهاست که قلب هایمان را از تلخی ها رهایی می بخشد و امیدی دوباره به زندگی مان می بخشد.

دل و جانها خانه تکانی شدند

دیدارها را تازه کنیم و خستگی ها را از تن بزدایم، برای سالی پرتلاش مهیا شویم و دل به عنایات حضرت دوست بسپاریم.

و اینک دل ها و جانها را تکانیدم و به استقبالش رفتیم و براستی چه لحظات نابی اند، لحظات تحویل سال، آن هنگام که دل ها با هر تپش نجواهای نیایش حضرت دوست سر می دهد و در انتظار لحظه ای از نگاه پر مهرش می نشیند.

هفت سینی مهیا شده تا در کنار آن میهمان سفره پر نور و برکت اش شوی تا مگر به برکت تک تک "سین" های هفت سین محقق شود هر آنچه باید...

قلب ها در نیایش، دست ها در قنوت، دل ها در انتظار و زمزمه ها تنها و تنها رو به سوی او... یکدیگر را در لحظات ناب دعا فراموش نکنیم.

" یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر الیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال"



نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 10:6 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر

نمی دانیم چند نفر از حاظران در این عکس امروز در این عکس ، نوروز 1391 را درک کرده اند اما بی شک ، نوروز حقیقی برای آنان ، همان روزهایی بود که دل هایشان با صیقل آتش و خون ، آیینه ی خورشیدِ اسلام ناب محمدی(صلوات الله علیه) گشت.
 سال های دفاع مقدس ، هفت بار ، نوروز را تجربه کرد.از این «هفت نوروز» بدون شک ، نوروز سال 1360 و نوروز 1367 ، حال و هوای عیدانه در میان رزمندگانِ حاضر در میادین نبرد وجود نداشت. در اولی به دلیل تجربه تلخ اولین ماه های اشغالِ خاک میهن ، و در دومی ، به دلیل شوکِ ناشی از جنایت هولناک صدامیان در حلبچه. تصویر زیر مربوط به نوروز سال 1363 می باشد. چند روزی از پایان عملیات خیبر گذشته است و رزمندگان ، خسته از نبردی سخت و پر شهید ، سال خود را با پیام امام امت ، نو کرده اند. گوارای وجود حیدری شان.
نمی دانیم چند نفر از حاظران در این عکس امروز در این عکس ، نوروز 1391 را درک کرده اند اما بی شک ، نوروز حقیقی برای آنان ، همان روزهایی بود که دل هایشان با صیقل آتش و خون ، آیینه ی خورشیدِ اسلام ناب محمدی(صلوات الله علیه) گشت.
یاد باد آن روزگاران یاد باد





نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 10:1 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر

رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار امسال را "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" عنوان کرده و بر حمایت از تولید ملی تأکید کردند.

 متن کامل پیام مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال 1391 هجری شمسی به شرح ذیل است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

یا مقلّب القلوب و الأبصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الأحوال حوّل حالنا الی احسن الحال.

اللّهمّ کن لولیّک الحجّة بن الحسن صلواتک علیه و علی ءابائه فی هذه السّاعة و فی کلّ ساعة ولیّا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتّی تسکنه ارضک طوعا و تمتّعه فیها طویلا.

اللّهمّ اعطه فی نفسه و ذریّته و شیعته و رعیّته و خاصّته و عامّته و عدوّه و جمیع اهل الدّنیا ما تقرّ به عینه و تسرّ به نفسه.

تبریک عرض میکنم عید نوروز و فرا رسیدن سال نو را به همه ی هم میهنان عزیز در سراسر کشور، و به همه ی ایرانیانی که در هر نقطه ای از دنیا سکونت دارند، و به همه ی ملتهائی که عید نوروز را گرامی میدارند؛ بالخصوص تبریک عرض میکنم به خانواده های عزیز شهیدان، به جانبازان، به خانواده هاشان، به همه ی ایثارگران، به همه ی فعالان عرصه های مختلف. آرزو میکنم و دعا میکنم که خداوند متعال برای ملت ایران بهروزی، شادی، نشاط و دلِ خوش در این سال جدید مقدر بفرماید و بدخواهان این ملت را در اهدافشان، در تلاشهاشان ان شاءاللّه ناکام کند.

سالی که گذشت - سال 90 - یکی از سالهای پرحادثه در سطح جهان و در منطقه و در کشور ما بود. آنچه که در مجموع انسان مشاهده میکند، این است که این حوادث بر روی هم به سود ملت ایران و در راه کمک به هدفهای آن، تمام شده است. آن کسانی که اهداف بدخواهانه ای درباره ی ملت ایران و ایران و ایرانی در سر میپرورانند، در کشورهای غربی دچار مشکلات گوناگون هستند. در سطح منطقه، ملتهائی که جمهوری اسلامی از آنها همواره حمایت کرده است، به هدفهای بزرگی دست پیدا کرده اند؛ دیکتاتورهائی به زیر کشیده شدند؛ قانونهای اساسیِ مبتنی بر اسلام در کشورهائی تصویب شد؛ دشمن درجه ی یک امت اسلامی و ملت ایران - یعنی رژیم صهیونیستی - در محاصره قرار گرفت. در داخل کشور، به معنای حقیقی کلمه، سال 90، سال بروز اقتدار ملت ایران بود. در جنبه ی سیاسی، ملت ایران در این سال، چه در راهپیمائی بیست و دوی بهمن، چه در انتخابات دوازدهم اسفند، آنچنان حضوری از خود نشان داد و آنچنان شاخصی را برای اقتدار ملی در تاریخ منطقه ثبت کرد که نظیر آن را در گذشته کمتر داشتیم.

با وجود این همه دشمنی، این همه تبلیغات، این همه تهاجمهای خصمانه و بدخواهانه، ملت ایران در طول این سال، با همه ی وجود توانست حضور خود را در صحنه، نشاط خود را، آمادگی خود را در عرصه های گوناگون علمی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی نشان بدهد و اثبات کند. بحمداللَّه سالی بود که با همه ی سختی ها، دارای دستاوردهای بزرگی بود. همچنان که قبلاً عرض شده است، شرائط، شرائط بدر و خیبر بود؛ یعنی شرائط قبول چالشها و دشواری ها و غلبه ی بر آنها.

همان طوری که اولِ سال گذشته اعلام شد، سال 90، سال جهاد اقتصادی بود. اگرچه هوشمندان و آگاهان میدانستند که این نام و این جهتگیری و شعار برای سال 90 یک امر لازم است، اما بعد تلاشهای دشمنان در این سال هم همین را اثبات کرد و نشان داد. دشمنان ما از اوائل سال، حرکت خصمانه ی خودشان را در عرصه ی اقتصادی نسبت به ملت ایران آغاز کردند؛ اما ملت ایران، مسئولین، آحاد مردم، دستگاه های مختلف، با تدبیرهای هوشمندانه ای توانستند با این تحریمها مقابله کنند و مواجهه ی آنها تا حدود زیادی توانست اثر این تحریمها را خنثی کند و حربه ی دشمن را کُند کند. سال 90، سال فعالیتهای بزرگ علمی بود؛ که من ان شاءاللَّه در فرصت سخنرانی، برخی از پیشرفتهای علمی و اقتصادی و تلاشهای گوناگون را برای ملت عزیزمان شرح خواهم داد. سال 90 سالی بود پر چالش، و سالی بود پر نشاط، و سالی بود که ملت ایران به فضل الهی توانست بر چالشهای موجود غلبه کند.

ما امسال سال دیگری را در پیش داریم که به امید خدا و با توکل بر پروردگار، باز ملت ایران با فعالیت خود، با تلاش خود، با هوشمندی خود در این سال خواهد توانست پیشرفتهای زیادی را برای خود به ارمغان بیاورد. به تشخیص من، بر طبق گزارشها و مشاوره ی با افراد مطلع و آگاه، به این نتیجه میرسیم که عرصه ی چالش مهم در همین سال جاری - که این سال، امروز و از این ساعت شروع میشود - عرصه ی اقتصادی است. جهاد اقتصادی چیزی نیست که تمام شدنی باشد. مجاهدت اقتصادی، حضور جهادگونه در عرصه های اقتصادی، برای ملت ایران یک ضرورت است.

من امسال تقسیم میکنم مسائل مربوط به جهاد اقتصادی را. یک بخش مهم از مسائل اقتصادی برمیگردد به مسئله ی تولید داخلی. اگر به توفیق الهی و با اراده و عزم راسخِ ملت و با تلاش مسئولان، ما بتوانیم مسئله ی تولید داخلی را، آنچنان که شایسته ی آن است، رونق ببخشیم و پیش ببریم، بدون تردید بخش عمده ای از تلاشهای دشمن ناکام خواهد ماند. پس بخش مهمی از جهاد اقتصادی، مسئله ی تولید ملی است. اگر ملت ایران با همت خود، با عزم خود، با آگاهی و هوشمندی خود، با همراهی و کمک مسئولان، با برنامه ریزیِ درست بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند و در این میدان پیش برود، بدون تردید بر چالشهائی که دشمن آن را فراهم کرده است، غلبه ی کامل و جدی پیدا خواهد کرد. بنابراین مسئله ی تولید ملی، مسئله ی مهمی است.

اگر ما توانستیم تولید داخلی را رونق ببخشیم، مسئله ی تورم حل خواهد شد؛ مسئله ی اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلی به معنای حقیقی کلمه استحکام پیدا خواهد کرد. اینجاست که دشمن با مشاهده ی این وضعیت، مأیوس و ناامید خواهد شد. وقتی دشمن مأیوس شد، تلاش دشمن، توطئه ی دشمن، کید دشمن هم تمام خواهد شد.

بنابراین همه ی مسئولین کشور، همه ی دست اندرکاران عرصه ی اقتصادی و همه ی مردم عزیزمان را دعوت میکنم به این که امسال را سال رونق تولید داخلی قرار بدهند. بنابراین شعار امسال، «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ی ایرانی» است. ما باید بتوانیم از کارِ کارگر ایرانی حمایت کنیم؛ از سرمایه ی سرمایه دار ایرانی حمایت کنیم؛ و این فقط با تقویت تولید ملی امکان پذیر خواهد شد. سهم دولت در این کار، پشتیبانی از تولیدات داخلیِ صنعتی و کشاورزی است. سهم سرمایه داران و کارگران، تقویت چرخه ی تولید و اتقان در کار تولید است. و سهم مردم - که به نظر من از همه ی اینها مهمتر است - مصرف تولیدات داخلی است. ما باید عادت کنیم، برای خودمان فرهنگ کنیم، برای خودمان یک فریضه بدانیم که هر کالائی که مشابه داخلی آن وجود دارد و تولید داخلی متوجه به آن است، آن کالا را از تولید داخلی مصرف کنیم و از مصرف تولیدات خارجی بجد پرهیز کنیم؛ در همه ی زمینه ها: زمینه های مصارف روزمرّه و زمینه های عمده تر و مهمتر. بنابراین ما امیدوار هستیم که با این گرایش، با این جهتگیری و رویکرد، ملت ایران در سال 91 هم بتواند بر توطئه ی دشمنان، بر کید و مکر بدخواهان در زمینه ی اقتصادی فائق بیاید.

از خداوند متعال درخواست میکنیم که ملت ایران را در این صحنه و در همه ی صحنه ها موفق و مؤید بدارد. روح امام بزرگوار را شاد و از ما راضی کند. ارواح طیبه ی شهیدان عزیز ما را با اولیائشان محشور فرماید.

والسّلام علیکم و رحمةاللّه و برکاته


نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 9:42 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

آن چه خواهید خواند ، ادای احترامی است به ساحت یکی از شهسواران تاریخ تشیع که جان تابناک خویش را بر سر عشق اباعبدالله الحسین(صلوات الله علیه) نهاد و امروز بر ایوانِ عرش منزل دارد. شفاعتش در روز حشر نصیبمان باد

***آن روزهایی که مرز ایران و عراق تازه باز شده بود ، قرار شد بنیادشهید خانواده های دو شهید داده را ببرد  زیارت کربـلا .حدود 9،8 خانواده  عازم عتبات شدیم. در حرم حضرت عبـاس(علیه السلام) ،  مادرم از «آقا » خواست که جنازه ی ابراهیم را به او هدیه بدهد. سـفر تمام شد و به ایـران برگشتیم.
3،2 ماه از این سفـر گذشته بود که از طرف بنیاد شهـید با من تماس گرفتند و گفتند: جسد برادرتان پیـدا شده اما فعلاً حرفی نزنید تا دو سه روز دیگر.
شهـید ما را همراه با دیگر شهـدا به مشهد و بارگاه حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و شهـرهای مختلف ایـران بردند و برگرداندند بهبهان.
برای دیدن جنـازه ی برادرم به بنیادشهـید رفتیم، دیدم روی کفن شهید تاریخی زده اند. پرسیدم این چه تاریخیه؟ گفتند تاریخ پیدا شدن جنازه است. چیزی به ذهنم رسید. رفتم و به مدارکم سر زدم. باورش برای بعضی ها سخت است اما تاریخ پیدا شدن جسـد شهـید درست،مصادف با همان ایامی بود که به زیارت کربلا رفته بودیم . این طوری شد که مادرم هدیه اش را از حضرت عباس(صلوات الله علیه) گرفت.

*** ابراهیم نیک پور به سال 1339 در بهبهان متولد شد و 24 سال بعد ، در لباس پاسداری از انقلاب اسلامی ، در عملیات «بدر » ، طی نبرد با دشمنانی که از سوی نزدیک به 40 کشور دنیا پشتیبانی می شدند ، خرقه ی شهادت پوشید. ابراهیم در زمان شهادت ، جانشین فرماندهی گردان فجر (متشکل از پاسداران و بسیجیان بهبهانی ) را بر عهده داشت.

*** آخرین یادداشت شهید ابراهیم نیک پور:
می روم با سینه ای کاملا پاک و خالص به جبهه نبرد با کفر، باطل ، ظلم و ستم تا انتقام خون شهدای جنگ احد ، تا کربلا و تا کربلاهای امروز را از کفار و مشرکین بگیرم. امام بزرگوارم! با لبیک به ندای تو به پیش می روم. سرانجام پیروزی از آن اسلام است و بس.
*** در زیر ، منتخبی از تصاویر شهید ابراهیم نیک پور مشاهده می شود. گفتنی است که برادر دیگر این شهید ، یعنی اسماعیل نیک پور نیز در سال های دفاع مقدس ، شربت شهادت نوشید :



شهید ابراهیم نیک پور


شهید ابراهیم نیک پور


شهید ابراهیم نیک پور


شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر


شهید ابراهیم نیک پور(نفر سمت راست)


شهید ابراهیم نیک پور


شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر


شهید ابراهیم نیک پور(نفر وسط)


شهید ابراهیم نیک پور (نفر اول از راست)


شهید ابراهیم نیک پور (نفر اول از چپ)


شهید ابراهیم نیک پور


شهید ابراهیم نیک پور(نفر دوم از راست)


شهید ابراهیم نیک پور (نفر اول از چپ) و شهید محسن اکبری (نفر اول از راست)


شهید ابراهیم نیک پور(نفر دوم از راست)


شهید ابراهیم نیک پور (نفر اول از چپ)


شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر


شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر


شهید ابراهیم نیک پور (با چپیه ی قرمز)


پیکر سردار شهید شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر که در منطقه ی عملیات بدر جا ماند


بازگشت پیکر شهید ابراهیم نیک پور ، جانشین فرماندهی گردان فجر به آغوش مادر



نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 1:26 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر

آن حضرت به‎سوی مدینه هجرت فرمود. و بعدها با این‎که بارها به اصحاب خود می‎فرمود هرکس فرارسیدن ماه ربیع (ربیع‎الاول) را به من بشارت بدهد، او را به بهشت بشارت می‎دهم؛ هیچ‎گاه آشکارا نفرمود که آغاز تاریخ اسلام همین روز و همین ماه است. اما بعد از رحلت آن جان جهان، هنگامی‎که اصحاب آن حضرت و زمره اسلام خواستند برای خود تقویم و تاریخی داشته باشند. سید اوصیا و قسیم جنت و نار، سال هجرت پیامبر (صلواه‎الله‎علیه) را، مبدأ تاریخ مسلمانان قرار داد و دیگران پذیرفتند، زیرا هرچند می‎شد که بعثت یا میلاد حضرت ختمی مرتبت را مبدأ تاریخ اسلام قرار داد، اما ماه و روز بعثت و میلاد را هیچ‎کس دقیقا نمی‎توانست معلوم کند. حال آن‎که سال و ماه و روز هجرت را همه اهل قبله به‎خاطر داشتند.

من بی‎آن‎که کاری به کار دیگران داشته باشم، سال قمری را از ربیع‎الاول شروع می‎کنم و نوروز من مصادف است با روز نخست این ماه که فروردین قلندران محمدی است و بر این اساس محرم ماه یازدهم و صفر ماه دوازدهم است.

هرچند اگر بخواهم به تصریح سخن بگویم سال قمری در منظر من، به‎واسطه قیام مولانا و سیدنا الاعبدالله الحسین (علیه‎السلام) به 11 ماه تقلیل پیدا می‎کند و هرچند محرم و عاشورا را در ماه صفر نیز تصرف کلی داشته‎اند و... الخ، اما آن‎که این ماه را نیز به‎معنای کامل کلمه به تصرف درخواهد آورد و دور قمر (ولاجرم ادوار دیگر) را سامان حقیقی خواهد بخشید، حضرت بقیه‎الله الاعظم (صلواه‎الله‎علیه) است.

بنابر آن‎چه گذشت، نوروز من یک ماه و چند روز پیش فرا رسید و دلم را تازگی بخشید و بگذشت. اما از آن‎جا که صورت غالب هموطنان، فارغ از قمر و سال قمری و دور قمری و تأثیر و تصرف این دور در تمام شئون و مراتب وجودی انسان، بنابر عادات کهن، همچنان گمان می‎برند که سال بر اساس گردش فلک چهارم (فلک شمس) نو می‎شود و به هیچ وجه از این آیه نورانی و شگرف: «لا الشمس یدرک القمر و لا اللیل سابق النهار» (نه خورشید به ماه می‎رسد و نه شب به روز پیشی می‎گیرد) سر در نمی‎آورند و کاری به کار نوروزهای دیگر، (فی‎المثل نوروز عطارد و بهرام (مریخ) و زهره و برجیس و زحل و اورانوس و نپتون و پلوتون و...) ندارند و همین‎که اسفندماه فرا می‎رسد، تب و تاب نوروز و نو شدن‎های نوروزی که غالبا از لباس و کفش و کیف و خانه‎تکانی و از این قبیل فراتر نمی‎رود، آغاز می‎شود و پس از دو سه روز دوباره همه‎چیز صورت مبتذل و عادی خود را باز می‎یابد.

اما نوروز امسال، به احتمال بسیار زیاد، نوروزی متفاوت خواهد بود. امسال از حیث «نفس حیوانی»، متعلق به اسد (شیر) است یا به قول چینی‎ها سال اژدهاست؛ و علی‎القاعده آنان که جوهر وجودشان شجاعت و دلیری است، می‎توانند امسال خوش بدرخشند، به‎ویژه اگر سال تولد آن‎ها، سال اسد (اژدها) باشد. در این باب، بیش از این گفتن، پروا نکردن از موضع تهمت است. بنابراین بهتر آن است که به سراغ کلام قدسی اهل‎بیت (علیهم‎الصلواه‎والسلام) برویم و شأن حقیقی نوروز (در زبان عربی نیروز) را از زبان کانون حقایق و مظاهر و اسمای حسنای خداوند بشنویم. معلی بن خنیس که از اصحاب خاص امام ششم جعفر بن محمد (علیه‎الصلوه‎والسلام) است، روایت می‎کند که در نوروز به خدمت امام مشرف شدم. امام (علیه‎السلام) پرسید: می‎دانی امروز چه روزی است؟
عرض کردم: فدایت شوم! امروز روزی است که عجم آن را بزرگ می‎شمارند و در آن به یکدیگر هدیه می‎دهند.

امام فرمود: به بیت‎العتیق که در مکه است سوگند، این نیست مگر برای امری قدیم، آن را برایت تفسیر خواهم کرد تا آن را خوب فرا بگیری. سپس فرمود: ای معلی! نوروز، روزی است که در آن خداوند از بندگان خود پیمان گرفت که او را بپرستند و هیچ‎چیزی را شریک او قرار ندهند (مشرک نشوند) و ایمان بیاورند به پیامبران خدا و حجت‎های وی، و ایمان بیاورند به ائمه اطهار (علیهم‎السلام). نوروز نخستین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و بادها به جنبش درآمد و گیاهان آفریده شد. روزی است که سفینه نوح (علیه‎السلام) بر «جودی» قرار گرفت. روزی است که در آن زنده گردانید خداوند، هزاران تن را که از بیم مرگ خانمان خود را رها کرده بودند، خداوند به آن‎ها گفت بمیرید و پس از مرگ آن‎ها را زندگی دوباره بخشید. نوروز روزی است که نخستین‎بار جبرییل (علیه‎السلام) بر پیامبر (صلواه‎الله‎علیه) فرود آمد و بر آن جناب آشکار شد.

روزی است که در آن بر دوش گرفت خاتم‎انبیا، سید اوصیا را، تا بت‎ها را از فراز کعبه سرنگون کند. «و هو الیوم الذی امر النبی صلی‎الله علیه و آله و سلم، اصحابه آن یبایعوا علیا علیه‎السلام بأمره المؤمنین. (نوروز، روزی است که در آن پیامبر گرامی اسلام به اصحاب خود فرمان داد تا با علی (علیه‎السلام) به‎عنوان امیر مؤمنان بیعت کنند.) روزی است که ظهور می‎کند در آن قائم اهل بیت و...» می‎بینی که این رشته سر دراز دارد و هر اندازه که پیشتر برویم، بیشتر متوجه خواهیم شد که پیشوایان ایزدی و آسمانی ما، پیشاپیش می‎دانسته‎اند که امت آنان در آخرالزمان ایرانیان خواهند بود یا این‎که صورت غالب را ایرانیان تشکیل خواهند داد.

«... و ما من یوم نیروز الا و سخن نتوقع فیه الفرج، لأنه من ایامنا و ایام شیعتنا، حفظته العجم و ضیعتموه انتم».

هیچ نوروزی نیست مگر این‎که ما در آن توقع داریم گشایش ایزدی فرا برسد، برای این‎که نوروز از روزهای ما و روزهای شیعیان ماست، عجم این روز را نگه داشتند و شما آن را گم کردید.

هویت قومی و دینی ما چنان در یکدیگر همتافت شده‎اند که سعی در جدایی آن‎ها، بی‎حاصل است، مدعیان هویت قومی در رسانه‎های استیجاری، سعی می‎کنند تا با القاء جهان‎بینی منجمد شده در اعصار باستانی و سپری شده از هر حیث، با نام کوروش و داریوش و نشان دادن وسعت جغرافیایی ایران در روزگار آنان، مردمی را به مخالفت با اسلام برانگیزند که سال‎هاست التفاتی به تاریخ و تفاخرات تاریخی ندارند، زیرا خود تاریخ را دگرگون کرده و تقویمی نو پدید آورده‎اند. متأسفانه مدعیان هویت دینی هم دست کمی از حریفان خود ندارند و حاضر نیستند یگانگی قوم سلمان فارسی را با اسلام بپذیرند.

«معلی بن خنیس» از اصحاب خاص امام ششم (علیه‎السلام) به آن حضرت می‎گوید: «سرورم! آیا نام‎های فارسی ایام را به من نمی‎آموزی؟ امام (علیه‎السلام) می‎فرماید:
«روز نخست از هر ماه 30 روزه «هرمزد روز» است که یکی از نام‎های خداوند تبارک و تعالی است. خداوند آدم (علیه‎السلام) را در چنین روزی آفرید.» آن‎گاه از «بهمن روز» روز دوم و آفریده شدن حوا (سلام‎الله‎علیها) در آن روز، سخن به میان می‎آورد. سپس به «اردیبهشت روز» می‎پردازد و از جمله سخنانی که در این باب می‎گوید اخراج آدم و حوا (سلام‎الله‎علیهما) از بهشت است و... شهسوار دانش امام صادق (علیه‎السلام)، 30 روز ماه ایرانی را بیان می‎کند و حوادثی را که در هر کدام از این 30 روز پدید آمده‎اند برمی‎شمرد و فرشته هر روز را معرفی می‎کند و علاوه بر دیگر ویژگی‎های هر روز، سخنانی می‎گوید که نشان‎دهنده آگاهی دیگر معصومین (علیهم‎السلام) از این‎گونه دانش‎های دینی کهن است، مثلا:
«سی‎ام: انیران روز» نام فرشته موکل به ادوار و ازمان، ایرانیان به آن تبرک می‎جویند، و امام صادق می‎فرماید: «انیران روز» روزی است برگزیده و بسیار خوب برای انجام هر کاری. در این روز اسماعیل ابن ابراهیم (علیهالسلام) و علی ذریتهما و آلهما، متولد شده و هر کاری در آن ختم به خیر خواهد شد. و برای هر نیازی از خرید و فروش، کشاورزی، درخت‎کاری، ازدواج و ساختمان‎سازی خوب است و هرکه در چنین روزی بیمار شود به خواست خدا، بسیار زود شفا پیدا می‎کند. امیرالمؤمنین ارواحنا له الفدا می‎فرماید: هر پسری که در این روز متولد شود، حکیمی خواهد بود بردبار و راستگو و مبارک، کار او بالا خواهد گرفت و شأن او عالی خواهد شد و راست گفتار و وفادار خواهد بود. هرکس در این روز بنده‎ای را گم کند، او را بازخواهد یافت و اگر چیزی از او گم شود، زود پیدا خواهد شد به خواست خداوند.

پرداختن به نوروز یا دیگر روزهای مورد ستایش و احترام ایرانیان از منظر ائمه اطهار (علیهم‎السلام) رشته‎ای است که سر دراز دارد. این‎که مؤسس مذهب جعفری می‎فرماید: «هرگاه نوروز فرا رسید غسل کن و پاکیزه‎ترین لباس‎هایت را بپوش و با بهترنی عطرهایت خود را خوشبو کن و آن روز را روزه بدار» گواه توافق و تطابق بسیاری از وجوه هویت قومی ما با هویت دینی و مذهبی ماست. اما انصاف باید داد که هرگاه قومی در محاصره همه‎جانبه دشمنان خود قرار داشته باشد، درهای فهم این‎گونه تطابق‎ها و توافق‎ها بر وی بسته خواهد ماند. با این وجود حقیقت مستتر در روزها و ماه‎ها و سال‎ها خود را در هنگامه‎های سخت و دشوار همچون جنگ و دفاع، نشان خواهد داد و اقوامی که اهل عبرت باشند، نه‎تنها دشواری‎ها و سختی‎ها را تاب خواهند آورد، بلکه همواره راه «برون‎شد» از تنگناها را در کمترین فرصت ممکن پیدا خواهند کرد. آیا می‎توان امیدوار بود که ما بقیه السیف ایرانیان اهل عبرت باشیم؟ پاسخ دادن به این پرسش دشوار است. اما می‎توان به درگاه یگانه بی‎چون و چند دعا کرد که: «در گناهان ما و سیاه‎کاری‎ها و تبهکاری‎های ما منگر! دشمنان را بر ما مسلط مکن و امسال را برای ما سال تقرب به امام زمان و اصحاب وی (علیهم‎السلام) قرار بده. دوستی دنیا را بر دل‎های ما سرد کن و ما را از دروغ و ستم بر یکدیگر در امان بدار و نوروز امسال را برای شیعیان و محبان اهل‎بیت (علیهم‎السلام)، از هر حیث به روزی نو بدل کن و بسم‎الله گفتن در آغاز هر کاری و صلواه فرستادن در هر حال و وضعی را، روزی ما قرار بده. آمین.



نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 1:18 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

با ظهور اسلام این مسئله به شکل جدی صورت گرفت و حتی در فرهنگ‌های که اسلام در آنها پیشرفت کرد نوع برخورد اسلام با آداب و رسوم اجتماعی هر جامعه‌ای از نوع سوم است.

 

این کارشناس دینی با تاکید بر اینکه اسلام آداب و رسوم خوب جامعه انسانی را پذیرفته به شکل منطقی در آنها صحه می‌گذارد، خاطرنشان کرد: هنگامی که اسلام در سرزمین عربستان ظهور کرد، آداب و رسوم اجتماعی غلط از جمله شرک و چندگانه پرستی، دزدی و غارت که به عنوان کار پسندیده در اجتماع محسوب می‌شد، را نقد کرد و گاهی نیز شکل اصلاح شده‌ آنها را به جامعه معرفی کرد.

 

حجت‌الاسلام جنتی منش اذعان کرد: اسلام برخی از آداب و رسوم معقول نوروز را تایید کرد و در گسترش همان فرهنگ در دیگر جوامع تلاش کرد تا به دیگر مردمان بشناساند. مسائل مختلفی مانند نو شدن زندگی، تمیزی، نظافت کمک کردن به بزرگ‌ترها، دید و بازدید‌ها، هدیه دادن‌ها و بحث صله رحم اینها را رسومات خوب و زیبایی بود که اسلام بر همه آنها مهر تایید گذاشت.

 

اسلام به نوروز رنگ و بوی معنوی بخشید

 

وی ادامه داد: اسلام در مواجهه با نوروز یک خدمت بزرگی انجام داد و نوروز را از انحصار مادی، تن و بدن بیرون کرد و به آن شکل معنوی داد. یعنی بعضی از کارهایی که داخل آداب و رسوم نوروز انجام می‌شود را به عنوان یک قداست فرض کرد.

 

این کارشناس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی با بیان اینکه گنجاندن ثواب در برخی آداب و رسوم نوروز توسط اسلام رنگ و بوی معنوی به آن بخشید. بیان داشت: در اعمال عید نوروز در کتاب‌های ادعیه اعمالی را ذکر کردند تا نگاه یک ایرانی مسلمان به طبیعت، نو شدن آن و شکل ظاهری تنها نباشد. بلکه در کنار آن جان خود را صفا دهد و با معنویت مانوس شود و در کنار آن با زنده شدن دل یاد خدا و ذکر خدا انجام شود.

 

کیفیت نماز نافله نوروز

 

وی در خصوص سایر اعمال نوروز ادامه داد: یکی از اعمال ویژه نوروز نماز نافله مستحبی است که در کتاب مفاتیح الجنان مرحوم حاج شیخ عباس قمی به آن اشاره شده است که 4 رکعت است و بعد از نماز ظهر و عصر خوانده می‌شود و بعد سجده و دعای مخصوص خود را دارد. گفته می‌شود که اگر این نماز برای عید نوروز انجام شود موجب بخشش گناهان می‌شود.

 

حجت الاسلام جنتی با برشمردن برخی از آداب دیگر نوروز از جمله غسل کردن، پوشیدن لباس تمیز، استعمال عطر و بوی خوش اظهار داشت: گفتن ذکر «یا ذالجلال و الاکرام» در روز نوروز مستحب است که زیاد گفته شود، چرا که باعث صفای روح و جان انسان می‌شود، همچنین یکی دیگر از آداب عید نوروز اسلامی روزه گرفتن است که در این روز، روزه مستحب است، خواندن دعای معروف و مشهور نوروز در هنگام تحویل سال نو از جمله دیگر اعمال این روز محسوب می‌شود.

 

وی ادامه داد: ذکر عید نوروز جان تازه‌ای به انسان می‌بخشد و او را از حالت طبیعت گرایانه و مادی گرایانه بیرون آورده و در سایه آن عیدی را به ارمغان می‌آورد که انسان‌ها علاوه بر نو شدن خانه و زندگی‌شان، جان و درونشان را شست‌وشوی خواهند داد و از هر گونه آلایندگی پاک می‌کنند که با این روح پاک به استقلال سال نو و بهار می‌روند.

 

روزی که در آن گناه نشود عید است

 

این کارشناس دینی با بیان اینکه دین اسلام معنای دیگری به نوروز بخشید و عید را از انحصار زمانی خارج کرد، ابراز داشت: اسلام، عید را به عنوان امری معنوی تلقی کرد که در آن روز از گناهان کناره‌گیری شود. حدیثی از امام علی علیه‌السلام در این باره نقل شده است که فرمودند «کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ»؛ «هر روزی که در آن روز گناه نشود، آن روز روز عید است»؛ یعنی خوشحالی و شادی ایرانی مسلمان را به این سمت سوق داد که شادی و نشاط او جهت خدایی باشد.

 

امام صادق(ع) از اهمیت نوروز می‌گوید

 

وی در خصوص اهمیت نوروز در روایات اسلامی به روایت امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام صادق علیه‌السلام خطاب به «معلی بن خُنَیس‌» می‌فرماید: «نوروز روزی‌ست که در آن پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم برای حضرت علی علیه‌السلام در غدیر خم پیمان گرفت و آنان که آنجا بودند به ولایت آن حضرت اقرار کردند و خوشا به حال کسی که آن را نگه داشت و بدا به حال کسی که آن را زیر پا نهاد، نوروز روزی‌ست که در آن پیامبر (ص) حضرت علی (ع) را با وادی جنیان مواجه کرد و از آنان میثاق گرفت، نوروز روزی‌ است که در آن علی علیه السلام در جنگ نهروان پیروز گشت، نوروز روزی‌ست که در آن قائم ما اهل بیت ظاهر می‌شود و خداوند او را بر دجال پیروز می‌سازد.

 

حجت‌الاسلام جنتی منش با اشاره به تفاوت نوروز در روایت امام صادق(ع) با نوروزی که سال شمسی در آن جدید می‌شود، گفت: امام ادامه می‌دهد: نوروزی نیست که ما در آن منظر فرج نباشیم، چرا که آن روز از برای ماست، ایرانیان آن را نگاه داشتند اما شما آن را از بین بردید و این [نوروز] اولین روز سال [برای] ایرانیان است، همچنین «معلی» می‌گوید: در صبح‌گاه نوروز خدمت امام صادق علیه‌السلام رسیدم، امام بر من فرمودند: معلی! آیا می‌دانی امروز چه روزی‌ست؟! عرض کردم: نخیر، ولی [همین‌قدر می‌دانم] روزی‌ست که ایرانیان آن را روز بزرگی می‌دانند و گرامی‌اش داشته و در آن روز بر هم تبریک می‌گویند، امام فرمودند: قسم به خانه خدا که این روز برای امر بزرگی است که آن را برایت شرح می‌دهم تا بدانی.

وی ادامه داد: عرض کردم: یادگیری این مطب برایم دوست‌داشتنی‌تر از این است که عمری جاودان یابم؛ خداوند دشمنان شما را نابود سازد، امام فرمودند: معلی! نوروز روزی‌ست که خداوند در آن از انسان پیمان گرفت که او را بپرستند و برایش شریک قائل نشوند و به دین فرستادگانش گروند، نوروز روزی‌ است که خورشید برای اولین بار طلوع کرد و بادهای بارور ساز وزید و گل‌های زمین آفریده شد، نوروز روزی‌ست که کشتی حضرت نوح (ع) [بعد از طوفان] بر فراز کوه جودی ساحل گرفت، نوروز روزی‌ست که فرشته وحی، جبرائیل بر پیامبر اسلام(ص) نازل شد، نوروز روزی‌ست که حضرت ابراهیم(ع) بت‌های قوم خود را شکست و نوروز روزی ا‌ست که پیامبر اکرم(ص) حضرت علی (ع) را بر دوش خود بلند کرد تا بت‌های قریش را در‌ انداخته و درهم شکند.



نوشته شده در سه شنبه 91 فروردین 1ساعت ساعت 1:2 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin