حسین سالار قلبها
عید نوروز را روز گشایش و فرج دانست و امام صادق (ع) فرموند که روز نوروزاول بهار روزی است که ما توقع فرج حضرت مهدی (عج) را داریم.
وجامعه شناسان سنت را اینگونه تعریف میکنند: رسمهای ریشهدار عمومی که به اقتضاء کهنگی خود از حرمت اجتماعی برخوردار هستند.
سنتها جنبه تقدس برای مردم دارند و دارای ریشههای تاریخی هستند؛ همچنین سنتها نمایانگر شخصیت جمعی جوامع هستند و بخشی از فرهنگ عمومی را تشکیل میدهند.
ازدواج، سیر و سفر، تربیت، آداب اجتماعی، محبت، کینه، روح و روان جامعه از سنتها تأثیر میپذیرند.
سنتها به دو بخش حسنه و سیئه یعنی خوب و بد تقسیم میشوند؛ سنتهای خوب آثار خوب در جامعه دارند اما سنتهای بد جامعه را به انحراف میکشاند و مشکلات زیادی را در حوزههای مختلف زندگی انسان فراهم میکند.
و هرکس سنتی را پایهگذاری و آن در میان جامعه رواج پیدا کند اگر سنت خوبی باشد اجری نیز نصیب مؤسس آن خواهد شد اما اگر سنت بدی باشد گناه نصیب فرد پایهگذار میشود.
سوال :در جامعهای مثل جامعه ما که سنتهای باستانی در آن وجود دارد و نسل به نسل در جامعه منتقل شده باید دید نگاه اسلام به این نوع اعیاد چگونه باشد.
(1)مسلمانان در آن زمان به این باور رسیده بودند که فرهنگی جامعتر و برتر از اسلام وجود ندارد و هیچ شرف و فضیلتی برتر از اسلام نیست؛ همچنین اسلام معتقد به تبادل فرهنگی بوده و مسلمانان آداب و اخلاق اسلامی را مبتنی بر فطرت بشری دانستند که قابل انتقال است.
(2)اسلام معتقد است که این سنتها میتواند موجب همدلی و همبستگی جوامع انسانی شود اما مسلمانان با سنتهای بد که ریشه در جهل داشت و باعث سقوط انسان میشد مبارزه میکردند.
(3)هر ملتی برای سال خود یک آغاز دارد و آن روز را جشن میگیرد، این امر در میان ملتها مطلوب و محبوب به شمار میرود.
(4)پیشوایان ما از این سنت باستانی استقبال و برای آن احکامی بیان کردند تا در جهت تکامل انسان از آن استفاده کنند.
(5) امام صادق (ع) فرموند روز نوروز اول بهار روزی است که ما توقع فرج حضرت مهدی (عج) را داریم.
، اول بهار روزی است که ما توقع فرج حضرت مهدی (عج) را داریم.
نوشته شده در جمعه 90 اسفند 26ساعت
ساعت 11:56 عصر توسط سید.محمد علی شهرام شمس| نظر بدهید
By Ashoora.ir & Night Skin