حسین سالار قلبها

عنوان : حج امام حسین علیه السّلام در کربلا(26/9/90)
خلاصه : پس هر قلبی که نباشد در او محبتی غیر از محبت خدا، آن است بیت الله حقیقی، و آن قلب مؤمن کامل است که خالی است از همه تعلقات، و در آن فکر و ذکری نیست مگر از خدا، و گاه به حدی می رسد که نمی بیند و نمی شنود مگر از خدا، چنانکه در حدیث قدسی است: « حتی اکون سمعه و بصره» : [ من چشم و گوش او می شوم].( کافی2/352) بنابر بعضی از معانی.


عنوان : عاشورا و امام حسین علیه السّلام در کلام معصومین(23/9/90)
خلاصه : پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم): ای مردم ، این حسین بن علی است ، او را بشناسید؛ قسم به آن که جانم در دست اوست ، او در بهشت است، دوستدانش در بهشت اند و دوستداران دوستدارانش نیز در بهشت اند». منبع : کتاب چهل حدیث صفحه 12


عنوان : جلوه های تربیتی قیام عاشورا(20/9/90)
خلاصه : از قیام عاشورا در بعد تربیت، در حد شایسته سخن به میان نیامده و حال آن که این حرکت، نکات تربیتی قابل توجه و ماندگاری را در خود مستتر دارد. در مقاله حاضر بعضی از نکات تربیتی قریب به یک سال آخر زندگی امام حسین (ع) مورد توجه قرار گرفته است و در انتخاب گزینه ها نیز شبهات عصر، پرسش های روز و نیاز زمان مورد توجه جدی قرار گرفته اند.


عنوان : عاشورا و کرمان
خلاصه : چند سال که "گاهشمار تاریخ کرمان" را ادوین می کردم، درجستجوی اسناد ومدارک تاریخی بودم. به اسنادی بسیارارزشمند وبی نظیر دست یافتم. چند برگ ازاین اسناد که متعلق به خاندان بنی اسد ساکن سیرجان است، حاکی ازآن است که اجداد این خاندان ازاخلاف قبیلّ بنی اسد بوده اند، که سه روز ازواقع? عاشورا نسبت به اقام? نماز وکفن ودفن شهدای کربلا علیهم السلام اقدام کرده وافتخاراین خدمت بزرگ را برای خود حفظ کرده اند. درقرون اولیه اسلامی به ویژه دردور? اموی وعباسی تنی چند ازسران بنی اسد همراه شاه تهماسب صفوی کلانتران وبزرگان این طایفه، عریضه ای به حضورشاه نوشتند وبا ارای? وبرای همیشه ازپرداخت هرگونه مالیات وعوارض وحقوقی دولتی معاف باشند.این فرمان که اکنون دراختیار آقای محسن اسدی زیدآبادی یکی ازبزرگان این خاندان است، پس ازشاه تهماسب چنانچه معمول ومرسوم انن زمان بود توسط شاهان بعدی تا پایان دور? قاجار، تجدید شد وازسوی حکام وعلما وفقهای بزرگ پایتخت ودیگرایالت کرمان با صدوراحکامی مورد تاکید ومقام وجایگاه این طایفه مورد تکریم و تایید قرارمی گرفت. دراین مقاله با ارایه پنج سند وعلاوه بر عرض ادب واحترام به آستان مقدس حضرت اباعبدالله سیدالشهداء علیه السلام ویاران بزرگوار ایشان، این اسناد ومدارک مهم وارزشمند تاریخی از طریق مجله محترم، نشری? دانشکد? ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه شهید باهنرکرمان، انتشار یابد وازنابودی وامحای آنها جلوگیری شود


عنوان : عاشورا،منشأ ادب پایداری
خلاصه : عاشورا منشأء ادب پایداری،مقاومت،حماسه وجانبازی وایثاراست وحسین بن علی(ع)سمبل مدح ورثای ادب پارسی می باشد. بی شک اگرتاریخ کربلا وحماسه عاشورا رابه دقّت بنگریم وزوایای پنهان آن را بازنگری کنیم می توان به این واقعیّت رسید که بیش ازهرچیزوپیش ازهرچیز،امام حسین (ع)دربرابریزید وحکومت وسلط? جابرانه وزورگویان? اوباسلاح پایداری ومقاومت،مقابله وپیکارکرده ودراین روش،یقیناًبه پیروزی قاطع رسیده وتاریخ،خودگواه این مدّعاست.برای بررسی منشأ ادب پایداری درحماس? عاشورا، راهی به جزآشنایی با تأثیرگذاری عاشورا درادب و شعرحماسی نیست. خوشبختانه درزمینه شعروادب زبان عربی کتابی ارزشمند به نام (ادب الطّف اوشعراءالحسین) ازسوی محمّدجوادشبّرنگاشته شده امّا درادب پارسی کمترتحقیق وپژوهش جامعی صورت گرفته است.نگارنده درمدّت بیش ازپانزده سال پژوهش وتحقیق درزمینه بررسی اشعاری که درمدح ورثای حسین بن علی(ع)سروده شده به این باوررسیده که تمامی شعراکه درمدح ورثای سیّدالشهداء سروده های دارند به این نکته اذعان دارند که عاشورامنشاءادب پایداری بوده وانقلاب اسلامی ایران نیزمتأثّرازحماسه عاشورامی باشد وپایداری ملّت ایران برگرفته ازپایداری نهضت عاشوراست.




نوشته شده در یکشنبه 91 آذر 5ساعت ساعت 9:17 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید

مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin