سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حسین سالار قلبها
پاسگاه \زید\، یادمان شهدای گمنام و لب تشنه رمضان
"پاسگاه زید" از جمله مناطق عملیاتی دفاع مقدس در خوزستان است که تاکنون کمتر معرفی شده و از رشادت های رزمندگان در این منطقه کمتر شنیده ایم.
پاسگاه زید در دوران دفاع مقدس به پاسگاه گارد مرزی عراق تبدیل شد و رزمندگان اسلام در جریان «عملیات رمضان»، این پاسگاه را از چنگ دشمن بعثی درآوردند و تا روزهای پایانی جنگ از آن را حفظ کردند. منطقه زید و ایستگاه حسینیه از محورهای مهم هجوم دشمن به خوزستان بود و بعثی ها برای دستیابی به جاده اهواز_خرمشهر به این منطقه نیاز داشتند. همچنین این منطقه یکی از محورهای مهم در عملیات های بزرگی مانند بیت المقدس و عملیات ها کربلای 4 و 5 بوده است.
زید، پاسگاهی مرزی است و در حد فاصل منطقه کوشک و شلمچه قرار دارد و در سال های جنگ همیشه ازجمله محورهای اصلی تهاجم دشمن به خاک کشور بود. به واسطه جاده بین المللی ای که تا پیش از انقلاب در کنار این پاسگاه وجود داشت، تهاجم از این مسیر به سادگی صورت گرفت و نیروهای عراقی، خود را به سه راه حسینیه رساندند و به طرف خرمشهر هجوم آوردند.
پاسگاه زید با دلاوری های رزمندگان در عملیات رمضان آزاد شد، عملیاتی که در ماه رمضان و در تیرماه گرم و سوزان سال 61 انجام شد. رزمندگان اسلام از زید گذشتند، ولی موانع صعب العبور و ترفندهای جدید دشمن موجب شد مواضع ما در خاک دشمن تثبیت نشود و آخرین خط دفاعی در همین پاسگاه شکل بگیرد. پاسگاهی که شهدای آن تشنه بودند و خیلی از آن ها در موانع و خاکریزهای مثلثی جا ماندند.
با وجود این که نتوانستیم مواضع خود در خاک دشمن را تثبیت کنیم، ولی رزمنده ها در این عملیات، چه سوار بر موتور و چه پیاده آن قدر تانک های دشمن را منهدم کردند که عملیات رمضان به "شکار تانک" معروف شد. در این عملیات رزمندگان لشکر 41 ثارالله در سه محور از همین نقطه به عراقی ها حمله کردند. در یکی از محورها خط دشمن را شکسته و از آن عبور کردند. در محور میانی، جنگ سختی درگرفت و دو طرف در جنگی تن به تن درگیر شدند. در محور سوم، رزمندگان در میدان مین گرفتار شدند و نتوانستند به خط دشمن برسند و تعدادی از آن ها اسیر شدند و تعدادی نیز از همین نقطه پرکشیدند.
بار دیگر در سال 62 پاسگاه زید، یکی از محورهای حمله به دشمن در عملیات "خیبر" بود که این بار هم از این محور موفق به کسب نتیجه نشدیم. از آن زمان به بعد پاسگاه زید خط پدافندی شد و تا پایان جنگ دیگر حرکت قابل توجهی در این منطقه صورت نگرفت. عراق باز هم از همین منطقه به کشور حمله کرد.
"رمضان" عملیات بسیار سختی بود که در روزهای گرم تابستان جنوب انجام شد و در جریان این عملیات بسیاری از رزمندگان، لب تشنه شهید شدند. 12 شهید گمنام این عملیات در تقاطع جاده شهید شاه حسینی و دژ جمهوری به خاک سپرده اند و در سال 85 نیز به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بر مزار این شهیدان یادمانی ایجاد شد.
ایستگاه حسینیه و کانال پرورش ماهی در نزدیکی پاسگاه زید قرار دارند. ایستگاه راه آهن حسینیه در حدفاصل شهرهای اهواز و خرمشهر قرار داشت و پیش از جنگ تحمیلی ساختمان ها و تاسیسات فراوانی در اطراف آن بودند. این ایستگاه در سه راهی مشهور به حسینیه قرار داشت و حدود 35 کیلومتر با خرمشهر فاصله داشت.
در روزهای ابتدای جنگ، حسینیه از محورهای مهم و اصلی هجوم بعثی ها بود. کانال مصنوعی پرورش ماهی نیز که آن هم در نزدیکی پاسگاه زید قرار داشت، در سال 1350 ساخته شد و 30 کیلومتر طول و یک کیلومتر عرض داشت و آب نهر کتیبان به درون آن پمپاژ می شد. در سال های جنگ اطرافش پر از میدان های مین و موانع مختلف بود و اطراف کانال تعداد زیادی تیربار کار گذاشته شده بود.
نوشته شده در یکشنبه 91 فروردین 13ساعت ساعت 12:9 صبح توسط سید.محمد علی شهرام شمس|
نظر بدهید
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By
Ashoora.ir
&
Night Skin
درباره وبلاگ
منو
خانه
ایمیل
پروفایل
پیامرسان
نقشه سایت
اوقات شرعی
پیوندها
پایگاه جامع عاشورا
ابزار و قالب وبلاگ
پاسدار و عاشق ولایت
رقصی میان میدان مین
وب سایت روستای چشام (Chesham.ir)
انسان جاری
عشق
عطش (وبلاگ تخصصی ماه محرم و صفر)
محمد قدرتی
مهربانی
تَرَنّم عفاف
نوجوونی از خودتون
*مظلومیت اهل البیت(علیهم السلام)*
جهاد ولایت
تعمیر و نگهداری هواپیما&اطلاعت عمومی
آرشیو مطالب
زمستان 90 (389)
اسفند 90 (19)
اردیبهشت 91 (871)
فروردین 91 (152)
خرمشهرآزادشد (1)
خرداد 91 (61)
آبان 90 (50)
تیر 91 (816)
دی 90 (114)
آذر 90 (194)
مهر 90 (119)
یکشنبه 17 مهر 90 (196)
آرشیو موضوعی
مذهبی (20)
نزول عذاب بر بنى اسرائیل (1)
طلبه شهید سیدحسین حسینى اتراچالى - از نومل - محل شهادت اتوبان (1)
سایر امکانات
دانشنامه عاشورا
روزشمار محرم عاشورا
لوگوی دوستان