حسین سالار قلبها
ضربهای از شمالیترین منطقه جنگی به دشمن
عملیات کربلای 7 درمنطقه عملیاتی حاج عمران آغازشد. نیمی ازمنطقه عملیاتی والفجر 2 که در دوره حملات موسوم به استراتژی دفاع متحرک عراق ازدست رفته بود در عملیات کربلای 2 و بقیه درعملیات کربلای هفت آزاد شد . از عملیات بدر تا پایان جنگ که فرماندهی سپاه و ارتش در جنگ از یکدیگر تفکیک شد در خشان ترین بخش از کارنامه ارتش در عملیات کربلای هفت رقم خورد .
در این عملیات لشکر 64 ارومیه جانفشانی های بسیاری از خود نشان داد . در عملیات یادشده که از نوع تک نیمه گسترده بود ، نیروهای عراقی بیش از سه هزار کشته و زخمی و بیش از دویست و هفتاد اسیر دادند . در پایان این عملیات چند منطقه ازحاج عمران و ارتفاعات مهمی درمنطقه عملیاتی ازوجود دشمن بعثی پاک شد.
طرح دفاع متحرک عراق همزمان در چند منطقه اجرا شد و علیرغم تلاش رزمندگان و فرماندهان جنگ، هنوز مناطقی در اشغال قوای عراقی باقی مانده بود. رژیم بعث که منتظر عکسالعمل جمهوری اسلامی در جبهههای نبرد بود، با وجود عملیات کربلای 2 در منطقه عمومی «حاج عمران»، توانست ارتفاعات «گردمند» و قله 2519 را در اختیار گرفته و همچنان در اشغال خود نگاه دارد. این ارتفاع که پیشتر در عملیات والفجر 2 آزاد شده بود، پس از سقوط در دوره دفاع متحرک، در عملیات کربلای 2 نیز تأمین نگردید، تا اینکه در تاریخ 13 اسفند ماه 1365 طی عملیات «کربلای 7 » و با رمز «یا مولای متقیان 7)») به دست رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی (لشکر 64 ارومیه) آزادشد. علاوه بر ارتفاع یاد شده که در زمان عملیات پوشیده از برف بود، «تپه سرخی» و یال «کله اسبی» از دشمن پاکسازی شد. طی عملیات کربلای 7 دهها قبضه سلاح از انواع سنگین و نیمه سنگین و شماری زاغه مهمات منهدم شد. تعداد 2485 نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و اسیر شدند. همچنین چندین قبضه سلاح سبک و سنگین و چندین خودرو به غنیمت نیروهای خودی درآمد.
نام عملیات: کربلای 7
زمان اجرا : 13/12/1365
تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر) :2485
رمز عملیات: یا مولای متقیان 7
مکان اجرا: منطقه عمومی حاج عمران - محور شمالی جنگ
ارگانهای عملکننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: آزادسازی ارتفاعات سرکوب منطقه و ارتفاعات گردمند

By Ashoora.ir & Night Skin